gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 100 (επί συνόλου 154) τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Παραλίες (154)

Ανάμεικτα

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ (Νησί) ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  Σ’ όλο το μήκος της νότιας ακτής του νησιού από τον όρμο του Χατζαλή στα δυτικά μέχρι την ανατολική Αλυκή, οι παραλίες των Οινουσσών είναι μαγευτικές και καθαρές. Μικρές δαντελωτές αμμουδιές εναλλάσσονται με βράχια, που το κύμα έχει σκάψει. Σε γενικές γραμμές οι παραλίες παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά των αιγαιοπελαγίτικων ακτών.
  Ξεκινώντας από τον οικισμό στο δρόμο προς το Μοναστήρι, ο επισκέπτης θαυμάζει αρχικά από ψηλά το Στάδιο. Συνεχίζει προχωρώντας προς τα δυτικά και συναντά τον παραθεριστικό οικισμό του Κάστρου. Ο πρώτος όρμος είναι το πρώτο Μπιλάλι και στη συνέχεια το μεγάλο Μπιλάλι. Φανταστικά μισοφέγγαρα άμμου προσελκύουν τους περισσότερους Αιγνουσιώτες. Παραλίες κατάλληλες για παιδιά, για θαλάσσια σπορ, για ατέλειωτες ώρες μπάνιου και ηλιοθεραπείας. Εδώ συγκεντρώνονται και αγκυροβολούν στα ανοιχτά πολλές θαλαμηγοί ντόπιων και Χίων εφοπλιστών, που απολαμβάνουν κάθε χρόνο τη θάλασσα του νησιού τους.
  Συνεχίζοντας αν παρεκκλίνει κανείς προς τον Αγ. Σώζοντα συναντάει την καθαρή και ήρεμη παραλία Φασόλι, ανάμεσα σε σκίνους και συκιές. Στους γύρω λόφους τα παλιά σπίτια και οι εγκαταλελειμμένες “σκάλες” των αμπελιών μαρτυρούν ότι η περιοχή είχε πολλούς αμπελώνες.
  Ακολουθεί από τη νοτιοδυτική πλευρά η μεγάλη αμμώδης παραλία τ’ Απηγάνου, η οποία διαθέτει και μικρή μαρίνα για σκάφη. Ομορφη, άνετη παραλία συγκεντρώνει πάρα πολλούς λουόμενους, όταν φυσάει νοτιάς. Επόμενη είναι η Φώκια προς τα δυτικά και στη συνέχεια το Χατζαλή με αμμουδιές και οι δύο, αλλά συνήθως με βόρειο δυνατό άνεμο, που κατεβαίνει απ’ το μπουγάζι (στενό) μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Τελευταία προς τα δυτικά, η παραλία του Τσελεπή, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού. Σ’ αυτήν δεν επιτρέπεται η κολύμβηση και για τον πρόσθετο λόγο ότι στο σημείο αυτό ποντίζεται το υποβρύχιο καλώδιο της ηλεκτροδότησης του νησιού από τη Χίο.
  Στα βόρεια του νησιού οι παραλίες Χόχλακας και Κατσίκα είναι δυσκολοδιάβατες από τον περιφερειακό δρόμο. Είναι παρθένες παραλίες, που όμως δέχονται ισχυρούς βόρειους ανέμους και για το λόγο αυτό δεν τις επισκέπτονται πολλοί. Η υπόλοιπη βόρεια ακτογραμμή είναι βραχώδης εκτός μικρών ορμίσκων. Ο ψαροτουφεκάς μπορεί να απολαύσει το χόμπι του με τις πολλές εναλλαγές στο βραχώδη βυθό.
  Επιστρέφουμε στο χωριό για να γνωρίσουμε και τις ανατολικές ακτές. Αμέσως μετά τον οικισμό συναντάει ο επισκέπτης την παραλία του Αγ. Γιάννη. Στην παραλία αυτή συγκεντρώνονται πολλοί κάτοικοι της βόρειας και ανατολικής πλευράς του οικισμού (Ακρόπολη). Ακολουθεί σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων ο όρμος του Φουρκερού. Μεγάλος όρμος, που μπαίνει μέσα στη στεριά, με βαθιά νερά. Στο μακρινό παρελθόν εδώ έρχονταν και αγκυροβολούσαν πολλά πλοία και παλαιότερα ιστιοφόρα.
  Ακολουθούν στα ανατολικά οι παραλίες του Ασπαλαθρόκαμπου, του Μάρμαρου και της Αλυκής. Γραφικές και ήσυχες παραλίες, με άμμο και καταγάλανα νερά, περιμένουν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν. Οι περισσότερες προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα, για θαλάσσια σπορ και για όσους επιθυμούν ανενόχλητοι ν’ απολαύσουν όλη την ημέρα τους στη θάλασσα.
  Οσοι επιθυμούν να κάνουν ένα γρήγορο μπάνιο ή την τελευταία βουτιά πριν την αναχώρηση για τη Χίο, μέσα στον οικισμό μπορούν να πάνε στην άκρη του Ζέπαγα και να κολυμπήσουν μέχρι τα απέναντι νησάκια ή να προτιμήσουν το Κάθισμα, πίσω από την προβλήτα του “Οινούσσαι ΙΙ”. Στον ανοικτό και βαθύ κόλπο του Τούρκου πολλά νέα παιδιά απολαμβάνουν το τζετ σκι και τις κόντρες με τα ταχύπλοα κρις-κραφτ.
(Κείμενο: Γ. Δανιήλ)
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Οινουσσών (2003).


Links

Αξιόλογες παραλίες

ΛΕΥΚΑΘΙΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Sandy beach between Limnos and Limnia. The most well known and crowed beach of northwestern Chios.

ΜΥΡΙΝΑ (Κωμόπολη) ΛΗΜΝΟΣ
Τούρκικος γυαλός, Ρωμέικος γυαλός, Ρηχά Νερά

Πλακάκια

ΠΛΩΜΑΡΙ (Κωμόπολη) ΛΕΣΒΟΣ

Γαλάζια Σημαία 2003

Ορμος Λω

ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ (Κωμόπολη) ΧΙΟΣ
  Στην περιοχή του Βροντάδου, πέντε (5) χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Χίου, βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του Όρμου του Λω. Πρόκειται για ιδιωτική πλαζ, με όλες τις ευκολίες που διαθέτουν οι ανάλογοι οργανωμένοι χώροι. Εχει γήπεδο του μπάσκετ, πισίνα για water -polo και κολύμβηση, αποδυτήρια για τους αθλητές, καθώς και μία πολύ δυναμική ομάδα ιστιοπλοϊας, βραβευμένη πολλές φορές σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Aλλωστε, η εμπειρία και η σωστή κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ομίλου, δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει, να μάθει ιστιοπλοϊα και να διασκεδάζει παίζοντας με την θάλασσα.
  Η παραλία από την άλλη πλευρά του όρμου, αποτελείται από ψιλό βότσαλο, ενώ μέσα στην θάλασσα υπάρχει άμμος. Ο Όρμος του Λω είναι ιδανική τοποθεσία για οικογένειες όπου όλα τα μέλη μπορούν ήσυχα και χωρίς φόβο να απολαύσουν την θάλασσα, αφού ο βυθός δεν είναι ιδιαίτερα βαθύς.
  Τέλος, στο βόρειο τμήμα του Όρμου υπάρχει μεγάλο εστιατόριο για μεσημεριανό και δείπνο, καθώς και για οποιαδήποτε άλλο εορταστικό γεγονός.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Αγίου Ισίδωρου

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ (Οικισμός) ΠΛΩΜΑΡΙ

Σκάλα Ερεσσού

ΕΡΕΣΟΣ (Λιμάνι) ΛΕΣΒΟΣ
Το στολίδι της Ερεσσού είναι βέβαια η πασίγνωστη παραλία της με την αμμουδιά της που εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων και προσφέρει πολλές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Ο τόπος διαθέτει επίσης υδροβιότοπους, μεγάλη ποικιλία πουλιών, καθώς και εκπληκτικές διαδρομές για πεζοπορία.

Παραλία Ευρειακής

ΕΥΡΕΙΑΚΗ (Λιμάνι) ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παραλίες Δήμου Μύρινας

ΜΥΡΙΝΑ (Δήμος) ΛΗΜΝΟΣ
1. Παραλία Ρηχών Νερών (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Ρωμέικου Γιαλού
3. Παραλία Νέας Μαδυτου.

Παραλία Τσαμακιων

ΜΥΤΙΛΗΝΗ (Δήμος) ΛΕΣΒΟΣ

Ορμος Λω

ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗ (Δήμος) ΧΙΟΣ

Παραλία Αγίας Φωτεινής

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλίες Δήμου Πυθαγορείου

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ (Δήμος) ΣΑΜΟΣ
1. Παραλία Ηραίου (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Γλυκόριζας
3. Παραλία Ποτοκάκιου 1 (Γαλάζια Σημαία 2002)
4. Παραλία Ποτοκάκιου 2 (Γαλάζια Σημαία 2002).

Παραλία Πυθαγορείου

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ (Κωμόπολη) ΣΑΜΟΣ

Παραλίες επώνυμες

Παραλία Μαύρων Βολίων

ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ (Λιμάνι) ΧΙΟΣ
Mavra Volia is considered to be by most people, the best beach on the island, if not one of the most exquisite. The beach is a short distance from the port of Emborios and features deep, crystal blue waters and smoothly shaped black pebbles. These pebbles are the result of the lava that exploded and covered the area from the nearby volcano many, many years ago.
Mavra Volia Beach - deep, crystal clear waters divided into two sections, all of which make a day at the beach memorable.

This text is cited Sept 2003 from the Chios Prefecture Tourism Committee URL below, which contains image.


Περιγραφή

Παραλία Ποδαρά

ΠΟΔΑΡΑΣ (Παραλία) ΛΕΣΒΟΣ
Περίπου 1,5 χιλιόμετρο αριστερά από το ταβάρι, είναι η (επίσης) καταπληκτική (και εξίσου ήσυχη) παραλία του Ποδαρά. Καθαρά νερά, μεγάλη παραλία και ησυχία.... λίγο προσοχή στο κολύμπι καθώς τα νερά στον Ποδαρά είναι βαθειά! Στον Ποδαρά βρίσκονται (ακόμα) υπολείματα αρχαίων οικισμών καθώς και πολλές εκκλησίες της Βυζαντινής εποχής. Μια από τις πολλές (αληθινές) ιστορίες που λέγονται για τον Ποδαρά, είναι και η έκρηξη μιας θαλάσσιας νάρκης, λίγο μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, που σκότωσε πολλούς Μεσοτοπίτες ψαράδες καθώς προσπαθούσαν να την ανοίξουν για να πάρουν το μπαρούτι

Παραλία Χρουσού

ΧΡΟΥΣΟ (Παραλία) ΛΕΣΒΟΣ
Περίπου 2 χιλιόμετρα από το ταβάρι (προς την Ερεσσό) υπάρχει η καταπληκτική παραλία του Χρούσου, που πήρε το όνομά της από τους κουρσάρους που κάποτε πηγαίνανε εκεί .Πεντακάθαρα και κρύα νερά, μεγάλη παραλία με άμμο και ησυχία... ίσως τo καλύτερο μπανιο που θα κάνετε σε όλο το νησί!!! Τα τελευταία χρόνια την παραλία επισκέπτονται τουρίστες από την Ερεσό, που έρχονται με καραβάκι. Δυστυχώς (εις βάρος της καθαριότητας της παραλίας) επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ... Τα καλοκαίρια λειτουργεί και μια καντίνα, για καλό φαγητό και για ξεδίψασμα. Ο Χρούσος βρίσκεται ανάμεσα στα ακρωτήρια Στροβίγλι και Κόπανος. Ο δρόμος που οδηγεί από το Ταβάρι στον Χρούσο είναι λίγο δύσκολος (χωματόδρομος) και γι'αυτό η παραλία είναι (ακόμα) ερημική.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Αγίας Ειρήνης

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Η παραλία της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται ανάμεσα στην Ελάτα και στα Μεστά, (6) χιλιόμετρα από τον Λιμένα Μεστών. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία που αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Η τοποθεσία έχει πάρει το όνομά της από το εξωκλήσι που βρίσκεται εκεί, την Αγία Ειρήνη.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
  Σε απόσταση (8) χιλιομέτρων από την Βολισσό είναι χτισμένο, σχεδόν πάνω στην παραλία, το μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, προστάτιδας της Χίου. Η παραλία αποτελείται από αμμοβότσαλο και κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα κρύα νερά και ο βαθύς βυθός της. Στο τέλος της παραλίας, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στο σημείο όπου μαρτύρησε η Αγία Μαρκέλλα. Από εκείνο το σημείο αναβλύζει ζεστό νερό από την γη.
  Στις 22 Ιουλίου που γιορτάζεται η χάρη της, πλήθος κόσμου καταφθάνει στην περιοχή, οι περισσότεροι με τα πόδια, προκειμένου να τηρήσουν κάποιο τάμα που έχουν κάνει. Συχνά οι ντόπιοι αναφέρουν ιστορίες σχετικά με τα θαύματα που έχει κάνει η Αγία Μαρκέλλα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


ΒΡΟΥΛΙΔΙΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Πολύ κοντά στο Πυργί, μόλις εννέα χιλιόμετρα από το χωριό, και δίπλα στην παραλία του Εμπορειού, βρίσκονται τα Βρουλίδια. Πρόκειται για την νοτιότερη παραλία του νησιού. Αποτελείται από χοντρή άμμο και πολύ μικρά βότσαλα. Είναι μικρή σε έκταση αλλά πολύ όμορφη καθώς τα γαλάζια νερά της προσδίδουν ένα εξωτικό χαρακτήρα στο τοπίο.

Γομάτι

ΓΟΜΑΤΙ (Παραλία) ΛΗΜΝΟΣ
Είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, αμμώδης σ’ ολόκληρο το μήκος του κόλπου. Μερικοί ταρσανάδες για τις βάρκες των ψαράδων χαρακτηρίζουν το τοπίο. Το Γομάτι που είναι επίνειο του χωριού (Κατάλακκο) πήρε το όνομά του από τον βυζαντινό στρατηγό Γόρματο, ο οποίος είχε κτήμα στην περιοχή.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Παραλία Δασκαλόπετρας

ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
  Στην περιοχή του Βροντάδου, επτά (7) χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, βρίσκεται η Δασκαλόπετρα. Ένας τόπος με έντονα ιστορικά στοιχεία και μια μαγευτική παραλία. Πρόκειται για βοτσαλωτή παραλία, με μικρά και μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, μια από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα κρυσταλλένια νερά και στη συνέχεια να γευτεί τους τοπικούς μεζέδες σε μια από τις γραφικές ταβέρνες της περιοχής. Η περίφημη πέτρα του Ομήρου, στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, όπου εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, ο αγαπητός σε όλους τυφλός ποιητής και δημιουργός των επών της "Ιλιάδας" και της "Οδύσσειας" συνήθιζε να διδάσκει τους μαθητές του, παίζοντας λύρα, με τη θάλασσα να απλώνεται, μαγευτική, κάτω από τα πόδια του. Η θέα από εδώ ψηλά, είναι πανοραμική.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


ΕΛΙΝΤΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Στην δυτική πλευρά της Χίου, εκεί που βρίσκονται οι πιο ωραίες, παρθένες παραλίες του νησιού, βρίσκεται ο κόλπος της Ελίντας. Είναι ένα ήσυχο καταφύγιο, που σπάνια το πιάνει ο άνεμος. Η παραλία, με τα γαλάζια νερά και την λεπτή άμμο, είναι ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Παραλία Αγίου Ιωάννη

ΚΑΣΠΑΚΑΣ (Λιμάνι) ΛΗΜΝΟΣ
Από το χωριό Κάσπακας ξεκινάει αγροτικός δρόμος που διασχίζοντας την κατάφυτη από αμυγδαλιές πλαγιά, καταλήγει στην παραλία του Αγίου Ιωάννη. Ο Άγιος Ιωάννης θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του νησιού με λεπτή άμμο, ενώ ο βράχος στην κορυφή του αποτελεί μια έκπληξη μέσα στο τοπίο.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


ΛΙΜΝΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
Η Λίμνος βρίσκεται κοντά στην Βολισσό. Την συναντάει κανείς στον δρόμο προς την Αγία Μαρκέλλα. Πρόκειται για παραλία με άμμο και μικρά βότσαλα, σε κάποια σημεία όμως μπορεί να υπάρχουν και μεγαλύτερα βότσαλα. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά. Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες κι εστιατόρια με ντόπιους μεζέδες.

ΜΑΝΑΓΡΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
Η παραλία του Μάναγρου βρίσκεται κοντά στην Βολισσό. Είναι μια από τις πιο μεγάλες παραλίες του νησιού, με έκταση 40.000τ.μ. Αποτελείται από άμμο και βότσαλα ποικίλης διαβάθμισης. Τα κρύα νερά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της θάλασσας σ' αυτή την πλευρά του νησιού. Στην περιοχή του Μάναγρου υπάρχει προσκοπικό και κατασκηνωτικό κέντρο.

ΜΕΤΟΧΙ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
Κοντά στο χωριό Σιδηρούντα, σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων, βρίσκεται το Μετόχι. Η παραλία αποτελείται κυρίως από ψιλό βότσαλο ενώ υπάρχουν τμήματα με άμμο και μικρά πετραδάκια. Η καθαρότητα της θάλασσας, με τα κρύα νερά, κύριο χαρακτηριστικό της δυτικής Χίου, αποτελούν δυνατά κίνητρα για τους λάτρεις του καλοκαιριού.

Μπέλλα Βίστα

ΜΠΕΛΑ ΒΙΣΤΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Πολύ κοντά στην πόλη της Χίου βρίσκεται η παραλία "Μπέλλα Βίστα". Αποτελείται από χοντρή άμμο, ενώ στο σημείο επαφής με την θάλασσα υπάρχουν βότσαλα ποικίλου μεγέθους. Μπορεί να μην είναι από τις ωραιότερες παραλίες τους νησιού, αλλά είναι ιδανική για τις μικρές καθημερινές αποδράσεις των κατοίκων της πόλης.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Παραλία Νάγου

ΝΑΓΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
  Βρίσκεται πέντε (5) χιλιόμετρα μακριά από τα Καρδάμυλα. Η όλη περιοχή συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο, με τα νερά να τρέχουν από τις πηγές, τα πλατάνια να προσφέρουν την δροσιά τους απλόχερα, και τα μικρά ρυάκια να ξεχειλίζουν δίπλα στην θάλασσα. Η παραλία αποτελείται από μικρά άσπρα βότσαλα και πεντακάθαρα κρυσταλλένια νερά. Είναι μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Χίου. Το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, πάνω από την παραλία, προσδίδει εξαιρετική ομορφιά στο τοπίο. Στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκο ψάρι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Παραλία Τηγάνι

ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ (Χωριό) ΧΙΟΣ
Μια λιγότερη γνωστή παραλία που βρίσκεται από την δυτική πλευρά της Χίου, είναι αυτή του Τιγανιού. Καταλαμβάνει έκταση 1800 τ.μ και είναι κοντά στο χωριό Σιδηρούντα, σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων από αυτό, ανάμεσα στην παραλία της Ελίντας και του Μετοχίου. Η παραλία αποτελείται κυρίως από ψιλό βότσαλο ενώ υπάρχουν τμήματα με άμμο και μικρά πετραδάκια.

Τα φανά

ΦΑΝΕ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό (Ολυμποι) βρίσκονται τα Φανά. Στην αρχαιότητα ο όρμος αυτός χρησιμοποιούνταν από τους ναυτικούς ως ασφαλές αγκυροβόλιο. Η περιοχή έχει ονομαστεί έτσι από τον ναό του Φαναίου Απόλλωνα που βρίσκεται στην περιοχή. Αρχαιολογικά ευρήματα του ναού χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. και φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου. Η παραλία είναι πολύ όμορφη, από άμμο, ιδανική για κολύμπι.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία Πριονιού

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (Κωμόπολη) ΙΚΑΡΙΑ

Παραλία Μεσακτής

ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ (Λιμάνι) ΙΚΑΡΙΑ

Παραλία Γυαλισκάρι

ΒΛΥΧΑΔΑ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλία Εύδηλου

ΕΥΔΗΛΟΣ (Χωριό) ΙΚΑΡΙΑ

Παραλία Θερμών

ΘΕΡΜΑ (Οικισμός) ΙΚΑΡΙΑ

Παραλία Κάμπου

ΚΑΜΠΟΣ (Χωριό) ΕΥΔΗΛΟΣ

Παραλία Λιβαδιού

ΛΙΒΑΔΙ (Παραλία) ΙΚΑΡΙΑ

Παραλία Σεϋχέλλες

ΜΑΓΓΑΝΙΤΗΣ (Χωριό) ΙΚΑΡΙΑ

Nas Beach

ΝΑΣ (Παραλία) ΙΚΑΡΙΑ
  Located 6km west of Armenistis, Nas is a place seemingly frozen in time. It is situated at the union of the Chalares River and the Aegean Sea, and was the site of one of Ikaria's earliest settlements. During the 6th century BC, the Icarians built in Nas a temple to the Goddess Artemis, patroness of sailors & protector of wild animals and hunters. Only the temple's foundation and retaining walls are visible today, but the natural beauty of Nas remains as it was in classical antiquity. The beach is open to nudists and non-nudists, and there is a small camp site located next to the river. On the cliff above the beach there are a few peaceful tavernas and rooms for rent with excellent views of the sea and the majestic Nas sunset.
  This extract is cited October 2004 from the Ikarian Enterprises URL below, which contains image

Παραλία Πραστιά

ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ (Χωριό) ΧΙΟΣ

Παραλίες: Αγιος Γιώργης, Ιερό

ΦΑΝΑΡΙ (Οικισμός) ΙΚΑΡΙΑ

Σελίδες επίσημες

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ακτή Αγίας Παρασκεύης

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Οικισμός) ΒΑΘΥ

Παραλία Αγίας Παρασκεύης (Τάγμα)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλία Κεράμου

ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (Οικισμός) ΚΕΡΑΜΟΣ
Στην παραλία των Αγιασμάτων με τα ιαματικά νερά θαυμάστε την απεραντοσύνη της θάλασσας με τα επιβλητικά κύματα.

Παραλία Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμάς

ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλία Αγίου Ιωάννη Βουνού

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλίες Δήμου Αγίου Κήρυκου

ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (Δήμος) ΙΚΑΡΙΑ
1. Παραλία Τσουκαλας
2. Παραλία Σκέψης
3. Παραλία Κοτσαμπής
4. Παραλία Θερμών

Παραλίες Δήμου Αγίου Κήρυκου

1. Παραλία Φλεβών
2. Παραλία Πριονιού
3. Παραλία Ασκληπιού (Μουσταφά).

Παραλίες Δήμου Αγίου Κήρυκου

1. Παραλία Φάρου
2. Παραλία Ξυλοσύρτη
3. Παραλία Κεραμε.

Παραλία Κουρού - Ντε Ρε Αμπέλου

ΑΜΠΕΛΟΣ (Χωριό) ΒΑΘΥ

Παραλία Αυλακιών

ΑΥΛΑΚΙΑ (Οικισμός) ΒΑΘΥ

Παραλίες Δήμου Βαθέος

ΒΑΘΥ (Δήμος) ΣΑΜΟΣ
1. Παραλία Ψιλής Αμμου
2. Παραλία Χαραυγής, Ακτή Κερβελη
3. Ακτή Ποσειδωνίου
4. Παραλία Μεσόκαμπου
5. Παραλία Αλυκής.

Παραλία Βίγλας Ξένιας

ΒΙΓΛΑ (Παραλία) ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παραλία Βοκαρίων

ΒΟΚΑΡΙΑ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Παραλία Γιόσωνα

ΓΙΟΣΩΝΑΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Ακτή Γάγκου

ΓΚΑΓΚΟΥ (Παραλία) ΒΑΘΥ
Τηλέφωνο: +30 22730 28122

Παραλία Γριδιών Νενητών

ΓΡΙΔΙΑ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
1. Παραλία Δασκαλόπετρας Β
2. Παραλία Δασκαλόπετρας (Γαλάζια Σημαία 2002).

Παραλία Εμπορειού

ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ (Λιμάνι) ΧΙΟΣ

Παραλία Θερμών

ΘΕΡΜΑ (Οικισμός) ΙΚΑΡΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ