gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 11 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Αθλητισμός & Σπορ (11)

Kayak

Καγιάκ στον Λούσιο

ΑΤΣΙΧΟΛΟΣ (Χωριό) ΓΟΡΤΥΣ
Στα διάφανα και ορμητικά νερά του Λούσιου μπορεί ο λάτρης της δράσης να απολαύσει όλο το χρόνο kayak. Η διαδρομή, ξεκινά από τη γέφυρα Ατσιχόλου Καρύταινας (Λούσιος) και αφού διασχίσει το καταπράσινο φαράγγι με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καταλήγει, μετά από 7χλμ. στο γεφύρι του Κούκου, (Αλφειός). Η δεύτερη διαδρομή, ξεκινά από την ίδια γέφυρα και καταλήγει στο Μάτεση (14χλμ.) Οι διαδρομές είναι II-III WW βαθμού δυσκολίας.

Links

Rafting

Ράφτινγκ στον Λούσιο

ΑΤΣΙΧΟΛΟΣ (Χωριό) ΓΟΡΤΥΣ
Στα διάφανα και ορμητικά νερά του Λούσιου μπορεί ο λάτρης της δράσης να απολαύσει όλο το χρόνο rafting. Η διαδρομή, ξεκινά από τη γέφυρα Ατσιχόλου Καρύταινας (Λούσιος) και αφού διασχίσει το καταπράσινο φαράγγι με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, καταλήγει, μετά από 7χλμ. στο γεφύρι του Κούκου, (Αλφειός). Η δεύτερη διαδρομή, ξεκινά από την ίδια γέφυρα και καταλήγει στο Μάτεση (14 χμ.). Οι διαδρομές είναι II-III WW βαθμού δυσκολίας.

Αγώνες

Πρωτάθλημα Τάβλι

ΝΕΑ ΚΙΟΣ (Κωμόπολη) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Διοργανώνεται τον Ιούλιο από το Σύλλογο Απανταχού Κιωτών

Καταφύγια

Καταφύγιο Οστρακίνας

ΜΑΙΝΑΛΟΝ (Χιονοδρομικό κέντρο) ΑΡΚΑΔΙΑ

Ορειβασία

Ορειβατικές Διαδρομές

ΣΙΤΑΙΝΑ (Χωριό) ΑΣΤΡΟΣ
  Η Σίταινα είναι ιδανική αφετηρία για ανεπανάληπτες ορειβατικές πορείες στον Πάρνωνα. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ορειβατική διαδρομή είναι αυτή που διασχίζει το φαράγγι της Λιούτας και φτάνει στην κορυφή της Μεγάλης Τούρλας από όπου ξεκινά ο ποταμός Βρασιάτης. Ο ποταμός αφού συγκεντρώσει τα νερά της περιοχής δημιουργεί το εντυπωσιακό φαράγγι του Λούλουγκα, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες διαδρομές στην Ελλάδα. Στο φαράγγι σχηματίζονται δεκάδες μικροί καταρράκτες και αναρίθμητες μικρές λίμνες ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές. Αλλά το εντυπωσιακότερο φυσικό μνημείο είναι ο μεγάλος καταρράκτης που σχηματίζεται σε στένωμα, και του οποίου τα νερά πέφτουν από ύψος 30-40 μ. σχηματίζοντας μια μικρή λίμνη. Στα τοιχώματα των βράχων και των δύο πλευρών σχηματίζονται σπηλιές. Κατά μήκος του φαραγγιού σχηματίζονται πολλές εντυπωσιακές σπηλιές, όπως αυτές του Καραχάλιου και του Καλιοτζή.
  Η διαδρομή συνεχίζεται σε ένα εξίσου εντυπωσιακό τοπίο, με ανάγλυφους σχηματισμούς, όμορφες λίμνες και πανύψηλους βράχους. Σε ένα κοίλωμα βρίσκεται το κάστρο της Ζάγγολης και το ξωκλήσι της Παναγίας. Το φαράγγι του Λούλουγκα ενώνεται με το φαράγγι της Κουτουπούς και στη συνέχεια συναντά το φαράγγι της Μαζιάς. Το φαράγγι αυτό με τη σειρά του, μετά από μια άγρια και εντυπωσιακή διαδρομή, ενώνεται με το φαράγγι των Σπηλακίων και καταλήγει στο φαράγγι της Ζαμπάνιτσας. Το τελευταίο καταλήγει στον κόλπο του Αγίου Ανδρέα.
Ηδη το φαράγγι του Λούλουγκα προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς ορειβατικούς συλλόγους και ομάδες περιπατητών.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας


Πεζοπορία

Πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου

ΜΟΝΗ ΑΙΜΥΑΛΩΝ & ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ (Μοναστήρι) ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου, σε συντηρημένα μονοπάτια, που ενώνουν σημεία μεγάλης ιστορικής αξίας. Προτεινόμενη διαδρομή αυτή που ξεκινά από τη Νέα Μονή Φιλοσόφου και καταλήγει στην Αρχαία Γόρτυνα και με μή συντηρημένο μονοπάτι μέχρι τη τοποθεσία "Λιαπέϊκα", μετά την Καρύταινα, παραλλήλως προς το ποτάμι του Λούσιου. Με τη συνοδεία του ήχου των ορμητικών νερών του Λούσιου περιηγηθείτε και γνωρίστε ένα χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ασκηταριά σφηνωμένα στους βράχους, ιστορικά μοναστήρια αλλά και παραδοσιακά τοξωτά λιθόκτιστα γεφύρια συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Γόρτυνος


Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Αθλητική υποδομή & δραστηριότητα

ΜΕΣΣΗΝΙΑ (Νομός) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σελίδες εμπορικού κόμβου

ΑΡΚΑΔΙΑ (Νομός) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Πληροφορίες για: Ποδόσφαιρο, Βόλλεϋ, Αγώνες ταχύτητας, Θαλάσσια σπορ, Σκι, Κολύμβηση, Τζούντο, Σκοποβολή, Μπάσκετ, Τέννις, Ποδηλασία, Μίνι soccer, Ορειβασία, Στίβος, Γυμναστική κ.ά.

Σπορ - Αθληση

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (Κωμόπολη) ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Το πλήθος και η ποικιλία των αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων είναι εντυπωσιακό για το μέγεθος της πόλης...

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ