gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 16 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (16)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Γιορτή της Σαρδέλας

ΗΛΙΑ (Χωριό) ΑΙΔΗΨΟΣ
  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, που γιορτάζεται κάθε δύο χρόνια, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού διοργανώνει τη Γιορτή της Σαρδέλας.

"Πινδάρεια"

ΘΗΒΑ (Πόλη) ΒΟΙΩΤΙΑ
Eίναι οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προς τιμή του αρχαίου ποιητή Πίνδαρου, που διοργανώνει ο δήμος, από τα μέσα του Aυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στις εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα, παραστάσεις αρχαίου δράματος, που γίνονται στο θέατρο αρχαίου τύπου στο Mοσχοπόδι, μουσικές συναυλίες, χορωδιακά και χορευτικά φεστιβάλ κ.λπ. που γίνονται σε όλες τις πλατείες και συνοικίες του διευρυμένου δήμου.

"Κονίστρια"

ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ (Χωριό) ΚΑΡΥΣΤΙΑ
15/7 - 17/7
Καθιερώθηκαν από το 1988 από τον Προοδευτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο.

Τα Τροφώνια

ΛΕΒΑΔΙΑ (Πόλη) ΒΟΙΩΤΙΑ
  Είναι τo 20ημερo πολιτιστικών εκδηλώσεων πoυ οργανώνει ο Δήμος κάθε Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες και αποτελούν πόλο έλξης για τηv ευρύτερη περιοχή και τους γειτονικούς νομούς. Γίνονται κυρίως στο ανοικτό πέτρινο θέατρο της Κρύας, 1500 θέσεων, πoυ βρίσκεται σε φαράγγι εξαιρετικού φυσικού κάλλους στη νότια άκρη της πόλης. Η μοναδική ακουστική και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τoυ θεάτρου -πoυ εναρμονίζεται απόλυτα με τo φυσικό περιβάλλον - τo καθιστούν ένα από τους καταλληλότερους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων πoυ μπορεί να βρει κανείς στηv Ελληνική επαρχία. Εκτός απo τo θέατρο, εκδηλώσεις των Τροφωνίων γίνονται στις δυο κεντρικές πλατείες της πόλης πoυ ενώνονται με πεζόδρομο και σε πλατείες των συνοικιών.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων


Μαρμάρια

ΜΑΡΜΑΡΙ (Χωριό) ΕΥΒΟΙΑ

"Μαρμάρια"

  Ο Δήμος Μαρμαρίου,ο πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με άλλους φορείς αλλά και όλοι οι κάτοικοι μικροί και μεγάλοι φροντίζουν για την οργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι δύο κορυφαίες εκδηλώσεις τις οποίες γιορτάζουν με έμφαση και φαντασία,είναι οι μέρες του καρναβαλιού και η πολιτιστική εκδήλωση "Μαρμάρια" που πραγματοποιείται προς το τέλος του καλοκαιριού.
  Ο εύθυμος χαρακτήρας των κατοίκων της περιοχής εκδηλώνεται σ' αυτή την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία παίρνουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα,σκορπίζοντας το κέφι και την διασκέδαση. Η γιορτή του καλοκαιριού περιλαμβάνει άφθονο κρασί, ψητή σαρδέλα και παραδοσιακούς χορούς από το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Δήμου Μαρμαρίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Μαρμαρίου


Μεσσάπια

ΜΕΣΣΑΠΙΕΣ (Δήμος) ΧΑΛΚΙΔΑ
Στις αρχές Ιουλίου.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Το πέρασμα του Φαραγγιού

ΑΣΩΠΟΣ (Παραπόταμος) ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Το πέρασμα του Φαραγγιού του Ασωπού διοργανώνεται, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, από τον Δήμο Γοργοποτάμου με συνδιοργανωτές τον Ορειβατικό Σύλλογο Λαμίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού. Η εκδήλωση αυτή ανάγεται σε μείζονος υπερτοπικής σημασίας γεγονός. Τη πρώτη ημέρα οι συνδιοργανωτές υποδέχονται πολλές εκατοντάδες επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα, που κατασκηνώνουν σε κατάλληλα προετοιμασμένους χώρους, στους οποίους προσφέρονται δωρεάν, άφθονα τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί. Χοροί και φορεσιές από διάφορες περιοχές της χώρας, ζωντανή μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, δημιουργούν μοναδικό βίωμα για τους συμμετέχοντες, πέρα κι έξω από την ανεπανάληπτη εμπειρία του περάσματος του φαραγγιού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Γοργοποτάμου


ΛΑΜΙΑ (Πόλη) ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΣΚΑΜΝΟΣ (Χωριό) ΟΙΤΗ
   Ως χαρακτηριστικός Ρουμελιώτικος Οικισμός ο Σκαμνός, κυρίως με την προετοιμασία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου δεν στέκεται μόνο στις συνήθεις εκδηλώσεις, το πανηγύρι του 15Αυγουστου, το μοναδικό Πάσχα με τον οβελία και τα παρόμοια.
  Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, γίνεται πανελλήνια συγκέντρωση ορειβατών με την συνεργασία και την στήριξη του Δήμου Γοργοποτάμου και του ορειβατικού συλλόγου Λαμίας. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται, από τον Δήμο Γοργοποτάμου με συνδιοργανωτές τον Ορειβατικό Σύλλογο Λαμίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού. Η εκδήλωση αυτή ανάγεται σε μείζονος υπερτοπικής σημασίας γεγονός. Τη πρώτη ημέρα οι συνδιοργανωτές υποδέχονται πολλές εκατοντάδες επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα, που κατασκηνώνουν σε κατάλληλα προετοιμασμένους χώρους, στους οποίους προσφέρονται δωρεάν, άφθονα τοπικά εδέσματα, τσίπουρο και κρασί. Χοροί και φορεσιές από διάφορες περιοχές της χώρας, ζωντανή μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, δημιουργούν μοναδικό βίωμα για τους συμμετέχοντες, πέρα κι έξω από την ανεπανάληπτη εμπειρία του περάσματος του φαραγγιού.
   Ο χειμώνας στον Σκαμνό είναι επίσης ελκυστικός, πολλές φορές με χιόνια προσφέρεται για ανάλογες εκδηλώσεις. Πολιτιστικές εκδηλώσεις κλασικής μουσικής καθώς και γιορτές σε κάθε ευκαιρία στο όμορφο λιθόκτιστο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου που είναι πλήρως ανακαινισμένο από το Σύλλογο του χωριού.
Κείμενα : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Γοργοποτάμου


ΧΑΛΚΙΔΑ (Πόλη) ΕΥΒΟΙΑ
(Following URL information in Greek only)

Φεστιβάλ

Διεθνές Φεστιβάλ Αιδηψού

ΑΙΔΗΨΟΣ (Κωμόπολη) ΕΥΒΟΙΑ
6 - 6
  Πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου όπου δίνονται χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και συναυλίες με φιλαρμονικές ορχήστρες και χορωδίες.

Ελύμνια

ΕΛΥΜΝΙΕΣ (Δήμος) ΧΑΛΚΙΔΑ
  Τα "Ελύμνια" είναι ίσως η σημαντικότερη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στη Λίμνη. Δεν πρόκειται για μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά για μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τα μέσα Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου στην πόλη και τα χωριά της Λίμνης. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, και διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες εντός και εκτός θαλάσσης, εκθέσεις καλλιτεχνικού και γενικού ενδιαφέροντος και πλήθος άλλες εκδηλώσεις που ποικίλουν ανάλογα με τη χρονιά και την ανεξάντλητη φαντασία των διοργανωτών τους. Τα "Ελύμνια" διοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελυμνίων σε συνεργασία με τους άλλους φορείς και συλλόγους της πόλης.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του δήμου Ελυμνίων.

Χορωδιακό Φεστιβάλ

ΘΗΒΑ (Πόλη) ΒΟΙΩΤΙΑ
Στη Θήβα ξεκίνησε το 1992 η πρώτη χορωδιακή συνάντηση, με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού κ. Σπύρου Θεοδώρου διευθυντή της φιλαρμονικής μπάντας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων. Από τότε το χορωδιακό φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα της άνοιξης με ελληνικές και ξένες συμμετοχές, έτσι ώστε να αποτελεί την σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από το Πνευματικό Κέντρο και από το σύνολο των χορωδών που με πολύ μεράκι ασχολούνται και με την μικρότερη λεπτομέρεια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μικτή χορωδία αποτελείται από 45 μέλη και συνοδεύεται μερικές φορές από πενταμελή ορχήστρα. Παρουσίασε συναυλίες στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, στην Οδυσσό Ουκρανίας, στη Λεμεσό Κύπρου, Καρίνθια Αυστρίας, Ρέτζιο Καλαβρίας κ.α. με μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχε ακόμη στην θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, αποδίδοντας τη μουσική των χορικών.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Θήβας


Γιορτές Δάσους και Λαϊκής Παράδοσης

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (Πόλη) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Κάθε καλοκαίρι και για ένα περίπου μήνα, από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου η πόλη μετατρέπεται σε μια νησίδα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων με Θεατρικές Παραστάσεις, Μουσικές Συναυλίες, Χορευτικές Παρουσιάσεις, Εκθέσεις Φωτογραφίας και γενικά κάθε είδους Καλλιτεχνική Δραστηριότητα.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Καρπενησίου


Φεστιβάλ Σκύρου

ΣΚΥΡΟΣ (Κωμόπολη) ΣΚΥΡΟΣ
Την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο θέατρο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ