gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΡΕΠΑΝΟ Κωμόπολη ΑΣΙΝΗ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ασίνης

ΑΣΙΝΗ (Χωριό) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  Ο νεοσύστατος Δήμος της Ασίνης βρίσκεται Νοτιοδυτικά του Νομού Αργολίδας στην Πελοπόννησο και βρέχεται από τον Αργολικό κόλπο. Ο Δήμος βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Η Επίδαυρος, το Αργος και οι Μυκήνες είναι μισή ώρα δρόμος. Η Αθήνα απέχει δυο ώρες περίπου, όπως και το λιμάνι της Πάτρας.
  Η συνολική έκταση του Δήμου είναι 138.600 στρέμματα. Τα πέντε μεγάλα κεφαλοχώρια που τον απαρτίζουν, έχουν πληθυσμό περίπου 6.000 κατοίκους. Αυτά είναι η Ασίνη, το Τολό, το Δρέπανο, τα Ιρια, και τα Καρναζέικα, με τους οικισμούς Κάντιας, Βιβαριού, Μαραθιάς, Καλλιθέας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Αντωνίου, Καναπίτσας και Σταυροποδίου.
  Η γεωργική έκταση του Δήμου ανέρχεται σε 52.000 στρέμματα. Τα εσπεριδοειδή - κυρίως μανταρινιές - οι ελιές, τα κηπευτικά και οι αγκινάρες είναι το κύριο προϊόν της περιοχής. Κάθε λόφος που βρίσκεται κοντά στα χωριά έχει και ένα γραφικό εξωκλήσι και οι πλαγιές του είναι γεμάτες με άγρια χόρτα του βουνού, χαμομήλι, κυκλάμινα, σπαράγγια, βολβούς, κάπαρη, ρίγανη και θυμάρι. Είναι μια καλή ευκαιρία να συνδυάσετε τον περίπατό σας με τη συγκομιδή των πιο πάνω αγαθών, που απλόχερα προσφέρει η φιλόξενη φύση.
  Το κλίμα είναι γλυκό, με ζεστούς χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Σ’ αυτό βοηθάνε οι ασθενείς νότιοι άνεμοι που πνέουν από τη θάλασσα (μπουκαδούρα).
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ασίνης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Δρεπάνου

ΔΡΕΠΑΝΟ (Κωμόπολη) ΑΣΙΝΗ
  Φεύγοντας από το Καστράκι ένας δρόμος μέσα από μανταρινιές μας οδηγεί στην έδρα του Δήμου Ασίνης, το Δρέπανο. Αυτή η διαδρομή ξυπνάει τις αισθήσεις, όταν ο κάμπος με τα εσπεριδοειδή είναι στην ανθοφορία. Την Ανοιξη με τα πόδια ή με το ποδήλατο αυτός ο περίπατος θα σας μείνει αξέχαστος.
  Το Δρέπανο συνδυάζει το ατέλειωτο βαθύ πράσινο των μανταρινιών, με την πανέμορφη παραλία της Πλάκας. Με ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στη θάλασσα, με πολύ οργανωμένα κάμπιγκς κάτω από τον ίσκιο των ευκαλύπτων και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Περίφημες είναι οι παραδοσιακές ταβέρνες του Δρεπάνου στην πλατεία του χωριού.
  Το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών είναι κτισμένο στο πίσω μέρος του λοφίσκου Μύλος (Αγιος Νικόλαος), με την πλάτη προς την ανοιχτή θάλασσα. Είναι κτισμένα πάνω στα βράχια και μάλιστα το ένα δίπλα στο άλλο, κοντά-κοντά, με μικρά στενά και ανηφορικά σοκάκια, με μπουκαμβίλιες, έτσι ώστε να μας θυμίζει νησί. Νησί λένε οι ντόπιοι και τη χερσόνησο του Δρεπάνου που έχει μήκος τρία χιλιόμετρα και καταλήγει στο βενετσιάνικο φρούριο του Βιβαρίου.
  Μπροστά από το Δημαρχείο του Δήμου περνάει ένα δρομάκι που μας οδηγεί σε έναν πέτρινο ανεμόμυλο, ο οποίος παλιά είχε γνωρίσει δόξες όταν λειτουργούσε.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ασίνης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ