gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 46 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΧΑΝΙΑ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Παραλίες (46)

Ανάμεικτα

ΧΑΝΙΑ (Νομός) ΚΡΗΤΗ
  Δυτικά της παλιάς πόλης των Χανίων λειτουργούν οργανωμένες πλαζ με κάμπινγκ, μπαρ, ταβέρνες αλλά και θαλάσσια σπορ. Από τους Αγίους Αποστόλους - που είναι μία από τις δημόσιες παραλίες της πόλης και που φτάνει αστικό λεωφορείο - και μέχρι το Κολυμπάρι εκτείνονται τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα του νομού, Πλατανιάς, Σταλός, Αγία Μαρίνα, Μάλεμε. Δυτικότερα απλώνεται ο γαλάζιος κόλπος του Καστελιού, το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης που συνδέεται με Πελοπόννησο και Κύθηρα.
  Τα όμορφα καταπράσινα χωριά που βρίσκονται ανατολικά των Χανίων με καθαρή άμμο και διάφανα νερά έχουν εξελιχθεί σε μοντέρνα θέρετρα που προσελκύουν αρκετό τουρισμό, Καλύβες, Αλμυρίδα, Πλάκα, Γεωργιούπολη.
  Οι δυτικές παραλίες Φαλάσαρνα, Σφυνάρι, Ελαφονήσι είναι περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους και απευθύνονται στο φυσιολατρικό τουρισμό καθώς και ολόκληρη η Νότια πλευρά του Νομού όπου στα μπλε νερά του Λιβυκού πελάγους καθρεφτίζεται η οροσειρά των Λευκών Ορέων. Μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια καθώς και άγρια κάμπινγκ σε παρθένες παραλίες (Γλυκά Νερά, Ορθή Αμμος) είναι στην διάθεση των επισκεπτών ενώ η επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά Σφακιά, Λουτρό, Αγία Ρούμελη, Σούγια, Παλαιοχώρα και νήσος Γαύδος γίνεται με καραβάκια. Η περιοχή του Φραγκοκάστελλου, νοτιοδυτικά, με τα χωριά στη σειρά πάνω στις ρίζες των βουνών, το φαράγγι του Καλλικράτη, τον κάμπο με την τεράστια ηλιοφάνεια, το Βενετσιάνικο Κάστρο (1371) και τον μύθο των μαγικών σκιών (δροσουλίτες) διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου.
(κείμενο: Ρούλα Καστρινάκη)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Χανίων.

Αξιόλογες παραλίες

Παραλία Φραγκοκάστελλου

ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ (Κάστρο) ΣΦΑΚΙΑ
  Μπροστά από το κάστρο υπάρχει μια θαυμάσια παραλία με ζεστά και ρηχά νερά. Η ηλιόλουστη παραλία βαθαίνει αργά και σταδιακά προς τη θάλασσα και προσφέρεται για παιχνίδια. Μερικές φορές όμως στην περιοχή πνέουν άγριοι άνεμοι. Περίπου 600 μέτρα στ' αριστερά του κάστρου υπάρχει μια άλλη ευχάριστη παραλία που προστατεύεται από τους ανέμους εξαιτίας της απότομης, κατηφορικής κλίσης του εδάφους. Η περιοχή είναι γνωστή στους ντόπιους με το όνομα Ορθή Άμμος. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία (βρίσκεται κρυμμένη από το δρόμο), στρίβοντας δεξιά από τον πρώτο χωματόδρομο στην ανατολική έξοδο από το Φραγκοκάστελλο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Γαλάζιες Σημαίες 2001

Παραλία Αγίας Μαρίνας

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Αγίου Ονουφρίου

ΑΚΡΩΤΗΡΙ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Μαϊστραλίου

ΑΡΜΕΝΟΙ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Γερανιού

ΓΕΡΑΝΙ (Χωριό) ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Παραλία Καλαθά

ΚΑΛΑΘΑΣ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
Μικρή παραλία με αμμουδιά κι ένα νησάκι μπροστά της.

Παραλία Καλαμακίου

ΚΑΛΑΜΑΚΙ (Οικισμός) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Καλύβων, Ακτή Ξυδά

ΚΑΛΥΒΕΣ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Κολυμβαρίου

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Μαραθιού

ΜΑΡΑΘΙ (Χωριό) ΑΚΡΩΤΗΡΙ
  Το Μαράθι έχει μια θαυμάσια παραλία για μπάνιο και θαλάσσια σπορ (που λόγω της γεωγραφικής της θέσης προστατεύεται σε όλες τις καιρικές συνθήκες).

Παραλίες Δήμου Νέας Κυδωνίας

ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ
1. Παραλία Αγίων Αποστόλων 1
2. Παραλία Αγίων Αποστόλων 2.

Παραλία Παχειάς Αμμου

ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ (Παραλία) ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Παραλία Χαλικιών

ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Πλατανιά

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Λιμάνι) ΧΑΝΙΑ
  Μια μακριά ηλιόλουστη παραλία εκτείνεται πολλά χιλιόμετρα στα δυτικά και ανατολικά του χωριού. Σήμερα ο Πλατανιάς διαθέτει πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και καλόγουστα μαγαζιά.

Παραλία Πλατανιά

Παραλία Σταλού

ΣΤΑΛΟΣ (Χωριό) ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Παραλια Σταυρού

ΣΤΑΥΡΟΣ (Λιμάνι) ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Παραλίες Δήμου Χανίων

ΧΑΝΙΑ (Δήμος) ΚΡΗΤΗ
1. Παραλία Νέας Χώρας, Χανιά (Γαλάζια Σημαία 2002)
2. Παραλία Χρυσής Ακτής (Γαλάζια Σημαία 2002)
3. Παραλία Κουν Καπι.

Παραλία Χρυσής Ακτής

ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ (Παραλία) ΧΑΝΙΑ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Γεωργιούπολης

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Η μήκους 6 χλμ. παραλία της Γεωργιούπολης και του Κουρνά, που εκτείνεται μέχρι το γειτονικό νομό Ρεθύμνου, αποτελεί πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν τη χρυσή αμμουδιά της. Οργανωμένη με ναυαγοσωστικούς πύργους, χημικές τουαλέτες, συνεργεία που φροντίζουν για την καθαριότητά της, υπηρεσίες για ήπια θαλάσσια σπορτς. Μια παραλία των χρωμάτων και των χαρούμενων προκλήσεων: από το πρωί, μαυρισμένα κορμιά χαίρονται το ζεστό μεσογειακό ήλιο, το δειλινό, μοναχικά ζευγάρια και παρέες απολαμβάνουν ξέγνοιαστα το σβήσιμο της θάλασσας στον ορίζοντα και το βράδι, οι νεότεροι διανυκτερεύουν χορεύοντας σε κάποια από τις καντίνες της παραλίας, ενώ οι πιο μεγάλοι ξεκουράζονται στη γαλήνη μιας βεράντας, σε κάποιο από τα μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία του κάμπου. Παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, κάτι που φαίνεται από την συνεχή ανέγερση νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων και τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών από άλλες περιοχές της Κρήτης. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη περιβαλλοντική αξία λόγω των σημαντικών οικοτόπων που συναντώνται. Βρίσκουμε ακόμα αμμοθίνες με την χαρακτηριστική τους βλάστηση (ξεχωρίζει το κρινάκι της άμμου που ανθίζει στο τέλος καλοκαιριού), καλαμιώνες των μικρών ποταμών που εκβάλουν και οι οποίοι φιλοξενούν αριθμό πτηνών, ψαριών και χελωνών ενώ σε τμήματα φωλεοποιεί η μεσογειακή χελώνα. Υπάρχει πρόσβαση σε όλο το μήκος της παραλίας ενώ ο δήμος, λόγω της σχετικής επικινδυνότητας της θάλασσας, έχει τοποθετήσει ναυαγοσωστικούς πύργους για την ασφάλεια των λουομένων.

Το παρατίθεται τον από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Γεωργιούπολης


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία Αγίας Μαρίνας & Πλατανιά

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Η όμορφη παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται δυτικά της πόλης των Χανίων και μπορείται να φτάσετε σε αυτή με την αστική συγκοινωνία.

Η παραλία της Αγίας Ρουμέλης

ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ (Χωριό) ΣΦΑΚΙΑ
  Μπροστά από την Αγία Ρουμέλη απλώνεται μια υπέροχη παραλία με αμμουδιά ενώ πίσω της τα βουνά και οι ορεινές σπηλιές συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Στ' ανατολικά της Αγίας Ρουμέλης, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου υπάρχει μια όμορφη παραλία με ανάλογο φόντο.

Παραλία Γεωργιούπολης

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Ελαφονησίου

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ (Νησί) ΚΡΗΤΗ
  Το νησί και οι γύρω αμμουδιές είναι από τις ομορφότερες στην Κρήτη. Τα κατακάθαρα νερά είναι ζεστά και προσελκύουν κολυμβητές, ψαράδες και άτομα που κάνουν wind-surfing από όλο τον κόσμο. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει τουριστική υποδομή στην περιοχή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παραλία Κολυμπαρίου

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Το Κολυμπάρι έχει μια ελκυστική παραλία με χαλίκι στ'ανατολικά του κόλπου των Χανίων, που καλύπτει μεγάλη έκταση. Υπάρχουν ακόμα πολλά ξενοδοχεία κατά μήκος της παραλίας καθώς επίσης και ταβέρνες και καφετέριες μέσα κι έξω από το Κολυμπάρι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Παραλία Μένιες

ΜΕΝΙΕΣ (Οικισμός) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
  Υπάρχει ένας απάνεμος κόλπος, με χαλίκι στην παραλία και βέβαια το ταξίδι από το Κολυμπάρι είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Μπαλος

ΜΠΑΛΟΣ (Παραλία) ΚΡΗΤΗ
  Κατά μήκος του αγκυροβολίου, στο τέλος της χερσονήσου της Γραμβούσας, υπάρχει μια υπέροχη αμμουδιά με πανέμορφα καταγάλανα νερά. Το μονοπάτι καταλήγει στην ηλιόλουστη παραλία Μπάλος.

Παραλία Νοπηγίων

ΝΩΠΗΓΕΙΑ (Οικισμός) ΜΥΘΗΜΝΑ
  Στα Νοπήγια υπάρχει και μια όμορφη παραλία με χαλίκι και πεντακάθαρα νερά. Προστατεύεται από τους ανατολικούς ανέμους στ' αριστερά από τα βουνά της Σπάθα. Κοντά στην παραλία υπάρχει χώρος για κατασκήνωση και μερικές πολύ όμορφες ταβέρνες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Η παραλία της Παλαιόχωρας

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Κωμόπολη) ΧΑΝΙΑ
  Και στις δύο πλευρές της περιοχής υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακές δημόσιες παραλίες με άμμο.

Η παραλία στη Σούγια

ΣΟΥΓΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Μακριά παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά.

Παραλία Φαλάσαρνας

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (Παραλία) ΧΑΝΙΑ
  Ο δρόμος για την αρχαία Φαλάσαρνα κατεβαίνει όλο στροφές προς την παραλία και μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την υπέροχη θέα της παραλίας, του μικρού ψαρολίμανου αριστερά, της χερσονήσου της Γραμβούσας στα δεξιά και τη γεμάτη πράσινο πλαγιά που κατηφορίζει προς τη θάλασσα. Συνεχίσετε προς τα δεξιά για να σταματήσετε στο σημείο όπου υπάρχουν δύο - τρεις ταβέρνες και ένα μικρό ξενοδοχείο. Από κει μπορείτε να κατεβείτε στην παραλία και να απολαύσετε την αμμουδιά και την κατακάθαρη θάλασσα, που εκτείνεται για 500 μέτρα. Η αρχαία πόλη των Φαλάσαρνων βρίσκεται δεξιότερα, στο τέλος του δρόμου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Ακτή Παπανικολή

ΧΑΝΙΑ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίου Ουνουφρίου

ΑΓΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ (Παραλία) ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Παραλία Αλμυρίδας

ΑΛΜΥΡΙΔΑ (Οικισμός) ΧΑΝΙΑ

Παραλίες Δήμου Γεωργιουπόλεως

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ
1. Παραλία Δράμιας
2. Παραλία Mare Monte
3. Παραλία Γεωργιούπολης.

Παραλία Δράμιας

ΔΡΑΜΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Καστελίου Κισσάμου

ΚΙΣΣΑΜΟΣ (Πόλη) ΧΑΝΙΑ

Παραλία Μάλεμε Λούης

ΜΑΛΕΜΕ (Χωριό) ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Παραλία Βλητών

ΣΟΥΔΑ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ

Παραλίες Δήμου Σφακίων

ΣΦΑΚΙΑ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ
1. Παραλία Μαύρου Λιμένα
2. Παραλία Ιλιγγα

Παραλία Φαλάσαρνας

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ (Παραλία) ΧΑΝΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ