ΝΥΜΦΑΙΟ (Χωριό) ΦΛΩΡΙΝΑ - Greek Travel Pages

ΝΥΜΦΑΙΟ, Χωριό, ΦΛΩΡΙΝΑ

Φιλικό URL: http://www.gtp.gr/Nymfeo

Παρουσίαση

  Τον Νυμφαίον είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός υπό ειδική προστασία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στο Βίτσι σε ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον δασών και λειμώνων με ανοικτή θέα προς νότου το ενεργειακό πεδίο Πτολεμαϊδας-Αμυνταίου και τέσσερις λίμνες (Ζάζαρι, Χειμαδίτιδα, Πετρών και Βεγορίτιδα) και προς βορράν την Λυγκηστίδα (υψίπεδο Φλωρίνης) και την Πελαγονία (υψίπεδο Μοναστηρίου) της Ανω Μακεδονίας. Τον μακρινό ορίζοντα ορίζουν τα μεγάλα μακεδονικά όρη Όλυμπος, Πιέρια, Μουρίκι, Γράμμος, Βέρμιο, Καϊμακτσαλάν (Βόρας) και Περιστέρι.
  Ανεξάρτητη Κοινότητα μετέχει στο Εθνικό Δίκτυο Παράδοσης, Πολιτισμού και Κοινοτικού Βίου "των Ελλήνων οι Κονότητες" όπου ανήκουν επίσης τα Αμπελάκια Θεσσαλίας, η Μακρινίτσα Πηλίου, η Οία Σαντορίνης, ο Πάνορμος Τήνου και το Πάπιγκο Ζαγορίου.
  Μετά το 1990 έχει αναγεννηθεί και αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς αλλά και απόλυτο σεβασμό στην παράδοση και στο περιβάλλον τον ήπιο τουρισμό δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και διαρκώς αυξανόμενο οικογενειακό εισόδημα.
  Την λειτουργία και περαιτέρω ανάπτυξη του Νυμφαίου υποστηρίζει σύγχρονη υποδομή ισχυρών δικτύων (ασύρματες τηλεπικοινωνίες, κινητή τηλεφωνία, περιφερειακό δίκτυο ηλεκτρισμού, ύδρευση, αποχέτευση, λιθόστρωτοι δρόμοι, σφυρήλατοι φανοστάτες κ.α.) και ένα πλέγμα άλλων έργων όπως υπαίθριος σταθμός αυτοκινήτων, περιφερειακή οδός κυκλοφορίας, γήπεδα αθλοπαιδιών, σημαδεμένα μονοπάτια, κοινοτικός στάβλος αλόγων ιππασίας-περιπάτου κ.α.
(κείμενο: Νικόλαος Ι. Μέρτζος)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Φλώρινας - Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Φλώρινας.

ΝΥΜΦΑΙΟ συλλογή φωτογραφιών

Βρείτε στην περιοχή ΝΥΜΦΑΙΟ

pin
0
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
9
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Ιδανικά για πεζοπορία, Ιδανικά για ιππασία, Εδρα κοινότητας, Ιστορικός τόπος, Σημαντικές περιοχές
Ταχ. Κωδικός 53078
Ταχ. Κωδικός 53078
Τηλ. +30 23860
Υψόμετρο 1350 μέτρα
Γ. Μήκος 21o 29' 37.76" E
Γ. Πλάτος 40o 38' 41.24" N

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 244
1981 158
Αποστάσεις:
57 Χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά (ΝΔ) η πρωτεύουσα του νομού: ΚΑΣΤΟΡΙΑ Πόλη, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Ευρίσκεται:
Ανατολικά (Α) στις απολήξεις του: ΒΕΡΝΟ Βουνό, ΦΛΩΡΙΝΑ , ΕΛΛΑΔΑ

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις