gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 10 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΕΥΚΑΔΑ Δήμος ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (10)

Δημαρχεία

Δήμος Λευκάδας

ΛΕΥΚΑΔΑ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26453 60500
Φαξ: +30 26453 60511

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικήτα

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 97469
Φαξ: +30 26450 97465
  Δώδεκα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού, εφαπτόμενο στη θάλασσα, δεσπόζει το παραδοσιακό ψαροχώρι Αγιος Νικήτας. Σπίτια παραδοσιακά, σε αμφιθεατρική διάταξη γύρω από τη θάλασσα, μέσα στην καταπράσινη φύση, δίνουν το δικό τους παρόν στο πέρασμα του χρόνου. Πολύ ήσυχο, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και τις αχνές βουνοκορφές των Ηπειρωτικών βουνών, τραβάει σαν μαγνήτης τον επισκέπτη καλώντας τον να ζήσει αγνά, νοσταλγικά, φυσικά. Οι πεντακάθαρες παραλίες από τη Λαγκάδα μέχρι το χωριό, το φρέσκο ψάρι αλλά και η πατροπαράδοτη Λευκαδίτικη φιλοξενία, θα σας μεταφέρουν σ’ ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και θα σας συναρπάσουν. Δυτικά του οικισμού υπάρχει η παρθένα αμμουδιά του Μύλου που θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκάδας

ΛΕΥΚΑΔΑ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Η πόλη της Λευκάδας που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων και έχει μεγάλες στιγμές, με την Σαπφώ και το Φάωνα, με τον Απόλλωνα και την Αρτεμη, με τον Τρωικό πόλεμο, τον Οδυσσέα και την ομηρική Ιθάκη, με την ανατολή και τη δύση. Με το πεπρωμένο της.
  Η πόλη που ζει από το Μεσαίωνα και σήμερα είναι μια καταδεκτική σύγχρονη πόλη. Η πόλη που περιβάλλεται από δαντελένιες ακρογιαλιές και πεντακάθαρη θάλασσα, που διαθέτει μουσεία, σημαντικές εκκλησίες, ενδιαφέρουσα αγορά, ξενοδοχεία, πολλά πολιτιστικά σωματεία και μια αξιόλογη πολιτιστική κίνηση και ζωή. Η πόλη που ανέδειξε σημαντικές πνευματικές προσωπικότητες όπως ο Αρ. Βαλαωρίτης, ο Αγ. Σικελιανός, ο Λευκάδιος Χερν, ο Ν. Σβορώνος κ.ά. Η πόλη που προσφέρει φρέσκο και άφθονο ψάρι με τις παραδοσιακές ταβέρνες, τις Επτανησιώτικες καντάδες καθώς και το φιλόξενο πνεύμα και τη ζεστασιά των ανθρώπων. Η πόλη με τη νυχτερινή ζωή. Την γεμάτη κίνηση, πόθους και όνειρα. Η πόλη που μπαινοβγαίνει ο επισκέπτης απρόσκοπτα όλο το 24ωρο λόγω της γέφυρας συνεχούς ροής. Η πόλη που ως αφετηρία μπορεί να επισκεφτεί κανείς την ορεινή Λευκάδα και να ταξιδέψει μέχρι το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά και το Θιάκι, λόγω της πυκνής και τακτικής συγκοινωνίας και ενός καλού οδικού δικτύου.
  Η πόλη τέλος είναι γεμάτη αξιοθέατα. Το Μεσαιωνικό Φρούριο, η Γύρα, οι Μύλοι, η πλαζ του Αγίου Ιωάννου, ο γιορταστικός Αύγουστος με τις γιορτές Λόγου και Τέχνης και το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ που προσφέρουν μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Δημοτικό Διαμέρισμα Κατούνης

ΛΥΓΙΑ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 71394
  Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας συναντάμε το πρώτο παραθαλάσσιο χωριό, την πανέμορφη Λυγιά. Το γραφικό της λιμανάκι με τα ψαροκάικα, οι ωραίες καθαρές αμμουδιές της και τα καταγάλανα νερά της γοητεύουν και μαγεύουν τον επισκέπτη. Στη Λυγιά υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες και εστιατόρια, σούπερ-μάρκετ και κάθε είδους καταστήματα. Είναι ένα χωριό που σφύζει από ζωή και έχει έντονη τουριστική ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της είναι καλόκαρδοι, ευγενικοί και φιλόξενοι.
  Η Λυγιά προσφέρεται για τις διακοπές σας και η παραμονή σας εδώ θα σας μείνει αξέχαστη. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Λυγιά, βρίσκεται η Κατούνα. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με παλιά σπίτια και μια όμορφη πλατειούλα στον κέντρο του χωριού. Γύρω από την πλατεία υπάρχουν ταβερνάκια που προσφέρουν θαυμάσιο φαγητό. Αξίζει να επισκεφθείτε τις δύο εκκλησίες, την Παναγία με το όμορφο καμπαναριό της και τον Αγιο Βάρβαρο με το ωραιότατο τέμπλο του και τις υπέροχες εικόνες του.
  Μια βόλτα στα καλντερίμια του χωριού θα σας συναρπάσει.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Δημοτικό Διαμέρισμα Αλεξάνδρου

ΝΙΚΙΑΝΑ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 71384
Φαξ: +30 26450 71384
  Ανάμεσα στη Λυγιά και στο Περιγιάλι, 9 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται το πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι Νικιάνα.
  Χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Σκάροι, συνδυάζει πολύ πράσινο και μαγευτικό γαλάζιο. Προσφέρει άνεση και ποικιλία στις διακοπές σας, αφού μπορείτε να βρείτε σ’ αυτό ό,τι ζητήσετε.
  Μέρος ιδανικό για σέρφινγκ, σκι, ψάρεμα αλλά και ορειβασία, είναι ικανό να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη αυτό που αναζητάει. Λίγο πιο πάνω υπάρχει το Ησυχαστήριο των Αγίων Πατέρων με πανοραμική θέα, καθώς και οι ορεινοί αξιόλογοι οικισμοί Αλέξανδρος και Κολυβάτα που αξίζει να επισκεφθείτε όπως και το όρος "Σκάροι" όπου θα συναντήσετε το μοναδικό δάσος από δρύες.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Δημοτικό Διαμέρισμα Τσουκαλάδων

ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο: +30 26450 97248
Φαξ: +30 26450 97248
  Ακολουθώντας τη βορειοδυτική διαδρομή, περνώντας από το κατάφυτο από πεύκα μοναστήρι της Φανερωμένης με την πανοραμική θέα προς το Ιόνιο, θα συναντήσετε το χωριό Τσουκαλάδες. Ένα χωριό που έχει ταιριάξει αρμονικότατα την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό και σας προσφέρει ηρεμία, και γαλήνη, αλλά και άνεση στις επιλογές σας.
  Στην περιοχή των Τσουκαλάδων βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πευκούλια εκεί που τα καταπράσινα πεύκα κυριολεκτικά αγγίζουν την πεντακάθαρη θάλασσα και δημιουργούν μια εικόνα μαγευτική, μια εικόνα που απελευθερώνει όλες τις αισθήσεις. Πρόκληση για όσους αγαπούν την εξερεύνηση αποτελεί το ως τώρα ανεξερεύνητο σπήλαιο του Αϊ-Γιάννη στην περιοχή. Αξίζει να επισκεφθείτε και την περιοχή του Δημοτικού Σχολείου όπου το ηλιοβασίλεμα θα μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Και φυσικά υπάρχει το κοινοτικό πευκοδάσος του χωριού που θα αφήσει άφωνους τους λάτρεις της φύσης.
  Αξίζει να το περπατήσετε με μια καλή παρέα ή και μόνοι σας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Νομαρχίες

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας

ΛΕΥΚΑΔΑ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26453 60790
Φαξ: +30 26453 60795

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ