gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 38 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (38)

Δημαρχεία

Δήμος Αγράφων

ΑΓΡΑΦΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22373 50900
Φαξ: +30 22373 50907

Δήμος Καρπενησίου

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (Πόλη) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22373 50000
Φαξ: +30 22373 50028

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Τριάδας

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Στη βόρεια ελατόφυτη πλαγιά του ανυπέρβλητου Βελουχιού είναι ριζωμένη η Αγία Τριάδα, το μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό και έδρα του Δήμου Κτημενίων. "Πνιγμένη" σε οργιαστική βλάστηση από καστανιές, έλατα και πολλά οπωροφόρα, με εξαιρετικό κλίμα, προσφέρεται για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου.
  Από τις πρώτες ιστορικές μαρτυρίες συνάγεται ότι το χωριό πρέπει να δημιουργήθηκε με πυρήνα ομώνυμο μοναστήρι, που βρισκόταν, λίγο πριν τα μέσα του 18ου αιώνα, στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Το 1779, εδώ λειτούργησε σχολείο ελληνικών γραμμάτων με σχολάρχη τον εκ Φουρνάς αρχιμανδρίτη Ιωσήφ και διδάσκαλο τον Βασίλειο Κωστόπουλο από τη Ρεντίνα.
   Στην Αγία Τριάδα εμφιαλώνεται σήμερα το νερό "Βελούχι", ένα από τα καλύτερα εμφιαλωμένα νερά της Ελλάδας και παράγονται μεγάλες ποσότητες από τα περίφημα κάστανα, τα λεγόμενα "κρητικά".
   Η Αγία Τριάδα προσφέρεται για πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων και έχει πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. Μάλιστα σε λιγότερο από 3 χρόνια προβλέπεται να λειτουργεί και νέος δρόμος που θα τη συνδέει απευθείας με το χιονοδρομικό κέντρο σε λιγότερο από 45' και το χειμώνα.

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγράφων

ΑΓΡΑΦΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Χωριό Αγραφα, παλιό κεφαλοχώρι στο 850 μ. ύψος, με πολλούς διάσπαρτους ιστορικούς οικισμούς. Μπλό, Καμάρια, Νιάλα, Σάικα, Παραμερίτσα, Γιαννισέικα, Σκαρφιάδες. Πίσω από το χωριό η κορφή Κουκουρούντζος. Το χωριό κάηκε ολόκληρο από τους Ιταλούς το 1941, καταστρέφοντας τα περισσότερα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, εκτός το κοινοτικό γραφείο. Οι πολλοί οικισμοί περιφερειακά του χωριού Αγραφα και τα πολλά περισσότερα σπίτια που τους απαρτίζουν, είναι διάσπαρτα για δυο λόγους: εάν ήταν όλοι μαζεμένοι στον ίδιο χώρο υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος και φυσικά ολοκληρωτική καταστροφή σε περίπτωση επιδρομής, έπειτα, η οικονομία τότε ήταν καθαρά αγροτική. Ο τόπος απ’ την μία ήταν γεμάτος από βράχο, πέτρα και ξύλο, και απ’ την άλλη εκεί, σε αυτόν τον κακοτράχαλο τόπο έπρεπε να βοσκήσουν τα ζώα.
  Από το παλιό ανηφορικό μονοπάτι στην βόρεια μεριά του χωριού ανεβαίνουμε στην πλαγιά που θα κτισθεί ο Αγ. Νικόλαος. Εδώ μετά τις καθιζήσεις του 1897 οι κάτοικοι με προσωπική εργασία και με αυλάκια έφεραν ένα από τα πολλά ρυάκια που σχηματίζουν τον Αγραφιώτη και έφτιαξαν το λεγόμενο υδρονομείο ή κόφτρες. Μια πέτρινη κατασκευή σαν σπιτάκι, που στην βάση του υπάρχουν παράλληλα με την ροή του ρυακιού, τρεις μεγάλες πέτρες. Πέφτοντας με δύναμη στο νερό πάνω τους χωρίζεται και ταυτόχρονα κατευθύνεται - διανέμεται - σε τρία ξεχωριστά αυλάκια.
  Ο φιλόξενος Φουρνάς έχει να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη ιστορία, πολιτισμό, φυσική θέα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ευρυτανίας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Δομιανών

ΔΟΜΙΑΝΟΙ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22370 96284
  Οι Δομιανοί είναι έδρα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος που περιλαμβάνει και τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Το όνομά τους θεωρείται ότι είναι παράφραση του ονόματος του πρώτου μοναχού του μοναστηριού (Δαμιανός - Δαμιανοί - Δομιανοί).
   Πρόκειται για χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό (το μοναδικό του Δήμου και έναν από τους τρεις της Ευρυτανίας). Χαρακτηριστικά των Δομιανών είναι τα πέτρινα σπίτια, τα παραδοσιακά καλντερίμια, τα τρεχούμενα νερά, το πράσινο και τα μνημεία τους, κυριότερο των οποίων το μοναστήρι της Παναγίας της Δομιανίτισσας, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στην περιφέρεια του Δημοτικού Διαμερίσματος Δομιανών ανήκει και η τοποθεσία Αντάνια, που, μαζί με την τοποθεσία Γλας της Χόχλιας, είναι οι τοποθεσίες όπου τοποθετείται η αρχαία Οιχαλία, η "πρωτεύουσα" της Ευρυτανίας στα αρχαία χρόνια. Το όνομά Δομιανοί λέγεται ότι είναι παράφραση του ονόματος του πρώτου μοναχού του μοναστηριού, Δαμιανού.
  Το χωριό είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Μισιάκα που ανήκει στο δυτικό ορεινό όγκο του Τυμφρηστού.
   Οι Δομιανοί, όντας το δεύτερο σε πληθυσμό χωριό του Δήμου, προσφέρεται για επίσκεψη όλο το χρόνο και ο επισκέπτης μπορεί κάθε εποχή να θαυμάσει την επιβλητικότητα του ορεινού τοπίου, του κατάφυτου από έλατα, καστανιές, καρυδιές, κερασιές και πλατάνια, να επισκεφτεί την ιστορική Μονή και να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, να περπατήσει στα μονοπάτια πάνω από το χωριό και δίπλα στα ποτάμια και να απολαύσει τη διαμονή του στη γαλήνη που του προσφέρεται απλόχερα.

Δημοτικό Διαμέρισμα Δομνίστας

ΔΟΜΝΙΣΤΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22370 92213, 92217
  Το κεντρικότερο χωριό του νεοσύστατου Δήμου ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ (τ. Ευρυτάνων), βρίσκεται στο ΝΑ άκρο του νομού, στα σύνορα με την επαρχία Ναυπακτίας του ν. Αιτωλοακαρνανίας και σε υψόμετρο 1.000 μ. Απέχει 26 χλμ από τις Ράχες Τυμφρηστού, 92 χλμ από την Λαμία και 302 χλμ από την Αθήνα.
  Στην περιοχή υπάρχει ο αρχαιότερος οικισμός ΦΑΝΤΙΝΟΥ, που σύμφωνα με υπάρχοντα ευρήματα (τείχη, νομίσματα κα.) αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το σημαντικότερο σημείο εγκατάστασης στον ευρυτανικό χώρο.
  Στον μεγάλο ξεσηκωμό του γένους μας η Δομνίστα έπαιξε σημαντικό ρόλο, που συνδέεται με την παρουσία σε αυτόν τον χώρο της πανίσχυρης αρματολικής οικογένειας των ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΩΝ. Εδώ, στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του βρήκε καταφύγιο ο "Σταυραϊτός της Ρούμελης" ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, κυνηγημένος από Τούρκους και Έλληνες. Αντλησε τη δύναμη που ήθελε και ξεκίνησε τους νέους αγώνες του...
  Η Δομνίστα πρόσφερε σημαντικά και στους μετέπειτα αγώνες του Έθνους μας (Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μικρασιατική Εκστρατεία), όμως σταθμό στη νεώτερη ιστορία της αποτελεί ο Ιούνιος τους 1942, οπότε κηρύχθηκε στην πλατεία του χωριού επίσημα ο Ένοπλος Αγώνας της Εθνικής μας Αντίστασης από τν αρχικαπετάνιο ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ. Δίκαια χαρακτηρίζεται ως η "ΝΕΑ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ" του 1941-1944. Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γίνονται λαμπρές εκδηλώσεις στο επιβλητικό μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται σε μαγευτική τοποθεσία και σε χώρο 2,5 περίπου στρεμμάτων.
  Η εδαφική μορφολογία, το κλίμα, τα κρυσταλλένια και καθάρια νερά, οι υπέροχες και μαγευτικές τοποθεσίες, τα περήφανα βουνά που την περιτριγυρίζουν με τις δασωμένες κορφές τους και με τις βαθυγάλαζες από τα ελάτια πλαγιές, τα διάσελα και τα καραούλια, τα χορταριασμένα γούπατα, τα πράσινα φαράγγια, οι λαγγαδιές με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και το βαθύ ίσκιο τους, γεμίζουν έκσταση τον επισκέπτη, που δεν μπορεί να παρά να σταθεί απολιθωμένος, να κοιτάζει συνέχεια και να θαυμάζει τις απαράμιλλες ομορφιές, το μεγαλείο αυτό της φύσης...
  Από το πλήθος των μαγευτικών τοποθεσιών της Δομνίστας ειδυλλιακότερες είναι η "Κρύα Βρύση", τα "Κριθάρια", ο "Δεντρούλης", το "Κρι", η "Σούφαγα", ο "Αϊ-Κωνσταντίνος", του "Αγγελή η Βρύση", το "Φαντίνου", η λίμνη "Ζηρέλια" και φυσικά ο "Αϊ-Λιας" (500μ από την πλατεία) πραγματικά μαγευτική.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ευρυτανίας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κέδρων

ΚΕΔΡΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Το χωριό είναι κτισμένο σε υψόμετρο 710 μέτρα σε μια γραφική βουνοπλαγιά στα βορειοδυτικά όρια του Νομού. Συστήθηκε αρχικά με το β.δ.31/08/1912 (ΦΕΚ Α/261) ως κοινότητα Χορίγκοβου και με μεταγενέστερο διάταγμα μετονομάστηκε σε Κέδρα.
  Φημίζεται για το ωραίο μαύρο κρασί, το τσίπουρο και παραδοσιακή φέτα. Υπάρχει διθέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Το χωριό συγκροτούν οι οικισμοί:Κέδρα, Ράχες, Διάσελο, Πλατανιά, Μαχαλάς, Α. Σάτος, Κ. Σάτος, Παλιοχορίγκοβο, Κερασιές και Γρύπελο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Λεπιανών

ΛΕΠΙΑΝΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Σε υψόμετρο 690 μέτρα είναι κτισμένα τα Λεπιανά που συμπληρώνονται από τους οικισμούς Αγιο Βλάσιο, Βαρκά, και Σελίστα, Πιρέσι και Χαρβαλά. Κοντά στα Λεπιανά υπάρχουν τείχη αρχαίων οικισμών και οι τοποθεσίες Αγνάντιο, Παλαιόκαστρο είναι ανερεύνητοι με τάφους από ολόπλευρες πελεκητές πλάκες και διάφορα άλλα αντικείμενα.
  Πριν το χωριό στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου υπήρχε μοναστήρι, με αξιόλογη περιουσία, που πυρπολήθηκε το 1823 από τον Μουσταή Πασά της Σκόνδρας. Ο Καθεδρικός Ναός των Αγίων Αναργύρων έχει σαν κατάλοιπα της παλιάς ομώνυμης Εκκλησίας του χωριού ένα αργυρό Αγιο Ποτήρι του 1791, λειψανοθήκη του 1874, και 4 αξιόλογες εικόνες του τέμπλου.
  Από εδώ μπορούμε μέσω του γεφυριού της Τέμπλας να περάσουμε στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Το πέτρινο γεφύρι της Τέμπλας χτίστηκε από Ιταλούς μηχανικούς ένα χρόνο πριν την έναρξη του πολέμου και αποτελεί το υψηλότερο σημείο όπου φθάνει η λίμνη των Κρεμαστών όταν γεμίσει.

Δημοτικό Διαμέρισμα Νέου Αργυρίου

ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Πρόκειται για το τελευταίο χωριό της Β.Δ. Ευρυτανίας κτισμένο σε υψόμετρο 450 μέτρα. Η αρχική ονομασία του ήταν "Τσαπίσματα"’. Με το π.δ. 77/27/01/1979 το Ν. Αργύρι συστάθηκε σε αυτόνομη κοινότητα και έπαψε να είναι ένας από τους οικισμούς του Ραπτόπουλου.
Το χωριό συγκροτούν οι οικισμοί: Δαφνούλας, Μυροδέντρια και Μπλανέϊκα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με καπνοκαλλιέργειες και κτηνοτροφία. Στο Ν. Αργύρι και την Δαφνούλα λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όπου φοιτούν τα παιδιά του χωριού.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πετραλώνων

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Γραφικό χωριό, έδρα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος. Τα Πετράλωνα βρίσκονται σε μια καταπράσινη πλαγιά με καστανιές, καρυδιές, και δρυς, με υπέροχη θέα στο Βελούχι και στα Aγραφα. Απέναντι από το χωριό, βρίσκεται ο Γλας, μία από τις δύο τοποθεσίες του Δήμου Κτημενίων όπου τοποθετείται η αρχαία ευρυτανική Οιχαλία. Το υγιεινό τους κλίμα και ο συνδυασμός του καταπράσινου ευρυτανικού τοπίου και της ηπιότητας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων τα καθιστούν πολύ καλό τόπο για επίσκεψη.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πρασιάς

ΠΡΑΣΙΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Πρώην Ζελενίτσα, σε υψόμετρο 760 μέτρα. Η σημερινή ονομασία της προήλθε επειδή η περιοχή είναι συνεχόμενες κλιμακωτές πεζούλες σε μορφή πρασιάς. Το χωριό είναι στους πρόποδες του Ντελιδημίου, και αποτελείται από τους οικισμούς Φουσιανά (750 μέτρα υψόμετρο), Βασιλέσι (830 μέτρα) Κυπαρίσσι και Μεταξάδες. Ο οικισμός "Κυπαρίσσι" πήρε το όνομά του από το μεγάλο Κυπαρίσσι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Εκεί ο Πάτερ Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτεψε επί τουρκοκρατίας: «Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθεί, αν ξεραθεί από τη ρίζα του η Ελλάς δεν θα ελευθερωθεί». Ακόμη και σήμερα ξεχωρίζει η ξεραμένη κορυφή του. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα που χτίστηκε το 1938 και είναι μονόκογχη, χωρίς τρούλο σε σχέδιο βασιλικής. Θα συναντήσουμε επίσης το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και την εκκλησία της Γέννησης του Χριστού με αξιόλογες τοιχογραφίες και εικόνες 17ου αιώνα, αλλά και αρκετά ερειπωμένα ξωκλήσια. Στη θέση Κάστρο λέγεται ότι βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και θεμέλια αρχαϊκού οικισμού. Στα Φουσιανά υπάρχει η παλιά Εκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου με αξιόλογες εικόνες και τοιχογραφίες του 1679 στο ιερό Βήμα και στο γυναικωνίτη. Η εκκλησία αυτή ανήκει στο παλιό μοναστήρι της Παναγίας που πυρπολήθηκε το 1823 από το Μουσταή Πασά της Σκόνδρας.
  Το Βασιλέσι φέρεται ως πρωτεύουσα των αρχαίων Αγραίων, γεγονός που πιστοποιούν τα πολλά αρχαία ευρήματα, που δυστυχώς κατέληξαν σε ιδιωτικές συλλογές. Στον οικισμό αυτό υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου που ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι που έχει επιγραφή 1652 και το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου με εικόνες από το 1602. Πάνω από το Βασιλέσι υπάρχει η γυφτοσπηλιά.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ραπτόπουλου

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Έδρα του Δήμου, είναι κτισμένο σε υψόμετρο 880 μέτρα σε μια απάνεμη θέση, στους πρόποδες της ελατοκαστανόφυτης Τσούκας (υψόμετρο 1475 μέτρα) και του Κρι. Από την κορυφή της Τσούκας, έχεις θέα τη ροή του Αχελώου και των βουνών των Αγράφων και του Βάλτου, ενώ τις ανέφελες μέρες και τα φώτα της Πάτρας.
  Το χωριό συγκροτούν οι οικισμοί: Ραπτόπουλο, Κάτω Ραπτόπουλο, Ιτέα, Κάμπος, Παλαιοχώρι, Πουλιάνα, Τσιρνώκα, Ιτέα, Κεραμαριώ, και Μουτσιάρα. Λειτουργεί Δημοτικός παιδικός σταθμός και όλες οι βαθμίδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
   Στην έδρα του δήμου λειτουργεί Δημαρχείο, Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας, Κ.Ε.Π. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτικό Ιατρείο και Φαρμακείο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Στάβλων

ΣΤΑΒΛΟΙ (Χωριό) ΔΟΜΝΙΣΤΑ
Τηλέφωνο: +30 22370 21592, 21580

Δημοτικό Διαμέρισμα Φουρνάς

ΦΟΥΡΝΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  Οι αρχές του οικισμού αυτού με βάση ιστορικές πηγές βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η περιοχή δεν έχει ίσως και μεγαλύτερο ιστορικό βάθος. Τότε ο Φουρνάς ανήκε στον Κάζα (επαρχία) των Αγράφων, που ήταν ένας από τους Καζάδες του Σαντζακίου των Τρικάλων. Ο Φουρνάς της εποχής αυτής αναφέρεται ως πρωτεύουσα του ναχιγιέ (τμήμα του Καζά με πολλά χωριά) Κιουχιστάν, δηλαδή του ορεινού τόπου. Στα χρόνια μάλιστα του ’21 ο ναχιγιές Κιουχιστάν έγινε "επαρχία Κιουστανιού".
  Αλλά ο Φουρνάς σημειώνεται και για ένα διάστημα του 16ου αιώνα (1598) ως έδρα της Επισκοπής Λιτζάς και Αγράφων. Η ονομασία του οικισμού "ο Φουρνάς" είναι ισχυρότερος του τύπου "η Φουρνά" που χρησιμοποιήθηκε σε μεταγενέστερα χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα από τον λόγιό της Σέργιο Μακραίο.
  Η περιοχή πέρασε στην ιστορία και ειδικά στο χώρο της παιδείας με την περίφημη για τα χρόνια της Τουρκοκρατίας σχολή της μονής Ζωοδόχου Πηγής του Φουρνά, που πρωτοϊδρύθηκε από το εκλεκτότερο τέκνο της ιστοριογράφο Διονύσιο "τον εκ Φουρνά" (1670-1746). Και το έργο του συνέχισαν οι εξίσου διαπρεπείς στο χώρο των Αγράφων Φουρνιώτες Θεοφάνης ο εξ Αγράφων και Σέργιος Μακραίος. Μαθητές της παραπάνω σχολής είχαν κατακλύσει τον ελληνικό χώρο ως αγιογράφοι, κωδικογράφοι (συγγραφείς βιβλίων) και διδάσκαλοι των μικρών Ελληνόπουλων.
  Καρπός εξ άλλου των γραμμάτων ήταν και η δημιουργία ελευθέρων και επαναστατημένων για την Ελευθερία και πίστη των Ελλήνων πατριωτών που έδωσε ο Φουρνάς στην ηρωική γενιά του 1821. Γνωστές οικογένειες αγωνιστών, οι οικογένειες Ζώτου και Γαλή και πολλές άλλες, που ο χώρος δεν μας επιτρέπει να αναφέρουμε. Σε γειτονική προς την παλαιά μονή θέση σήμερα οι Φουρνιώτες ανήγειραν νέο Ιερό Ναό που φέρει ξανά το ιστορικό όνομα της Ζωοδόχου Πηγής.
  Ο φιλόξενος Φουρνάς έχει να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη ιστορία, πολιτισμό, φυσική θέα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ευρυτανίας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Χρύσως

ΧΡΥΣΩ (Χωριό) ΒΙΝΙΑΝΗ
Τηλέφωνο: +30 22370 31192

Νομαρχίες

Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (Πόλη) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22373 50700
Φαξ: +30 22373 50708

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ