gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 14 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ Δήμος ΛΑΣΙΘΙ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (14)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Μακρύ Γιαλού

ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ (Δήμος) ΛΑΣΙΘΙ

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ (Χωριό) ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ
Πάνω στο νότιο άξονα, λίγα χιλιόμετρα πριν το Μακρύ Γιαλό και 41 περίπου χιλιόμετρα από τη Σητεία βρίσκεται ο Κουτσουράς, το πιο καινούργιο από τα χωριά της επαρχίας. Η ραγδαία ανάπτυξη του οικισμού κατά τη δεκαετία του 1980 είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σημαντικού τουριστικού κέντρου του νότιου τομέα της επαρχίας. Υπέροχη παραλία με σκούρο σταχτί μοναδικό βότσαλο που βρίσκεται απλωμένο στα πλάτη της με τα πεντακάθαρα γαλανοπράσινα νερά και με τα παχύσκιωτα αλμυρίκια αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους επισκέπτες. Η παραλία βραβευμένη με γαλάζιες σημαίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πρώτη πλατύστερνη από τις νότιες παραλίες που συναντά κανείς στο δρόμο από την Ιεράπετρα προς τη Σητεία.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Δήμου Σητείας


Μακρύ Γιαλός

ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ (Λιμάνι) ΛΑΣΙΘΙ
Ο Μακρύς Γιαλός ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά τώρα πια έχει γίνει ένα πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο εξαιτίας και της ζεστής τοπικής φιλοξενίας. Το χωριό διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και είναι ιδανικό γι' αυτούς που αναζητούν ησυχία και γραφικότητα στις διακοπές τους. Το όνομα Μακρύ Γιαλός προέρχεται από την μεγάλη αμμώδη παραλία που υπάρχει εκεί. Τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά της οποίας είναι ιδανικά για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες για όλα τα γούστα, ενώ το λιμανάκι παραμένει το πιο γραφικό κομμάτι του χωριού. Από αυτό το λιμάνι υπάρχει πλοιάριο το οποίο κάθε πρωί μεταφέρει επισκέπτες στο πανέμορφο Κουφονήσι και επιστρέφει το απόγευμα. Ο Μακρύ Γιαλός έχει πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, θαλάσσια σπορ και προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών. Από τον Μακρύ Γιαλό μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Μοναστήρι του Καψά. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως μια Μινωϊκή έπαυλη καθώς και μια έπαυλη Ρωμαϊκής περιόδου.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Λιθίνες

ΛΙΘΙΝΕΣ (Χωριό) ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ
  Το χωριό Λιθίνες βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια από τη Σητεία στο δρόμο Σητεία - Πισκοκέφαλο - Επάνω Επισκοπή - Λιθίνες και 37 χιλιόμετρα ανατολικά από την Ιεράπετρα στο δρόμο Ιεράπετρα - Μακρυγιαλός - Λιθίνες. Η περιοχή γύρω από τις Λιθίνες έχει μερικές ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησίες.

Σελίδες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ