gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΗΡΑΚΛΕΙΟ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Αθλητισμός & Σπορ (9)

Paragliding

Αβδού

ΑΒΔΟΥ (Χωριό) ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Κρήτης στο χωριό Αβδού υπάρχει μία ακόμη πτήση Parapente. Η υψομετρική της διαφορά είναι 350μ. και ο προσανατολισμός της βόρειος. Το μικρό οροπέδιο γύρω από το χωριό προσφέρεται για όμορφες συγκινήσεις και για πτήσεις με ιδανική απογείωση και προσγείωση.

Σταλίδα

ΣΤΑΛΙΔΑ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στο δρόμο των πιο τουριστικών περιοχών στην Κρήτη, στο δρόμο της Χερσονήσου και των Μαλίων θα συναντήσετε μία υπέροχη πλαγιά δίπλα στο δρόμο με βόρειο προσανατολισμό. Η υψομετρική διαφορά μπορεί να είναι από 150 μέχρι 300 μέτρα. Βρίσκεται πάνω από το χωριό της Σταλίδας και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη μιας και το αυτοκίνητο φτάνει σχεδόν μέχρι την απογείωση.

Αγώνες

Ξωπατέρειος Αγώνας Δρόμου

ΜΟΙΡΕΣ (Κωμόπολη) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
14/2/2002
Αγώνας δρόμου προς τιμήν του μεσαρίτη ήρωα Ιωσαάφ Ξωπατέρα. Ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακά γλυκίσματα, χορό και τραγούδι, καθώς και ομιλία για τη ζωή και το έργο του Ιωσαάφ Ξωπατέρα.

Παμμεσαριτικοί Μαθητικοί Αγώνες Στίβου

25/3/2002
Τηλέφωνο: +30 28920 22251-23240
Αγώνες στίβου μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα του μήκους, της σφαιροβολίας και δρόμους ταχύτητας.

Αναρρίχηση

Αγιοφάραγγο

ΚΑΛΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ (Λιμάνι) ΜΟΙΡΕΣ
Δίπλα στους Καλούς Λιμένες στα νότια του Νομού Ηρακλείου είναι το Αγιοφάραγγο. Εκεί έχουν ανοιχτεί 6 διαδρομές 50 μέτρων δυσκολίας V και VII βαθμού

Αστερούσια Όρη, κορυφή Κόφινα

ΚΑΠΕΤΑΝΙΑΝΑ (Οικισμός) ΚΟΦΙΝΑΣ
Στα Αστερούσια Όρη στα νότια του νομού Ηρακλείου δίπλα στη ψηλότερη κορυφή του Κόφινα, βρίσκεται το χωριό Καπετανιανά. Εκεί εκτός από τους ντόπιους έχουν εγκατασταθεί ένα ζευγάρι Αυστριακών που έχουν εξοπλίσει όλη τη βράχινη περιοχή με μόνιμες ασφάλειες. Οι αναρριχητικές διαδρομές δεν είναι πολύ ψηλές (15μ. έως 60μ.) αλλά οι δυσκολίες κυμαίνονται από IV-VIII. Για την επανάληψη των διαδρομών χρειάζονται μόνο σετάκια

Κοψιάς

ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ (Οικισμός) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα βράχια αυτά βρίσκονται πάνω από την εθνική οδό Ηρακλείου - Αγ. Νικολάου στην περιοχή Κοκκίνι Χάνι. Ο Κοψιάς αποτελεί αναρριχητική πίστα, τα βράχια του οποίου δεν ξεπερνούν τα 60μ. ύψος. Έχουν ανοιχτεί περίπου 20 διαδρομές δυσκολίας από IV έως VIII.

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (Οικισμός) ΓΑΖΙ
Ακριβώς κάτω απο τη γέφυρα της εθνικής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου βρίσκεται η παραλία του Παλιοκάστρου, στην δεξιά πλευρά της οποίας είναι ένας 15 μέτρων βράχος που προσφέρει 3 διαδρομές δυσκολίας V έως VII και παραλλαγές παρόμοιας δυσκολίας. Η ασφάλιση των διαδρομών γίνεται με top-rope.

Καταφύγια

Καταφύγιο Πρίνος

ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΕΣ (Χωριό) ΜΑΛΕΒΙΖΙΟ
Το καταφύγιο εξυπηρετεί αναβάσεις στις κορυφές Γυριστή (1779μ) και Κουδούνι (1860μ) καθώς και πολλές πεζοπορικές διασχίσεις. Στο φαραγγι υπάρχουν και τρείς αναρρηχιτηκές διαδρομές 60μ δυσκολίας VI, για την επανάληψη των οποίων χρειάζονται καρυδάκια και friends. Από το χωριό Ανω Ασίτες: Bγαίνουμε από το χωριό με κατεύθυνση προς το χωριό Πρινιάς. Στα δεξιά μας στην έξοδο του χωριού Ανω Ασίτες υπάρχει χωματόδρομος που είναι σηματοδοτημένος στις διακλαδώσεις μέχρι τη περιοχή "μέλισσες." Εκει συναντάμε πόρτα μετά την οποία ξεκινά μονοπάτι που οδηγεί στο φαραγγι. Ολη η διαδρομή του μονοπατιού είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη. Ωρες πορείας 1.30- 2. Από το χωριό Κάτω Ασίτες : Με αυτοκίνητο περνάμε μεσα από το χωριό Κάτω Ασίτες, φτάνουμε στη Μονή Γοργολαίνη και συνεχίζουμε πάνω σε χωματόδρομο για τον ξερόκαμπο όπου υπάρχει τσιμεντένια δεξαμενή. Εδω αφήνουμε το αυτοκίνητο και μετά απo 20', φτάνουμε το καταφύγιο. (Περισσότερα στοιχεία & φωτογραφία στην ακόλουθη ιστοσελίδα)

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ