gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Σύμπλεγμα νήσων ΕΛΛΑΔΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (7)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

ΙΘΑΚΗ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο στο νησί, κυρίως υπό την αιγίδα και την οργανωτική επιμέλεια των Δημοτικών Αρχών.
  Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις συγκαταλέγονται η Γιορτή του Κρασιού στο Περαχώρι, καθώς και συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις που οργανώνονται στο Βαθύ.
  Ένα από τα μεγαλύτερα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Μονή Καθαρών στις 8 Σεπτεμβρίου. Αλλα πανηγύρια του νησιού είναι του Αγ. Ιωάννη και του Προφήτη Ηλία στο Κιόνι στις 24 Ιουνίου και 20 Ιουλίου αντίστοιχα, στις 15 Αυγούστου στον Πλατρειθιά και στην Ανωγή, στην Εξωγή στις 15 και 6 Αυγούστου.
  Από το 1981 το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών οργανώνει συνέδριο με την συμμετοχή εξεχόντων μελετητών από όλο τον κόσμο.
  Ο Θεατρικός Διαγωνισμός Ιθάκης έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός πανελλήνια, στον θεατρικό και θεατρόφιλο κόσμο της Ελλάδας. Επί είκοσι χρόνια, φιλοξενεί τους κορυφαίους του ελληνικού θεάτρου και ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλα α γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, αλλά και της Κύπρου, που έρχονται να παρουσιάσουν την θεατρική τους δουλειά και να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Δημοτικές εκπολιτιστικές εκδηλώσεις "Ο Φήμιος"

ΙΘΑΚΗ (Κωμόπολη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ιθάκης και ιδρύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1976. Σκοπός του είναι η οργάνωση διαφόρων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ελευθέρων συζητήσεων επί παντός θέματος, η δημιουργία θεατρικού ομίλου Ιθάκης και δανειστικών θεατρικών βιβλιοθηκών.
  Επίσης η ίδρυση ομίλου λαϊκών χορών, η οργάνωση γιορτών καρναβαλιού, η διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών ποιότητας, η διοργάνωση συνεδρίων και φυσιολατρικών εκδηλώσεων.
  Η διοργάνωση ετήσιου θεατρικού φεστιβάλ, η έκδοση βιβλίων, ιδιαίτερα Ιθακήσιων συγγραφέων και βιβλίων που έχουν σχέση με την Ιθάκη.
  Η ανάπτυξη μουσικών κινήσεων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη φιλαρμονική του νησιού. Η ανάπτυξη εικαστικών τεχνών και η συνεργασία με τα άλλα ΝΠΔΔ του δήμου για την εξύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της Ιθάκης.
  Πόροι του είναι η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Ιθάκης, συνδρομές, εισφορές, δωρεές, κληρονομιές ή κληροδοσίες, κάθε παροχή του κράτους ή άλλο νόμιμο έσοδο. Ο ΦΗΜΙΟΣ διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης


ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
  Η Κεφαλονιά έχει πλούσια πολιτιστική παράδοση και σημαντικό πολιτιστικό παρόν. Το Κέντρο Χορωδιακής πράξης Αργοστολίου και Ληξουρίου διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Μουσικό και Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο νησί από το 1978. Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του χρόνου μουσικές και θεατρικές παραστάσεις τοπικών και μετακαλούμενων καλλιτεχνικών σχημάτων, ενώ κατά τη θερινή περίοδο παρουσιάζονται εκθέσεις σε πολλές περιοχές. Οι εκδηλώσεις γίνονται με πρωτοβουλία και ευθύνη της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων. Εξαιρετικής σημασίας είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Ρομπόλας, που γίνεται στα Ομαλά (ζώνη παραγωγής του κρασιού της Ρομπόλας) κάθε Αύγουστο. Τέλος, επίκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η περιοχή της Λειβαθούς (Κουρκουμελάτα) και Σάμης, όπου αναπτύσσεται έντονη πολιτιστική δραστηριότητα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (Δήμος) ΚΕΡΚΥΡΑ
  Κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, ο Δήμος Λευκιμμαίων διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτές, συν τοις άλλοις, παίρνουν μέρος και οι δύο Φιλαρμονικές του Δήμου, η Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκίμμης και η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης. Αυτές, ιδρυμένες ήδη από τις αρχές του αιώνα, είναι πραγματικά στολίδια για τον τόπο.
  Η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου έχει εξαιρετική σημασία στην προώθηση του Πολιτισμού, καθώς, όχι μόνο συμβάλλει στην ενασχόληση των νέων με τη μουσική, αλλά και διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ομοσπονδίας Διαμερισμάτων-Δωματίων Κέρκυρας.

Βαλαωρίτεια

ΝΥΔΡΙ (Χωριό) ΛΕΥΚΑΔΑ
Οργανώνονται τον Ιούλιο.

Φεστιβάλ

15ήμερο Φεστιβάλ Αργοστολίου, Ιούλιος

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (Πόλη) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Εόρτια

ΣΑΜΗ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Τα "ΕΟΡΤΙΑ" είναι μια σειρά Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Σάμης κάθε καλοκαίρι (Ιούλιος - Αύγουστος). Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, χορούς. Πολλές απ'τις εκδηλώσεις έχουν παραδοσιακό χαρακτήρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει καλύτερα το τόπο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ