gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΡΕΝΤΙΝΑ Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΡΕΝΤΙΝΑ (Δήμος) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  Ο Δήμος Ρεντίνας αποτελείται από τις κοινότητες Σταυρού, Ανω Σταυρού, Ρεντίνας, Μικρής και Μεγάλης Βόλβης και Βαμβακιάς.
  Βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Θεσσαλονίκης, 70 μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσά του.
  Λόγω ακριβώς της ύπαρξης πολλών κοινοτήτων, ο Δήμος Ρεντίνας αποτελεί τον ιδανικό τόπο για διακοπές για κάθε γούστο και κάθε επισκέπτη.
  Έτσι είναι το μοναδικό μέρος που συνδυάζει αρμονικά θάλασσα με βουνό, ένα σπάνιο φυσικό τοπίο με μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας, τη Βόλβη.
  Η έδρα του Δήμου, ο Σταυρός αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό θέρετρο στη Βόρεια Ελλάδα.
  Χτισμένοι αμφιθεατρικά στα παράλια του Στρυμονικού Κόλπου, ο Σταυρός μαζί με τον Ανω Σταυρό, προσφέρουν τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας.
  Λόγω ακριβώς της γεωγραφικής του θέσης, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης με τη Χαλκιδική, ο Σταυρός είναι το πέρασμα για όσους ταξιδεύουν προς το Αγιο Όρος, σε μια διαδρομή με πανέμορφες παραλίες και πυκνή βλάστηση.
  Από τον Σταυρό επίσης, σε πολύ κοντινές αποστάσεις, βρίσκονται τα αρχαία Στάγειρα - η πατρίδα του Αριστοτέλη, το Αρτεμίσιο κάστρο της Ρεντίνας, καθώς και ο Βυζαντινός Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Ρεντίνας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ