EN
Greek Travel Pages

ΚΑΣΤΟΣ, Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Είστε εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΣΤΟΣ

ΚΑΣΤΟΣ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 11 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΚΑΣΤΟΣ. Δείτε τις όλες.

ΚΑΣΤΟΣ Νησί ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Παρουσίαση

  Ο Καστός, ένα χαμηλό μακρόστενο νησάκι, κατάφυτο από ελιές, προσφέρει καθημερινά ασφαλές αγκυροβόλιο σε δεκάδες σκάφη που διαπλέουν το Ιόνιο πέλαγος και είναι μοναδικός ψαρότοπος. Έχει μόλις πενήντα μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι μαζί με συγγενείς και φίλους μαζεύονται γύρω στους πεντακόσιους. Ο Καστός έχει μεγαλύτερο πλάτος 900 μέτρα και έκταση γύρω στα 6 τ.χλμ. Αποτελείται από χαμηλούς λόφους που ο ψηλότερος δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα. Η δυτική του ακτή είναι απόκρημνη ενώ η ανατολική του πλευρά έχει πολλές μικρές παραλίες με πρόσβαση και από την ξηρά και από τη θάλασσα. Είναι τα Αμπελάκια, το Φύκι στα νότια, το Βάλι, η Κοιλάδα ο Aγιος Αιμιλιανός, η Λίμνη, το Καμίνι, το Βρισίδι...
  Οι δρόμοι είναι λιγοστοί στο νησί, γι' αυτό και δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Οι μετακινήσεις είναι πολύ μικρές και γίνονται με τα πόδια και βέβαια με βάρκα. Κάθε κάτοικος του νησιού έχει τη δική του βάρκα, ή μικρό ταχύπλοο. Το Σαρακήνικο, ο δυτικός φυσικός όρμος του νησιού απέκτησε μικρό μώλο, που δίνει τη δυνατότητα ελλιμενισμού ακόμα και σε κακοκαιρία για να μην αποκλείεται το νησί από τους ισχυρούς νοτιάδες...
  Στη θέση Καλικερίμη διατηρείται ελαιώνας με αιωνόβιες ελιές. Είναι ψηλές με φαρδύ κορμό και μεγάλες ρίζες που δείχνουν ότι πρέπει να είναι εκατοντάδων ετών. Λίγο πιο βόρεια από το λιμάνι του Καστού, στον Aγιο Αιμιλιανό, υπάρχει μια μικρή σπηλιά, η Φωκότρυπα, με 30 μέτρα περίπου βάθος και λίγη αμμουδιά στο εσωτερικό της. Από το όνομά της συμπεραίνουμε ότι στην περιοχή έβρισκαν καταφύγιο φώκιες.
  Τα μονοπάτια του νησιού περπατιούνται πολύ ευχάριστα γιατί γενικά είναι βατά και ίσια. Η θέα από το μονοπάτι της κορυφογραμμής που πηγαίνει προς τα βόρεια είναι εξαιρετική. Επίσης ο μικρός δρόμος που ανοίχτηκε τελευταία, προσφέρει μια ευχάριστη βόλτα ανάμεσα από το καταπράσινο τοπίο που χαρίζει ηρεμία και γαλήνη. Στην τοποθεσία Βίγλα από διάφορα λείψανα που σώζονται ακόμα πιθανολογείται η σχέση του νησιού από την αρχαία εποχή με το Μεγανήσι και τον Κάλαμο (Τάφιοι νήσοι).
  Ο Καστός συνδέεται με καΐκι με την ηπειρωτική Ελλάδα. Κάθε μέρα έχει λίγα δρομολόγια από και προς την απέναντι ακτή του Μύτικα, που αποτελεί την κεντρική αγορά του νησιού. Το καΐκι αυτό είναι ο αποκλειστικός σύνδεσμος επικοινωνίας του νησιού με τον υπόλοιπο κόσμο.
  Το νησί έχει φανατικούς οπαδούς που έρχονται κάθε καλοκαίρι να ζήσουν λίγες μέρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς σε μια ατμόσφαιρα διαφορετική, σε ένα περιβάλλον αμόλυντο και γαλήνιο ακόμα, σαν να βρίσκονται στην άκρη της γης.
Το απόσπασμα παρατίθεται τον Απρίλιο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχίας Λευκάδος

Βρείτε στην περιοχή ΚΑΣΤΟΣ

pin
4
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
0
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΚΑΣΤΟΣ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (4) μέλη μόνο


Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 7 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 50

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Κοινότητα
Ταχ. Κωδικός 31081
Τηλ. +30 26460
Υψόμετρο 142 μέτρα
Γ. Μήκος 20o 54' 52.59" E
Γ. Πλάτος 38o 34' 27.38" N

Ευρίσκεται:
Δυτικά (Δ) του: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, Νομός, ΕΛΛΑΔΑ
Νότια (Ν) του: ΚΑΛΑΜΟΣ, Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ
Βορειοανατολικά (ΒΑ) του: ΙΘΑΚΗ, Νησί, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Αναχωρησεις πλοιων
Από

Copyright 1999-2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.