EN
Greek Travel Pages

ΛΟΥΤΡΑΚΙ (LOU), Πόλη, ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Είστε εδώ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ συλλογή φωτογραφιών

Εμφανίζονται 10 από συνολικά 59 φωτογραφίες που βρέθηκαν για ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Δείτε τις όλες.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ Πόλη ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Παρουσίαση

  Εκεί που το παρελθόν και το μέλλον υφαίνουν τα δίχτυα τους, το παρόν αποκαλύπτει έναν κρυφό παράδεισο, ιδανικό για όσες από τις 365 ημέρες του χρόνου διαλέξει ο επισκέπτης. Ο μοναδικός συνδυασμός κλιματολογικών συνθηκών και σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος, καθιστούν το Λουτράκι ιδεώδη τόπο με απεριόριστες δυνατότητες για χειμερινό και θερινό τουρισμό. Το εύκρατο μεσογειακό του κλίμα, η πεντακάθαρη θάλασσα και οι πανέμορφες παραλίες του που βραβεύονται συνέχεια από το 1987 με τη “γαλάζια σημαία της Ευρώπης”, καθώς και το πλούσιο ελατοδάσος της οροσειράς των Γερανείων που απλώνεται τριγύρω του, συνθέτουν την απαράμιλλη σε ομορφιά εικόνα του.
  Η παρατεταμένη ηλιοφάνεια που επικρατεί στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η ανυπαρξία υγρασίας, το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον που δημιουργείται από το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τα φημισμένα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά του νερά, αποτελούν τους πλέον ισχυρούς παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη του παραθεριστικού, εκδρομικού και θεραπευτικού τουρισμού. Τόπος για ιδανικές διακοπές, όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας: κολύμπι και θαλάσσια σπορ στις πεντακάθαρες ακρογιαλιές, σπορ βουνού, πεζοπορία, μνημεία και αξιοθέατα σε απόσταση αναπνοής, εύκολη πρόσβαση στους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τοπικά πανηγύρια, έντονη νυχτερινή ζωή, άψογη οργάνωση και εξυπηρέτηση, ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του, κοσμοπολίτικος αέρας, εξαιρετική τουριστική υποδομή, καλό οδικό δίκτυο για τις εκδρομές σας στους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, συνθέτουν τα στοιχεία ενός ονειρεμένου τόπου διακοπών, που αποκτά όλο και πιο φανατικούς φίλους.
(Κείμενο: Βάνα Νικολοπούλου, Αντώνης Κουκουλάς)
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου Περαχώρας..

Βρείτε στην περιοχή ΛΟΥΤΡΑΚΙ

pin
27
Σχετικοί Προορισμοί
Προβολή
bed
52
Ξενοδοχεία & διανυκτέρευση
Προβολή
Boat
Δρομολόγια πλοίων

Πρόσθετες πληροφορίες για την περιοχή ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Επιλέξετε μία ενότητα πληροφοριών από την παρακάτω λίστα ή πατήσετε εδώ για να τις δείτε όλες (39) μέλη μόνο


Σύνολο πληροφοριών της περιοχής: 96 πληροφορίες βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Πληθυσμιακά στοιχεία

Έτος Πληθυσμός
1991 9388
1981 8543

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Παραλία, Παραλίες ελεγχόμενες-ΥΠΕΧΩΔΕ, Αναγνωρισμένες λουτροπόλεις, Εδρα δήμου, Ορμος, Δημοτικό Διαμέρισμα, Γαλάζια σημαία 2006, Γαλάζια σημαία 2002, Γαλάζια σημαία 2007, Γαλάζια σημαία 2008, Γαλάζια σημαία 2009, Γαλάζια σημαία 2010, Γαλάζια σημαία 2011, Γαλάζια σημαία 2012, Γαλάζια σημαία 2013, Γαλάζια σημαία 2014, Γαλάζια σημαία 2015, Γαλάζια σημαία 2016, Γαλάζια σημαία 2017, Γαλάζια σημαία 2018, Γαλάζια σημαία 2019
Αλλες ονομασίες ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ (Ονομα Δημοτικού Διαμερίσματος)
Ταχ. Κωδικός 20300
Τηλ. +30 27440
Υψόμετρο 82 μέτρα
Γ. Μήκος 22o 58' 38.46" E
Γ. Πλάτος 37o 58' 32.23" N

Ευρίσκεται στον ίδιο χώρο με:
ΘΕΡΜΑ, Αρχαία πόλη, ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Αποστάσεις:
14 Χιλιόμετρα Βορειοανατολικά (ΒΑ) η πρωτεύουσα του νομού: ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Πόλη, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ , ΕΛΛΑΔΑ
84 Χιλιόμετρα Ανατολικά (Α) η πρωτεύουσα της χώρας: ΑΘΗΝΑ, Πόλη, ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαίοι τόποι στα όρια του Δημ. Διαμερίσματος:
ΠΕΡΑΙΟΝ, Αρχαία περιοχή, ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ , ΕΛΛΑΔΑ
ΗΡΑΙΟΝ, Αρχαίο ιερό, ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ , ΕΛΛΑΔΑ

Αναχωρησεις πλοιων
Από

Copyright 1999-2019 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.