gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ Δήμος ΛΑΣΙΘΙ" .


Αξιοθέατα (3)

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ (Λιμάνι) ΛΑΣΙΘΙ
  Σε ψηλό λόφο που δεσπόζει του χωριού, τραχύ και απόκρημνο, υπάρχουν τα ερείπια βενετσιάνικου κάστρου. Μόνο από το νότιο μέρος μπορεί να ανέβει κανείς στο φρούριο, από τις άλλες πλευρές βράχοι κάθετοι εμποδίζουν κάθε προσπέλαση. Το πότε χτίστηκε δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε στα βυζαντινά χρόνια, οι δε Ενετοί το ενίσχυσαν την εποχή που άρχισαν τουρκικές επιδρομές στο νησί. Το ενετικό φρούριο έχει κτισθεί πάνω σε αρχαία ακρόπολη, πιθανώς γεωμετρικών χρόνων, όπως μαρτυρούν διάφορες ενδείξεις.

Σπήλαια

Απαλούστρες & Λατσίδα Βρέικου

ΠΕΥΚΟΙ (Χωριό) ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ
Στα βόρεια του Μακρύ Γιαλού και στην εδαφική περιφέρεια του χωριού Πεύκοι υπάρχουν δυο σημαντικοί σπηλαιώδεις σχηματισμοί με ωραίο διάκοσμο. Είναι το σπήλαιο Απαλούστρες που είναι σχετικά εύκολο να το επισκεφτείτε, και το σπήλαιο Λατσίδα Βρέικου. Στο δεύτερο σπήλαιο τελευταία ανακαλύφτηκαν ίχνη νεολιθικής κατοίκησης.

Φαράγγια & Χαράδρες

Το φαράγγι των Πεύκων είναι ένα υπέροχο φαράγγι με καταπληκτικούς σχηματισμούς των πετρωμάτων του από την επίδραση των φυσικών δυνάμεων. Αν το ακολουθήσει κανείς από το χωριό Πεύκοι μετά από τρίωρη περίπου πορεία βγαίνει στην πανέμορφη παραλία του Μακρύ Γιαλού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ