gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΨΑΛΟΣ Χωριό ΠΕΛΛΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αψάλου

ΑΨΑΛΟΣ (Χωριό) ΠΕΛΛΑ
Τηλέφωνο: +30 23840 65201
   Η Αψαλος, με 1054 κατοίκους, βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Αριδαία, στο δρόμο προς την Έδεσσα και Θεσσαλονίκη.
  Κτισμένη στην είσοδο της επαρχίας Αλμωπίας, είναι το πρώτο δημοτικό διαμέρισμα που συναντά ο επισκέπτης ερχόμενος από τη Θεσ/νίκη και Έδεσσα.
  Η ιστορία της Αψάλου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με τον Κλαύδιο τον Πτολεμαίο (γεωγράφο του 2ου αιώνα μ.Χ.) η Αψαλος θεωρείται μια από τις αρχαίες πόλεις της Αλμωπίας μαζί με την Όρμα και την Ευρωπό (Αλωρος) Η αρχαία Αψαλος πρέπει να σχετιστεί με τον αρχαίο οικισμό που βράθηκε στο δρόμο Αψάλου - Πολυκάρπης, απέναντι από τις πηγές των νερών (καϊνάκι).
  Οι χριστιανοί κάτοικοι του χωριού εγκαταστάθηκαν την περίοδο 1922-34 μετά την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών. Ήταν Πόντιοι, Θράκες και Μικρασιάτες. Το 1945 εγκαταστάθηκαν και αρκετές οικογένειες Βλάχων.
  Οι πόντιοι κάτοικοι κατάγινται από την περιοχή του Χατζή Οσμάν της Νικομήδειας, του Ακ Ταγ Ματέν της επαρχείας Αγκυρας και του Μπουλγάρ Ματέν (μεταλλείο Ταύρου) της νότιας Τουρκίας. Επίσης υπάρχουν και λίγες οικογένειες ποντίων που κατάγονται από την περιοχή της Τραπεζούντας και του Τοχούζ.
   Οι Θράκες κατάγονται από το Εξαμίλι της Καλλίπολης και οι μικρασιάτες από την περιοχή του Αϊδινίου. Οι βλάχοι κατάγονται από διάφορα μέρη της Ηπείρου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ