gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 10 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΥΡΙΝΑ Κωμόπολη ΛΗΜΝΟΣ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (10)

Perseus Project

ΜΥΡΙΝΑ (Αρχαία πόλη) ΛΗΜΝΟΣ
Lemnos is called dipolis, referring to the towns Myrina and Hephaestia.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Κάσπακας

ΚΑΣΠΑΚΑΣ (Χωριό) ΛΗΜΝΟΣ
Γραφικό ημιορεινό χωριό, με 730 κατοίκους, χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Αγιος Αθανάσιος, αθέατο από τη θάλασσα, για το φόβο των πειρατών. Η ονομασία του χωριού προέρχεται από τον βυζαντινό ναύαρχο Κάσπακα (επί Αλεξίου Κομνηνού 1081 - 1118) ο οποίος είχε κτήματα εκτάσεως 50 στρεμμάτων. Το χωριό αναφέρεται το 1363. Οι πρώτοι κάτοικοι του Κάσπακα, δούλευαν στα χωράφια του ιδιοκτήτη και ο αρχικός οικισμός βρισκόταν στη θέση Πύργος, 500μ ΒΑ του χωριού. Εκεί υπήρχε και οχύρωση για να καταφεύγουν στις περιπτώσεις πειρατικών επιδρομών. Σκιερά πλατάνια χαρίζουν τη δροσιά τους στους επισκέπτες της παλιάς εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου κτισμένης στα μέσα του 19ου αιώνα. Πλακόστρωτα στενά καταλήγουν στη μικρή γραφική πλατεία με τη βρύση στο κέντρο και με τα παραδοσιακά καφέ - ταβερνάκια γύρω

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Μύρινα

ΜΥΡΙΝΑ (Κωμόπολη) ΛΗΜΝΟΣ
Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, με 4.030 κατοίκους, απλώνεται γύρω από δύο όρμους, το λιμάνι και το Ρωμαϊκό Γιαλό είναι έδρα του Επαρχείου της Μητρόπολης και των άλλων Δημόσιων Υπηρεσιών. Στη μέση δεσπόζει ο βράχος με το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή. Κατά την μυθολογία υπάρχουν δύο πιθανές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος. Μύρινα έλεγαν τη βασίλισσα των Αμαζόνων καθώς και την πρώτη βασίλισσα του νησιού, γυναίκα του Θόαντα και κόρη του βασιλιά Κρηθέα από τον Ιωλκό της Θεσσαλίας. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης και κατοικείται συνεχώς από τα Προϊστορικά Χρόνια.
Οι πλακόστρωτοι δρόμοι και τα παλιά πέτρινα σπίτια, που διατηρούνται κυρίως στο Ρωμαϊκό Γιαλό, δίνουν αρχοντιά στο τόπο. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο της Μητρόπολης, σε μεγάλο περίβολο με κυπαρίσσια ένα γύρω. Μεγαλύτερη κίνηση έχει το λιμάνι. Από εδώ αρχίζει παλαιό λιθόστρωτο, με την επιβλητική τούρκικη κρήνη στην είσοδό του και αριστερά - δεξιά κτίσματα των αρχών του αιώνα, που είναι σήμερα ο εμπορικός δρόμος, ο μοναδικός που ενώνει το Λιμάνι με το Ρωμαϊκό Γιαλό.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Σελίδες ιδιωτών & άλλες

Σελίδες μη-κερδοσκοπικών οργανισμών

Μύρινα

ΜΥΡΙΝΑ (Κωμόπολη) ΛΗΜΝΟΣ

Μύρινα

ΜΥΡΙΝΑ (Αρχαία πόλη) ΛΗΜΝΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ