gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Πληροφορίες για τον τόπο  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΡΚΥΡΑ Δήμος ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ" .


Πληροφορίες για τον τόπο (7)

Κόμβοι τοπικής αυτοδιοίκησης

Δήμος Κερκυραίων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δήμος) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Greek & Roman Geography (ed. William Smith)

Corcyra

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αρχαία πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Harpers Dictionary of Classical Antiquities

Drepanum

(Drepanon, a sickle). The ancient name of Corcyra.

Links

Λαζαρέτο

ΛΑΖΑΡΕΤΟ (Νησάκι) ΚΕΡΚΥΡΑ
  Η νησίδα Λαζαρέτο βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού Κέρκυρα και απέχει δυο ναυτικά μίλια από την πόλη. Εχει έκταση περίπου 70 στρέμματα. Αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοσίου, υπό τη διαχείριση του ΕΟΤ. Η νησίδα έχει πυκνή βλάστηση και είναι ακατοίκητη. Στο νησάκι σώζονται, "ο τοίχος" όπου έστηναν τους μελλοθάνατους, το διόροφο κτίριο που ήταν Διοικητήριο των Ιταλών καθώς και ένα μικρό εκκλησάκι.
  Το νησάκι Λαζαρέτο υπήρξε στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους κρατούμενους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, της περιόδου 1941-'44.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία περιλαμβάνει και φωτογραφία.


Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΒΙΔΟ (Νησάκι) ΚΕΡΚΥΡΑ
  Από τον πίνακα της Κέρκυρας ξέφυγε μία πράσινη πινελιά και έπεσε στη θάλασσα. Τότε γεννήθηκε η νησίδα Βίδο, γνωστή από την αρχαιότητα με το όνομα Πτυχία ή το νησί της Ηρας. Την αναφέρει ο Θουκυδίδης, ο Πτολεμαίος και άλλοι συγγραφείς. Το σύγχρονο όνομά της το οφείλει στους Γάλλους που κατέλαβαν το νησί το 1830.
  Μεγάλες κλίσεις, βραχώδεις ακτές, γαλαζοπράσινα νερά σε δύο υπέροχες παραλίες, αυτοφυής δασοκάλυψη με ιδιόμορφη χλωρίδα και σπάνια πανίδα συνθέτουν μια μοναδική πρόταση για μια αξέχαστη ολοήμερη εκδρομή. Βρίσκεται σε απόσταση 1200μ από την πόλη της Κέρκυρας και έχει επιφάνεια 550 στρεμμάτων. Η πρόσβαση στο νησί κατά την θερινή περίοδο γίνεται με καραβάκι του Δήμου σε τακτά δρομολόγια, από την περιοχή της Σπηλιάς.
  Η ολοκλήρωση της αξιοποίησης- ανάδειξης της νησίδας Βίδο παραμένει ένας από τους κύριους στόχους για την ΑΝΕΔΚ. Όραμά μας παραμένει η δημιουργία στο Βίδο ενός διεθνούς αθλητικού κέντρου.
  Ο Δήμος Κερκυραίων χρηματοδότησε μια σειρά σημαντικών έργων στο νησί, όπως το εστιατόριο (100 περίπου θέσεων) σε ειδυλλιακή τοποθεσία καθώς και δύο αναψυκτήρια, ένα σε κάθε πλαζ. Οι εγκαταστάσεις αυτές εξυπηρετούν εκτός των λουομένων και τους νέους επισκέπτες του νησιού που κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις Διεθνείς Δημοτικές Κατασκηνώσεις αλλά και ξένους προσκεκλημένους του Δήμου Κερκυραίων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Κερκυραίων


ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ (Κωμόπολη) ΚΕΡΚΥΡΑ
Στο Κοντοκάλι ήταν κάποτε το βενετσιάνικο λιμάνι. Σήμερα στον κλειστό του όρμο δένουν τα σκάφη αναψυχής.

Χάρτες

ΚΕΡΚΥΡΑ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ