gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 37 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΖΑΚΥΝΘΟΣ Νομός ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ" .


Προσκυνήματα (37)

Εκκλησίες

Εκκλησία του Αγαλά

ΑΓΑΛΑΣ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η εκκλησία στο πευκόφυτο χωριό του Αγαλά.

Μονή Παναγίας της Σκοπιώτισσας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Νησί) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Το καθολικό είναι το μόνο που διατηρείται από το ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας (κτισμένο στη θέση του ναού της Αρτέμιδας) που βρίσκεται στην κορυφή του Σκοπού. Στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν ωραίες τοιχογραφίες και μαρμάρινο τέμπλο.

Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου των Ξένων η αλλιώς Αγ.Νικόλας του μώλου στη πλατεία Σολωμού.

Η εκκλησία της Φανερωμένης

Η εκκλησία της Φανερωμένης. Είναι πιστό αντίγραφο του περίφημου Ναού της Φανερωμένης που καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1953 και τη φωτιά που ακολούθησε. Δεξιά από την ουρανία του ναού η Γέννηση της Θεοτόκου του Ν.Δοξαρά, έργο του 18ου αι.Βρίσκεται στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου.

Η εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων

Η εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου. Χτισμένη τον 17ο αιώνα κατέρρευσε στους σεισμούς του 1953 αλλά αναστηλώθηκε στην αρχική της μορφή.

Αη Γιώργης των Φιλικών

Στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ορκίζονταν από τον Ανθιμο Αργυρόπουλο, τα μέλη της οργάνωσης "Φιλική Εταιρία", που πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Εδώ ορκίστηκε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αρχηγός του απελευθερωτικού αγώνα. Στον τοίχο ο επισκέπτης μπορεί να δει τον κατάλογο των μελών που ορκίστηκαν πίστη στον Αγώνα.

Αγιος Πέτρος

ΚΑΛΙΠΑΔΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
στον κατάφυτο ομώνυμο λόφο του ΔΔ Καλλιπάδου.

Αγιος Νικόλαος

ΚΑΜΠΙ (Οικισμός) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
  Αξιοθαύμαστο μνημείο της Εξωχώρας είναι η εκκλησία - μνημείο του Αγίου Νικολάου. Ο χρόνος της ίδρυσης της εκκλησίας αυτής που αψήφησε σεισμούς τριών αιώνων εξακολουθώντας να μένει όρθια και ασάλευτη, αναγράφεται στο πανέμορφο ξυλόγλυπτο και χρυσωμένο τέμπλο της που είναι σημαντικό έργο του Νικόλα Βιδάλε. Τα έργα τέχνης της εκκλησίας αυτής αποτελούν αληθινή κληρονομιά και παρακαταθήκη του μεγάλου ιστορικού και καλλιτεχνικού παρελθόντος του Νησιού. Δίπλα στην ευρύχωρη και πανύψηλη αυτή εκκλησία σώζεται και το «μονό» χαριτωμένο καμπαναριό της. Η εκκλησία βρίσκεται δίπλα στο δρόμο, μπροστά σε μία πλατεία, που έχει στη μέση ένα γέρικο πλάτανο. Το μνημείο αυτό είναι ένα από τα πολυτιμότερα του Νησιού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ελατίων


Εκκλησία της Παναγίας της Κεριώτισσας

ΚΕΡΙ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η εκκλησία της Παναγίας της Κεριώτισσας,στο Κερί, φημισμένη για την περίφημη αρχιτεκτονική της, περιέχει θαυμάσια ξυλόγλυπτα και εικόνες

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο ορεινό χωριό του Κοιλιωμένου με το περίφημο πέτρινο, σκαλιστό καμπαναριό του 1893.

Εκκλησία της Παναγίας

ΚΥΨΕΛΗ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Με αξιόλογη αρχιτεκτονική.

Αγιος Ιωάννης & Φανερωμένη

ΛΙΘΑΚΙΑ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ο ναός του Αγ.Ιωάννη αποτελεί τυπικό δείγμα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της Ζακύνθου. Ο ναός της Φανερωμένης στο χωριό Λιθακιά, είναι κτίσμα του 14ου αιώνα και διαθέτει αξιόλογες εικόνες και θαυμάσιο ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο.

Εκκλησία της Αγ. Μαύρας

ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η εκκλησία της Αγ. Μαύρας, στο χωριό Μαχαιράδο. Στο εσωτερικό υπάρχουν περίφημα έργα εκκλησιαστικής τέχνης.

Ναός Υπαπαντής

Ναός Αγίας Βαρβάρας

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ιερά προσκυνήματα

Αγιος Ιωσήφ, o εκ Κρήτης, o Ηγιασμένος

ΓΑΪΤΑΝΙ (Κωμόπολη) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
(Following URL information in Greek only).

Καθεδρικοί ναοί

Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Η εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, πολιούχου του νησιού και η λάρνακα του Αγίου φιλοτεχνημένη το 1829 από τον Γ.Μπάφα.

Μοναστήρια

Ιερά Μονή Θεοτόκου "Αναφωνήτριας"

ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η Μονή της Αναφωνήτριας με τον χαρακτηριστικό της πύργο βρίσκεται στην περιοχή του Πλεμοναρίου, στα ΒΔ της Ζακύνθου.

Ιδρύθηκε πιθανώτατα τον 15ο αιώνα από τον Λεονάρδο Γ’ Τόκκο Κόμητα Παλατίνο Κεφαλληνίας και Ζακύνθου και από τη σύζυγό του Λάππα.

Βυζαντινής προέλευσης είναι η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της «Αναφωνήτριας», η οποία έφθασε κατά τρόπο θαυμαστό εδώ από την αλωμένη Κωσταντινούπολη (1453).

Στις ημέρες μας η Μονή λειτουργεί ως Ενοριακός Ναός του ομώνυμου διπλανού χωριού, ο πύργος υφίσταται ως καμπαναριό, ενώ αποτελεί τόπο προσκυνηματικό, λόγω της σύνδεσής του με τον «Άγιο της Συγνώμης» Διονύσιο.

Το κείμενο παρατείθεται από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου, όπου αναφέρονται αναλυτικά σχετικές πληροφορίες.

Ιερά Μονή Θεοτόκου "Αναφωνήτριας"

Το μοναστήρι της Παναγίας της Αναφωνήτριας στο ομώνυμο χωριό. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και σ' αυτό διατέλεσε ηγούμενος ο Αγιος Διονύσιος.

Anafonitria Monastery

  Η Μονή της Αναφωνήτριας με τον χαρακτηριστικό της πύργο βρίσκεται στην περιοχή του Πλεμοναρίου. Απέχει περίπου 25 χλμ. ΒΔ της πόλης της Ζακύνθου. Ιδρύθηκε πιθανότατα τον 15ο αιώνα από τον Λεονάρδο Γ' Τόκκο Κόμητα Παλατίνο Κεφαλληνίας και Ζακύνθου και από τη σύζυγό του Λάππα.
  Βυζαντινής προέλευσης είναι η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της "Αναφωνήτριας", η οποία έφθασε κατά τρόπο θαυμαστό εδώ από την αλωμένη Κωσταντινούπολη (1453).
  Η Μονή έγινε αδελφάτο από τον ιερομόναχο Ι. Ρωσάνο και το Μοναχό Α. Βλάχο το 1534. Από τότε η Βενετία την παραχωρούσε μαζί με τη μεγάλη της περιουσία ως jus patronato σε πρόσωπα επιφανή. Το 1568 δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Διονύσιο Σιγούρο (Αγιο σήμερα και Προστάτη του νησιού). Εδώ μάλιστα συνέβη η συνάντηση του Αγίου Ασκητή με το φονιά του ίδιου του αδελφού Του, τον οποίο συγχώρησε.
  Τελευταίος κάτοχος της Μονής υπήρξε η οικογένεια Φλαμπουριάρη.
  Οι τοιχογραφίες (όσες έχουν διασωθεί) ιστορήθηκαν πιθανώτατα κατά την ανακαίνιση του 1669, που έγινε με διάταγμα του Μοροζίνι.
  Στις ημέρες μας η Μονή λειτουργεί ως Ενοριακός Ναός του ομώνυμου διπλανού χωριού, ο πύργος υφίσταται ως καμπαναριό, ενώ αποτελεί τόπο προσκυνηματικό, λόγω της σύνδεσής του με τον "Αγιο της Συγγνώμης" Διονύσιο. Ηδη οι εργασίες συντήρησης & αναπαλαίωσης έχουν ξεκινήσει.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ελατίων


Μονή Υπεραγάθου

Η ιερά μονή Υπεραγάθου που ανήκει στο Σινά βρίσκεται στο δρόμο πρός το χωριό Αναφωνήτρια και είναι κτισμένη δίπλα σε ενα πανέμορφο δάσος με πεύκα και αιωνόβιες βελανιδιές

Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών

ΒΟΛΙΜΕΣ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 31298
  Η περιοχή των Κρημνών (ή στα Γκρεμνά), στα ΒΔ της Ζακύνθου, τόπος επιβλητικός και μεγαλοπρεπής, προκαλεί στον επισκέπτη δέος και ανάταση ψυχής. Εδώ και το περίφημο "Ναυάγιο", ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Ελλάδας. Εδώ ιδρύθηκε το 1535 από τον ιερομόναχο Μακάριο και Μοναχό Βαρλαάμ Μπελέτη η Μονή του Αγίου Γεωργίου. Σ' αυτήν ασκήτευσαν επιφανείς εκκλησιαστικοί άνδρες, όπως ο Ιερομόναχος Γεράσιμος Νοταράς (μετέπειτα Αγιος Γεράσιμος, προστάτης Κεφαλληνίας) και ο Ζακύνθιος Θεολόγος και Δάσκαλος του Γένους Μοναχός Παχώμιος Ρουσάνος. Ο πύργος της Μονής χτίστηκε το 1561 για την άμυνα των Μοναχών από τους πειρατές. Σπουδαία υπήρξε η βιβλιοθήκη της Μονής. Δυστυχώς, οι χειρόγραφοι Κώδικες του Ρουσάνου φυγαδεύτηκαν στην Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας. Ηδη με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Β' η Μονή ανασταίνεται. Τα έργα συντήρησης ή ανοικοδόμησης των ερειπωμένων κτιρίων της προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ τα κειμήλιά της καταγράφηκαν και συντηρήθηκαν.
  Ο δρόμος από την Αναφωνήτρια και την Βολίμα ασφαλτοστρώθηκε, μηδενίζοντας έτσι την απόσταση από την μέχρι τώρα σχεδόν απρόσιτη σε αυτοκίνητα περιοχή. Τα κτίρια της Μονής ηλεκτροφωτίσθηκαν, ενώ διαμορφώθηκε άνετος εξωτερικός χώρος αναψυχής των επισκεπτών. Σχεδιασμός υπάρχει, ώστε στον ευρύτερο χώρο ν' ανεγερθεί μακροπρόθεσμα Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο, που θ' αναβιώσει τις ένδοξες ημέρες και τα "περασμένα μεγαλεία" των Κρημνών. Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες, να επανδρωθεί το Μοναστήρι με Αδελφότητα Μοναχών, ούτως ώστε - εκτός από καλά συντηρημένος και ανακαινισμένος μουσειακός χώρος - να ξαναγίνει τόπος άσκησης, μοναστικό κέντρο και σημείο αναφοράς του νησιού μας, επανακτώντας την αρχαία του αίγλη.
Ηγούμενος: Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ρένεσης.
Μοναχοί 3.

Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών

  Η περιοχή των Κρημνών (ή στα Γκρεμνά), στα ΒΔ της Ζακύνθου, τόπος επιβλητικός και μεγαλοπρεπής, προκαλεί στον επισκέπτη δέος και ανάταση ψυχής. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο "Ναυάγιο", ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Ελλάδας. Εδώ ιδρύθηκε το 1535 από τον ιερομόναχο Μακάριο και Μοναχό Βαρλαάμ Μπελέτη η Μονή του Αγίου Γεωργίου. Σ' αυτήν ασκήτευσαν επιφανείς εκκλησιαστικοί άνδρες, όπως ο Ιερομόναχος Γεράσιμος Νοταράς (μετέπειτα Αγιος Γεράσιμος, προστάτης Κεφαλληνίας) και ο Ζακύνθιος Θεολόγος και Δάσκαλος του Γένους Μοναχός Παχώμιος Ρουσάνος.
  Ο πύργος της Μονής χτίστηκε το 1561 για την άμυνα των Μοναχών από τους πειρατές. Σπουδαία υπήρξε η βιβλιοθήκη της Μονής. Δυστυχώς, οι χειρόγραφοι Κώδικες του Ρουσάνου φυγαδεύτηκαν στην Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας. Ηδη με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου Β' η Μονή ανασταίνεται. Τα έργα συντήρησης ή ανοικοδόμησης των ερειπωμένων κτιρίων της προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ τα κειμήλιά της καταγράφηκαν και συντηρήθηκαν. Ο δρόμος από την Αναφωνήτρια και την Βολίμα ασφαλτοστρώθηκε, μηδενίζοντας έτσι την απόσταση από την μέχρι τώρα σχεδόν απρόσιτη σε αυτοκίνητα περιοχή.
  Τα κτίρια της Μονής ηλεκτροφωτίσθηκαν, ενώ διαμορφώθηκε άνετος εξωτερικός χώρος αναψυχής των επισκεπτών. Σχεδιασμός υπάρχει, ώστε στον ευρύτερο χώρο ν' ανεγερθεί μακροπρόθεσμα Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο, που θ' αναβιώσει τις ένδοξες ημέρες και τα "περασμένα μεγαλεία" των Κρημνών. Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες, να επανδρωθεί το Μοναστήρι με Αδελφότητα Μοναχών, ούτως ώστε - εκτός από καλά συντηρημένος και ανακαινισμένος μουσειακός χώρος - να ξαναγίνει τόπος άσκησης, μοναστικό κέντρο και σημείο αναφοράς του νησιού μας, επανακτώντας την αρχαία του αίγλη. Ηγούμενος: Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ρένεσης. Μοναχοί 3.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Ελατίων


Η Μονή του Αγίου Ανδρέα

Η Μονή του Αγ.Ανδρέα στη περιοχή των Βολιμών.Οι εξαιρετικές τοιχογραφίες του καθολικού βρίσκονται στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου.

Μονή Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26950 43805, 44126, 44151, 48422, 44920
Φαξ: +30 26950 44151

Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ (Κωμόπολη) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
   Μεταβυζαντινή μονή κλειστού σχήματος με καθολικό στο κέντρο ενός περίβολου από κτίσματα και ψηλό μαντρότοιχο που περιλαμβάνει δύο δευτερεύουσες εισόδους. Η κύρια είσοδος συνδυάζεται με κωδωνοστάσιο.
   Στο συγκρότημα ανήκει και αμυντικός πύργος κυκλικής κάτοψης κτισμένος σε κορυφή βράχου για να λειτουργεί και ως παρατηρητήριο.
   Το καθολικό διατηρεί εικόνες του 17ου και 18ου αιώνα και ξυλόγλυπτα εξαιρετικής τέχνης.

Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

  Το Μοναστήρι του Προδρόμου βρίσκεται κοντά στον οικισμό των Χαρτάτων, στη βόρεια πλαγιά του βουνού Μέλισσα. Ιδρύθηκε, αρχικά τον ΙΣΤ αιώνα, διαλύθηκε και επανιδρύθηκε το 1617 από τους ευσεβείς Κατασταριανούς Αντώνιο Μαρίνο και Γεώργιο Σαπάτη. Μέσα στους αιώνες το Μοναστήρι γνώρισε πολλές δόξες.
  Το 1753 στον περίβολό του είχε δύο εκκλησίες, εφτά σπίτια κι ένα πύργο. Στα μέσα του 19ου αιώνα διέθετε επίσης πλούσιο ιστορικό Αρχείο. Το Καθολικό και η συντηρημένη πτέρυγα της Μονής
  Ο ναός, με λαμπρά έργα τέχνης, σώθηκε από το σεισμό του 1953, το μοναστήρι όμως έχει ερημωθεί. Στις ημέρες μας ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β οργανώνει τη συντήρηση, αναπαλαίωση κι επαναλειτουργία του. Οι εργασίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Μονή σήμερα διοικείται από τριμελή επιτροπή. Ηγουμενεύει ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Παυλάτος.

Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου, χτισμένο τον 16ο αιώνα,κοντά στο Καταστάρι, με υπέροχη θέα που φτάνει από την Κεφαλλονιά ως και την Πελοπόννησο.

Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Ελευθερωτρίας

ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 92226
  Βρίσκεται σε μια πανοραμική περιοχή του Λαγοπόδου, πολύ κοντά στο Ναό της Αγίας Μαύρας. Ιδρύθηκε το 1962 από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκέλμπεση, Πνευματικό Πατέρα σήμερα του Ησυχαστηρίου.

Μονή Στροφάδων

ΜΟΝΗ ΣΤΡΟΦΑΔΩΝ (Μοναστήρι) ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 22950

Το μοναστήρι είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο από τα δύο νησιά των Στροφάδων και είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στη Θεοτόκο των Πάντων χαρά.

Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης

ΟΡΘΟΝΙΕΣ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 26950 31218
  Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό των Ορθονιών υπάρχει το ιστορικό Μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας. Ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα από τον Μοναχό Ιωαννίκιο Κατσιβά, ο οποίος σε βαθιά γεράματα κατέστησε νόμιμο και καθολικό επίτροπό του κι επιτηρητή τον Ιεράρχη και Ηγούμενο της Αναφωνήτριας Διονύσιο Σιγούρο, μετέπειτα Αγιο και Πολιούχο Ζακύνθου. Το Μοναστήρι κατείχε μεγάλη περιουσία, που του επέτρεψε να οργανωθεί ως κτιριακό συγκρότημα (1674). Σημαντική είναι η αρχαία εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας, η οποία - κατά παράδοση - ήταν εκεί κρυμμένη στα χρόνια της Εικονομαχίας.
  Σήμερα εγκαταβιοί εκεί ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πυλαρινός.

Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης

  Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό των Ορθονιών υπάρχει το ιστορικό Μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας. Ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα από τον Μοναχό Ιωαννίκιο Κατσιβά, ο οποίος σε βαθιά γεράματα κατέστησε νόμιμο και καθολικό επίτροπό του κι επιτηρητή τον Ιεράρχη και Ηγούμενο της Αναφωνήτριας Διονύσιο Σιγούρο, μετέπειτα Αγιο και Πολιούχο Ζακύνθου. Το Μοναστήρι κατείχε μεγάλη περιουσία, που του επέτρεψε να οργανωθεί ως κτιριακό συγκρότημα (1674). Σημαντική είναι η αρχαία εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας, η οποία - κατά παράδοση - ήταν εκεί κρυμμένη στα χρόνια της Εικονομαχίας. Σήμερα εγκαταβιοί εκεί ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πυλαρινός.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ελατίων


Το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, κοντά στο χωριό Ορθωνιές. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα στην άκρη μιάς χαράδρας , κοντά σε σπηλιά που βρέθηκε εικόνα της Παναγίας.

Η Μονή της Παναγίας του Δερματά

ΤΡΑΓΑΚΙ (Χωριό) ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η Μονή της Παναγίας του Δερματά η Δερματούσα στο χωριό Τραγάκι, πολύ κοντά στη παραλία του Τσιλιβή. Το καθολικό έχει πρόσφατα αναστηλωθεί.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ