gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 14 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΡΟΣ Δήμος ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Εορτές & πανηγύρια (14)

Εθιμικές

Το κάψιμο του Μάη

ΜΑΡΠΗΣΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
24/6/2002

Η Κουρσάρικη νύχτα

ΝΑΟΥΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
23/8/2002
Μεγάλη γιορτή είναι και η Κουρσάρικη νύχτα, στις 23 Αυγούστου. Οι Ναουσαίοι, θέλοντας να ξορκίσουν τις μνήμες των πειρατών που λυμαίνονταν για πολλά χρόνια το νησί, αναπαριστούν την εισβολή των κουρσάρων στο λιμάνι.

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή ψαριού & κρασιού

Οι Ναουσαίοι είναι άνθρωποι ζωντανοί που λατρεύουν την διασκέδαση, τον χορό και το τραγούδι. Κάθε καλοκαίρι, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, διοργανώνουν γιορτές κρασιού και ψαριού.

Ιερά προσκυνήματα

Παναγία Εκατονταπυλιανή

ΠΑΡΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
15/8/2003

Καρναβάλια

Τις αποκριές

ΜΑΡΠΗΣΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ

Πανηγύρια

Αγίου Ιωάννη

ΔΡΥΟΣ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
29/8/2002
Με πλούσιους μεζέδες, κρασί και χορό.

Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

26/9/2002

Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή

ΛΕΥΚΕΣ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
29/8/2002

Πέρα Παναγιά

ΜΑΡΜΑΡΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
8/9/2002

Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

ΜΑΡΠΗΣΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
6/8/2002
Στις 6 Αυγούστου γιορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Της Αναλήψεως

ΠΙΣΩ ΛΙΒΑΔΙ (Λιμάνι) ΠΑΡΟΣ
24/5/2001
Με θαλασσινά, κρασί, τσικουδιά, παραδοσιακούς χορούς.

Πασχαλινές

ΜΑΡΠΗΣΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Στην Μάρπησσα, ένα πανέμορφο χωριό στο νότιο τμήμα της Πάρου, λαμβάνει χώρα ένα έθιμο που ξεκίνησε την δεκαετία του ΄40. Ο λόγος για τις Αναπαραστάσεις των Παθών του Κυρίου που είχε εμπνευστεί πριν από εξήντα δύο χρόνια η δασκάλα Βασιλεία Καφούρου. "Πρωταγωνιστούν" παιδιά και νέοι ντυμένοι με ρούχα εκείνης της εποχής οι οποίοι σιωπηλοί και ακίνητοι, παρουσιάζουν σε χαρακτηριστικά σημεία της Μάρπησσας σκηνές από την ζωή και τα πάθη του Χριστού.
Οι πιστοί θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσα στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, την εκτέλεση των Εγκωμίων από τη χορωδία του χωριού, τη ρίψη ροδοπέταλων από τον τρούλο του ναού και την περιφορά των μυροφόρων που ραίνουν τον επιτάφιο. Στη συνέχεια ακολουθεί η περιφορά του Επιταφίου γύρω από την Μάρπησσα. Αναπαραστάσεις των Παθών του κυρίου γίνονται ακόμη στα Μάρμαρα, στον Πρόδρομο, στις Λεύκες και στο Ασπρο Χωριό.

ΝΑΟΥΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Γλέντι οργανώνουν την Κυριακή του Πάσχα στη Νάουσα, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα "Νάουσα Πάρου" και ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας με την ευγενική χορηγία του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου και του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων Νάουσας. Στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 8.00 το βράδυ θα προσφερθούν ψητό αρνί, σούμα και κρασί.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Στον Πρόδρομο το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, μετά την Αποκαθήλωση, στο πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου "Σκόπας ο Πάριος" θα προσφερθούν, παραδοσιακή ρεβυθάδα, χταπόδι στα κάρβουνα και άλλα νηστίσιμα φαγητά. Την ημέρα του Πάσχα στο γήπεδο της Μάρπησσας γίνεται η Γιορτή της Αγάπης. Σε όσους επισκεφτούν το χωριό θα προσφερθούν ψητό αρνί, κόκκινα αυγά και άφθονο παριανό κρασί (με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου). Θα χορέψει το χορευτικό της Μάρπησσας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ