gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΗΡΑ Κωμόπολη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ" .


Κεντρικές σελίδες (4)

Ανάμεικτα

ΝΕΑ ΚΑΜΕΝΗ (Νησάκι βραχώδες) ΘΗΡΑ
  Η Νέα Καμένη έχει έκταση 3.400 στρέμματα και ηλικία μόλις 425 χρόνια ενώ οι τελευταίες λάβες υπάρχουν εδώ μόλις 50 χρόνια.
  Αλλεπάλληλες εκρήξεις δημιουργούν εδώ και χρόνια αυτό που εμείς οι ντόπιοι λέμε το “Ηφαίστειο”. Ζεστά νερά αναβλύζουν και η μυρωδιά από θειάφι είναι έντονη. Είναι το καύχημα του νησιού και το σήμα κατατεθέν του.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Θήρας.

ΠΑΛΙΑ ΚΑΜΕΝΗ (Νησάκι βραχώδες) ΘΗΡΑ
  Η Παλαιά Καμένη έχει έκταση 600 στρέμματα και ζωή λιγότερο από 2.000 χρόνια.
  Αλλεπάλληλες εκρήξεις δημιουργούν εδώ και χρόνια αυτό το που εμείς οι ντόπιοι λέμε το “Ηφαίστειο”. Ζεστά νερά αναβλύζουν και η μυρωδιά από θειάφι είναι έντονη. Είναι το καύχημα του νησιού και το σήμα κατατεθέν του.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Θήρας.

ΦΗΡΑ (Κωμόπολη) ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης ΦΗΡΑ που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού δεσπόζει της Καλντέρας απέναντι από το ηφαίστειο. Η θέα σου κόβει την ανάσα και το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι φημισμένο σε όλο τον κόσμο.
  Στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν θαυμάζοντας την τεράστια ποικιλία από αναμνηστικά δώρα, ρούχα, χειροποίητα χαλιά και υφάσματα που κρέμονται καλαίσθητα στις προθήκες των καταστημάτων.
  Περίοπτη θέση στην αγορά της Θήρας κατέχει ο “δρόμος του χρυσού”. Περίτεχνα κοσμήματα από χρυσό, ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα στολισμένα με πανάκριβα πετράδια σε σχέδια μοναδικά, εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία εκπέμπουν δελεαστικές λάμψεις στους επίδοξους αγοραστές. Η αγορά του χρυσού, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Θήρας. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο επενδύουν εδώ σε “χρυσές αναμνήσεις”.
  Γύρω από την κεντρική πλατεία της Θήρας και σε απόσταση λίγων μέτρων, βρίσκονται το αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο, το Νοσοκομείο, Φαρμακεία, Ταχυδρομείο, Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Τουριστικά γραφεία, όλοι πρόθυμοι για να κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Εδώ βρίσκεται και ο κεντρικός Σταθμός των Λεωφορείων και Ταξί που θα σας πάνε προς όλα τα χωριά του νησιού, τις παραλίες, το λιμάνι και το αεροδρόμιο.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Θήρας.

ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ (Συνοικία) ΘΗΡΑ
  Λίγα μέτρα μόλις από το κέντρο της Θήρας στα βόρεια, μια πανέμορφη και ήσυχη συνοικία, το Φηροστεφάνι, σας περιμένει να το επισκεφθείτε.
  Γαντζωμένο στην κορυφή της Καλντέρας με τα γραφικά ταβερνάκια, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία που διατηρούν αναλλοίωτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, προσφέρει ώρες ξενοιασιάς και καταπληκτική θέα.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Θήρας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ