gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΛΛΙΝΕΣ Χωριό ΣΚΥΡΙΤΙΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΚΟΛΛΙΝΕΣ (Χωριό) ΣΚΥΡΙΤΙΔΑ
  Οι Κολλίνες είναι ένα ορεινό καταπράσινο χωριό στο νότιο τμήμα της Αρκαδίας. Πρόσβαση στο χωριό υπάρχει από τη Βλαχοκερασιά (20 χιλ.), από το δρόμο που διασχίζει το όμορφο δάσος της Σκυρίτιδας. Αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του ομώνυμου Δήμου με έδρα τη Βλαχοκερασιά και έχει περίπου 300 μονίμους κατοίκους. Το χωριό αρκετά απομακρυσμένο και κατά το παρελθόν αρκετά δυσπρόσιτο γνώρισε κι αυτό έντονα τη μετανάστευση. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η γεωργία και κτηνοτροφία. Στην περιοχή τοποθετείται η αρχαία κώμη Σκυρίτις από την όποία έχουν βρεθεί ελάχιστα ευρήματα.
  Οι Κολλίνες απλώνονται σε μια κατάφυτη βουνοπλαγιά στην άκρη μιας ρεματιάς. Πλησιάζοντας στο χωριό μπορεί κανείς να απολαύσει από ψηλά μια έξοχη θέα προς τα νοτιοδυτικά με φόντο τον Ταύγετο. Στο κτίριο του Γυμνασίου υπάρχει λαογραφική συλλογή με την φροντίδα και ευθύνη του δραστήριου τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Στην πλατεία η ωραία ενοριακή εκκλησία και γύρω καφενεία και μαγαζιά. Ενας δρόμος οδηγεί από εδώ σε ένα όμορφο συνοικισμό σκαρφαλωμένο στην αντικρυνή καταπράσινη βουνοπλαγιά. Ενας άλλος μικρός συνοικισμός, οι κάτω Κολλίνες, βρίσκεται χαμηλότερα, στο δρόμο για τη Λακωνία.
  Η διαδρομή μέσα από το δάσος της Σκυρίτιδας είναι μαγευτική. Πεύκα, έλατα, καρυδιές και καστανιές σε ένα ομαλό ορεινό ανάγλυφο που καλύπτει μια εκτεταμένη περιοχή, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής φυσικής γαλήνης και ομορφιάς. Ενα τόπο ιδεώδη για πεζοπορία και επαφή με τη φύση. Κοντά στον επαρχιακό δρόμο και χωμένο μέσα στο δάσος βρίσκεται το γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Χριστόφορου που γιορτάζει κάθε χρόνο με πανηγύρι. Παλαιότερα το δάσος εχρησίμευε σαν φυτώριο. Σήμερα αρκετοί σύλλογοι διοργανώνουν τα Σαβατοκύριακα και τις γιορτές εκδρομές για πεζοπορία και περιπάτους.
  Βγαίνοντας από το χωριό ο επαρχιακός δρόμος κατηφορίζει και κατευθύνεται στη Λακωνία. 3 χιλ. από το χωριό και λίγο χαμηλότερα βρίσκεται ο οικισμός Αγία Βαρβάρα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ