gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΙΝΔΟΣ Οροσειρά ΕΛΛΑΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΠΙΝΔΟΣ (Οροσειρά) ΕΛΛΑΔΑ
  Πίνδος. Το πιο επιβλητικό ελληνικό βουνό, κοντά στα Τρίκαλα, την Πύλη και την Καλαμπάκα. Ντύνεται κάθε εποχή και με διαφορετικά χρώματα.
  Διάσπαρτα ονομαστά χωριά, ριζωμένα στις καταπράσινες πλαγιές και τις αμέτρητες πηγές των παραποτάμων του Αχελώου και του Πηνειού. Ολα είναι όμορφα, γραφικά, παραδοσιακά, φιλόξενα. Επικοινωνούν με σύγχρονους δρόμους μέσα από απερίγραπτα φυσικά τοπία. Ελάτη-Περτούλι-Νεραϊδοχώρι-Καστανιά- όλο το Ασπροπόταμο- χωριά της Μεσοχώρας και των Χασίων.
  Διαθέτουν σύγχρονα και παραδοσιακά ξενοδοχεία, καταλύματα και δωμάτια με πλήρη εξοπλισμό για όλες τις εποχές. Είναι πάντοτε εφοδιασμένα με ντόπια λαχταριστά τυριά, κρέατα, λαχανικά, φρούτα, κρασί και ούζο. Δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν ευχάριστες πολυήμερες διακοπές και εκδρομές. Το καλοκαίρι είναι ένα απέραντο θέρετρο. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το δροσερό κλίμα, τον καθαρό αέρα, τα κρύα νερά των πηγών, τις παραδοσιακές γιορτές και τα πανηγύρια, τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές.
  Ευκαιρίες για ψάρεμα στον Αχελώο, για ιππασία, ορεινή ποδηλασία και αεραθλητισμό στο Περτούλι. Περίπατοι σε κάθε βουνό, πεζοπορία στα σκιερά μονοπάτια του Κόζιακα με τα οργανωμένα καταφύγια, τη θέα στο θεσσαλικό κάμπο. Ορειβασία στο Αυγό, τη Μαρόσα, σε κάθε κορυφή. Αναρρίχηση στις απότομες χαράδρες, τους επιβλητικούς βράχους. Καγιάκ στα ορμητικά νερά του Ασπροπόταμου, του Αχελώου, του Πηνειού, του Πορταϊκού.
  Αφθονα χιόνια το χειμώνα. Οι επισκέπτες χαίρονται τις ομορφιές του χιονιού. Κάνουν χιονοδρομίες και σκι στην παγωμένη πίστα του Περτουλίου, κάτω από το γαλανό ουρανό, απολαμβάνουν τη θέα μέσα από τη θαλπωρή του ζεστού καταλύματος. Στον Κόζιακα βρίσκεται η πιο αξιόλογη οργανωμένη κυνηγετική περιοχή με συστηματικά εκτροφεία θηραμάτων. Κάθε κυνηγετική περίοδο κυνηγοί από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του εξωτερικού κατακλύζουν την περιοχή και οργώνουν κάθε πλαγιά και λαγκάδι.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Τρικάλων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ