gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Παραλίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ Κωμόπολη ΧΙΟΣ" .


Παραλίες (9)

Γαλάζια Σημαία 2003

Ορμος Λω

ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ (Κωμόπολη) ΧΙΟΣ
  Στην περιοχή του Βροντάδου, πέντε (5) χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Χίου, βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του Όρμου του Λω. Πρόκειται για ιδιωτική πλαζ, με όλες τις ευκολίες που διαθέτουν οι ανάλογοι οργανωμένοι χώροι. Εχει γήπεδο του μπάσκετ, πισίνα για water -polo και κολύμβηση, αποδυτήρια για τους αθλητές, καθώς και μία πολύ δυναμική ομάδα ιστιοπλοϊας, βραβευμένη πολλές φορές σε αγώνες ανά την Ελλάδα. Aλλωστε, η εμπειρία και η σωστή κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού του ομίλου, δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει, να μάθει ιστιοπλοϊα και να διασκεδάζει παίζοντας με την θάλασσα.
  Η παραλία από την άλλη πλευρά του όρμου, αποτελείται από ψιλό βότσαλο, ενώ μέσα στην θάλασσα υπάρχει άμμος. Ο Όρμος του Λω είναι ιδανική τοποθεσία για οικογένειες όπου όλα τα μέλη μπορούν ήσυχα και χωρίς φόβο να απολαύσουν την θάλασσα, αφού ο βυθός δεν είναι ιδιαίτερα βαθύς.
  Τέλος, στο βόρειο τμήμα του Όρμου υπάρχει μεγάλο εστιατόριο για μεσημεριανό και δείπνο, καθώς και για οποιαδήποτε άλλο εορταστικό γεγονός.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Παραλία Δασκαλόπετρας

ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
  Στην περιοχή του Βροντάδου, επτά (7) χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, βρίσκεται η Δασκαλόπετρα. Ένας τόπος με έντονα ιστορικά στοιχεία και μια μαγευτική παραλία. Πρόκειται για βοτσαλωτή παραλία, με μικρά και μεγάλα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, μια από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα κρυσταλλένια νερά και στη συνέχεια να γευτεί τους τοπικούς μεζέδες σε μια από τις γραφικές ταβέρνες της περιοχής. Η περίφημη πέτρα του Ομήρου, στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, όπου εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, ο αγαπητός σε όλους τυφλός ποιητής και δημιουργός των επών της "Ιλιάδας" και της "Οδύσσειας" συνήθιζε να διδάσκει τους μαθητές του, παίζοντας λύρα, με τη θάλασσα να απλώνεται, μαγευτική, κάτω από τα πόδια του. Η θέα από εδώ ψηλά, είναι πανοραμική.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Χίου


ΕΛΙΝΤΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
Στην δυτική πλευρά της Χίου, εκεί που βρίσκονται οι πιο ωραίες, παρθένες παραλίες του νησιού, βρίσκεται ο κόλπος της Ελίντας. Είναι ένα ήσυχο καταφύγιο, που σπάνια το πιάνει ο άνεμος. Η παραλία, με τα γαλάζια νερά και την λεπτή άμμο, είναι ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

ΜΕΤΟΧΙ (Οικισμός) ΧΙΟΣ
Κοντά στο χωριό Σιδηρούντα, σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων, βρίσκεται το Μετόχι. Η παραλία αποτελείται κυρίως από ψιλό βότσαλο ενώ υπάρχουν τμήματα με άμμο και μικρά πετραδάκια. Η καθαρότητα της θάλασσας, με τα κρύα νερά, κύριο χαρακτηριστικό της δυτικής Χίου, αποτελούν δυνατά κίνητρα για τους λάτρεις του καλοκαιριού.

Παραλία Τηγάνι

ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ (Χωριό) ΧΙΟΣ
Μια λιγότερη γνωστή παραλία που βρίσκεται από την δυτική πλευρά της Χίου, είναι αυτή του Τιγανιού. Καταλαμβάνει έκταση 1800 τ.μ και είναι κοντά στο χωριό Σιδηρούντα, σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων από αυτό, ανάμεσα στην παραλία της Ελίντας και του Μετοχίου. Η παραλία αποτελείται κυρίως από ψιλό βότσαλο ενώ υπάρχουν τμήματα με άμμο και μικρά πετραδάκια.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Παραλία Πραστιά

Σελίδες Υπουργείου Περιβάλλοντος

Παραλία Αγίας Παρασκεύης (Τάγμα)

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ (Παραλία) ΧΙΟΣ
1. Παραλία Δασκαλόπετρας Β
2. Παραλία Δασκαλόπετρας (Γαλάζια Σημαία 2002).

Παραλία Παντουκίου

ΠΑΝΤΟΥΚΙΟΣ (Οικισμός) ΧΙΟΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ