gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΡΙΣΟΣ Δήμος ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (3)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ασου

ΑΣΣΟΣ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  Η Ασσος είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές του νησιού. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός με έντονη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι.   Το χωρίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από τον κόλπο της Ασσου και διαθέτει μια όμορφη παραλία. Συναντάμε στα δρομάκια του χωριού πολύ όμορφα κτίσματα, στολισμένα με αυλές γεμάτες λουλούδια και έχουμε την αίσθηση ότι βλέπουμε την Κεφαλλονιά όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια.
  Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, ενοικαζόμενα δωμάτια, και άλλα καταστήματα, τα περισσότερα συγκεντρωμένα γύρω από την κεντρική πλατεία με τον πλάτανο και τις πικροδάφνες που είναι κανονικά δέντρα!
  Το στολίδι της περιοχής είναι φυσικά το πανέμορφο κάστρο της Ασσου από το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει μια πανοραμική θέα του Ιονίου.

ΕΡΙΣΟΣ (Δήμος) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  Ο Δήμος Ερίσου καλύπτει το βόρειο μέρος του νησιού και είναι γνωστός για την ιδιαίτερη ομορφιά του. Το οδικό δίκτυο ενώνει όλα τα χωριά περνώντας από ειδυλλιακά σημεία και καταλήγοντας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του νησιού. Περνώντας από τα απόκρημνα δρομάκια, απολαμβάνετε τη θέα ονειρικών μικρών όρμων σε βάθος πολλών μέτρων. Στο ταξίδι σας αυτό έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το φημισμένο χωριό της Ασου, παλιά πρωτεύουσα το 1593 και κεντρικό λιμάνι της περιοχής ,με το γνωστό ενετικό φρούριο του 16ου αιώνα και τις παλιές αγροτικές φυλακές που λειτουργούσαν μέχρι το 1953.
  Συνεχίζοντας τον δρόμο προς το Φισκάρδο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων απ' το χωριό Δεφαρανάτα βρίσκεται η Μονή της Θεοτόκου , η επονομαζόμενη του Παλαιοχέρσου, του έτους 1600, όπου εορτάζει τις 8 Σεπτεμβρίου. Η εφέστια εικόνα της Παναγίας ονομάζεται η "Πλατυτέρα των Ουρανών".
  Στην πορεία έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πανέμορφα μικρά χωριά όπου σε πολλά από αυτά δεσπόζει η προσεισμική αρχιτεκτονική του νησιού λόγω του ότι πολλά από τα κτίσματα δεν καταστράφηκαν από τον εγκέλαδο το 1953. Το Φισκάρδο, ένα παλιό ψαροχώρι του οποίου τα σπίτια έμειναν ανέπαφα από το σεισμό του 53, σήμερα είναι ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Διάσημο για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αλλά και για το κοσμοπολίτικο λιμάνι του. Πατρίδα του Νίκου Καββαδία ποιητή της θάλασσας. Η ονομασία του Φισκάρδου προέρχεται από τον Σταυροφόρο Robert Guiscard. Το Φισκάρδο περιστοιχίζεται από πανέμορφα χωριά τα οποία καταλήγουν σε γυαλιστερές ακρογιαλιές καθώς και το πανέμορφο Φώκη και Ευρετή με τους υπέροχους κυπαρισσώνες. Τα ανατολικά χωριά του Δήμου στέκουν μέσα στο χρόνο μάρτυρες της εξέλιξης ατενίζοντας την Ιθάκη και φέρνοντας στο νού Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Ερίσου


Δημοτικό Διαμέρισμα Φισκάρδου

ΦΙΣΚΑΡΔΟ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  Το Φισκάρδο, ο αρχαίος Πάνορμος, βρίσκεται σε βαθύ κόλπο στο βορειότερο άκρο του νησιού, απέναντι από την Ιθάκη, και είναι διάσημο για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του αλλά και για το κοσμοπολίτικο λιμάνι του.
  Είναι ένα από τα κυριότερα τουριστικά θέρετρα του νησιού, με πλήρως οργανωμένη τουριστική υποδομή. Πολλά σκάφη φθάνουν στο χωριό, οι ιδιοκτήτες των οποίων παραμένουν για όλες τους τις διακοπές, όπως ο Ρομπέρτος Γυισκάρδος, από τον οποίο προέρχεται και το όνομα του χωριού.
  Ο Γυισκάρδος έφτασε εδώ το 1085 προκειμένου να καταλάβει το νησί, αλλά παρέμεινε ως το θάνατό του. Τα περισσότερα αρχοντικά που συναντάμε στο Φισκάρδο ανήκουν στην περίοδο της Βενετικής κατοχής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ