gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 14 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικά ευρήματα:  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Σύμπλεγμα νήσων ΕΛΛΑΔΑ" .


Αρχαιολογικά ευρήματα: (14)

Beazley Archive Pottery & Sculpture

Αγγεία

ΡΟΔΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
154 αγγεία ευρέθησαν στη Ρόδο.

Links

ΕΜΠΟΡΕΙΟΣ (Οικισμός) ΣΥΜΗ
Στην θέση Νημπορειό σώζονται ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Επίσης στα εκκλησάκια της περιοχής μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη σε δεύτερη χρήση.

Perseus Coin Catalog

ΚΩΣ (Αρχαία πόλη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

ΡΟΔΟΣ (Αρχαία πόλη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

Perseus Sculpture Catalog

Επιτύμβια στήλη

Γλυπτοθήκη Μονάχου: τμήμα επιτύμβιας στήλης με την ανάγλυφη αναπαράσταση γυναικείας μορφής.

Κεφαλή θεάς

Βοστώνη, Μουσείο Καλών Τεχνών

Perseus Vase Catalog

Archaic Oinochoe

ΡΟΔΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Museum of Art, Rhode Island School of Design

High Archaic Amphora

Collection: Paris, Musee du Louvre

Αρχαία Νομίσματα

Διάφορα

Ψηφιδωτό με το ζωδιακό κύκλο

ΑΝΑΛΗΨΗ (Λιμάνι) ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Siana cup

ΡΟΔΟΣ (Νησί) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ
Named after the site where the shape was first identified, Siana, on the island of Rhodes.

Σελίδες επίσημες

Λόφος Περιστεριάς

ΒΑΘΥΣ (Χωριό) ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στη βόρεια απότομη βραχώδη πλευρά του στενόμακρου κόλπου της Ρίνας, του λιμανιού του Βαθύ και σε ύψος 12 περίπου μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πρόσβαση σ' αυτό γίνεται μέσω κτιστών σκαλοπατιών, τα οποία κατασκευάστηκαν το 1922, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανασκαφή του εσωτερικού του. Αυτό περιλαμβάνει έναν κύριο χώρο 25 x 12 περίπου μέτρων, με ύψος, που ξεπερνά τα 15 μ. Στα δεξιά, όπως εισερχόμαστε το έδαφος κατηφορίζει απότομα, καταλήγοντας σε κοιλότητα με αλμυρό νερό. Ανασκαφές στο εσωτερικό του σπηλαίου διεξήγαγε ο Ιταλός Am. Maiuri το 1922, οδηγημένος από τον εντοπισμό επιφανειακά οστράκων κεραμικής, χρονολογουμένων από τα νεολιθικά έως και τα παλαιοχριστιανικά χρόνια. Η έρευνα έφερε στο φως πλούσια ευρήματα, τα οποία δείχνουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα στο σπήλαιο ξεκινά από τα τέλη της Νεολιθικής Εποχής και συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού (Πρώϊμη, Μέση και Ύστερη) και κατά τους Γεωμετρικούς Χρόνους. Χρήση του σπηλαίου διαπιστώθηκε και κατά την Παλαιοχριστιανική Περίοδο. Από τα ευρήματα του Δασκαλιού ξεχωρίζουν όστρακα, αγγεία, φιάλες κι ένας λίθινος πέλεκυς νεολιθικών χρόνων, πήλινοι εγχάρακτοι ασκοί της Πρώϊμης Χαλκοκρατίας, θραύσματα μινωϊκών αγγείων της Υστερομινωϊκής Ι Περιόδου, ένας δισκοειδής πήλινος Μεσομινωϊκός Ι -ΙΙ λύχνος, ένα χάλκινο ειδώλιο λατρευτή Νεονακτορικών Χρόνων και τέλος γραπτά όστρακα αγγείων Μυκηναϊκής Περιόδου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Καλυμνίων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ