Προσκυνήματα ΛΕΥΚΑΔΑ (Πόλη) ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 12 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΛΕΥΚΑΔΑ Πόλη ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ".


Προσκυνήματα (12)

Ιερά προσκυνήματα

Μονή Φανερωμένης

Έξω από την πόλη πάνω σε έναν λόφο, είναι χτισμένο το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης. Πρόκειται για σημαντικό θρησκευτικό κέντρο του νησιού. Το εξαιρετικής τέχνης μαρμάρινο τέμπλο του ναού κατασκευάστηκε από τον γλύπτη Πορσαλέντη. Η θέα από δω είναι μοναδική.

Εκκλησίες

Ναός Υπεραγίας Θεοτόκου της Ευαγγελίστριας

Μητροπολιτικός ναός

Αγιος Σπυρίδωνας

Με περίτεχνο ξύλινο τέμπλο και ωραίες εικόνες, ο Αγιος Σπυρίδωνας, αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκκλησίες του νησιού. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα.

Αγιος Μηνάς

Εκκλησία χτισμένη γύρω στο 1700. Κοσμείται από ξυλόγλυπτο μπαρόκ τέμπλο και υπέροχες αγιογραφίες, που έχουν φιλοτεχνήσει μερικοί από τους αντιπροσωπευτικό-τερους αγιογράφους των Ιονίων νήσων.

Αγιος Νικόλαος

Εκκλησία του 18ου αιώνα με πολύ ενδιαφέρουσα αγιογράφηση.

Εισόδια Θεοτόκου

Χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Αξίζει να την επισκεφθεί κανείς για να θαυμάσει το πέτρινο καμπαναριό της, το τέμπλο της καθώς και τις τοιχογραφίες της που είναι φτιαγμένες από τον Σπύρο Γαζή.

Ναός Αγίας Παρασκευής

Ναός Αγίας Μαρίνας

Ναός Αγίας Μαύρας

Ναός Παναγίας των Ξένων

Χριστός Παντοκράτωρ

Εκκλησία χτισμένη τον 18ο αιώνα, ιδιοκτησία της οικογένειας Βαλαωρίτη. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τάφοι επιφανών Λευκαδιτών. Πίσω από την εκκλησία, μέσα στον κήπο υπάρχει ο τάφος του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Αγιος Δημήτριος

Οι αξιόλογες εικόνες του Λευκαδίτη αγιογράφου Σπύρου Γαζή, καθώς και το μαρμάρινο τέμπλο και ο δεσποτικός θρόνος, είναι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σε αυτήν την πολύ παλιά, κτισμένη το 1688, εκκλησία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις