gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΡΙΑ Δημοτική ενότητα ΒΟΛΟΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (2)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγριάς

ΑΓΡΙΑ (Κωμόπολη) ΒΟΛΟΣ
  Η Αγριά, παραθαλάσσια κωμόπολη, έδρα του ομώνυμου Δήμου βρίσκεται 7χλμ Ν.Α. του Βόλου, έχει πληθυσμό 7.000 κατοίκους περίπου. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε σαν βάση για εξόρμηση στις κοντινές παραλίες του Παγασητικού και στα γύρω ορεινά χωριά του Δυτικού Πηλίου, ενώ σε λίγα λεπτά μπορείτε να βρίσκεστε στο Βόλο. Πλαισιώνεται από καταπράσινους ελαιώνες, οπωροφόρα και τα ήρεμα νερά του Παγασητικού.
  Υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλά ταβερνάκια και ουζερί δίπλα στη θάλασσα. Αξίζει να επισκεφτείτε το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού 3 χλμ. πάνω από την Αγριά στην θέση Ανεμούτσα, με ξυλόγλυπτο ζωγραφιστό τέμπλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός που κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, πολλά παλιά βιομηχανικά κτίρια κατασκευής βαρελιών επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς καθώς και των πανελλήνια γνωστών αναψυκτικών ΕΨΑ. Τα "τσαρδάκια" της παραλίας, παραδοσιακά ξύλινα στέγαστρα, δίνουν ένα χωριστό ύφος στην παραλία και προσφέρονται για ώρες ξεγνοιασιάς δίπλα στην ήρεμη θάλασσα.
  Η Αγριά ένας ιδανικός τόπος για οικογενειακές διακοπές.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Δρακείας

ΔΡΑΚΕΙΑ (Χωριό) ΠΗΛΙΟΝ
Τηλέφωνο: +30 24280 96000
  Η Δράκεια απέχει 17,5 χλμ. από το Βόλο (10 χλμ. από την Αγριά) και βρίσκεται στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου μέσα σε πυκνό δάσος και οπωροφόρα δένδρα. Τόπος παραγωγής των περίφημων Πηλιορείτικων φρούτων (μήλα, αχλάδια, κεράσια και κάστανα). Τα σπίτια είναι κτισμένα με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και παρά την καταστροφή που υπέστησαν από τους σεισμούς του ’55 σήμερα σώζονται αρκετά τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα αρχιτεκτονικά τους χαρακτηριστικά, τα ξυλόγλυπτα και ζωγραφιστά ταβάνια και πόρτες και τους πολύχρωμους φεγγίτες. Το Αρχοντικό Τριανταφύλλου είναι ένα από τα ωραιότερα όχι μόνο του Πηλίου άλλα όλης της Ελλάδας και μπορεί να συγκριθεί με το αρχοντικό του Σβάρτς στα Αμπελάκια. Παλιά Αρχοντικά, καλντερίμια, τρεχούμενα νερά και δύο γραφικότερες πλατείες συνθέτουν ένα ιδανικό ησυχαστήριο για διακοπές στο βουνό. Στο χωριό λειτουργούν ξενώνες ενώ υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια και παραδοσιακά καφενεία.
  Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί αρκετές εκκλησίες και ξωκλήσια όπου υπάρχουν αξιόλογα ξυλόγλυπτα τέμπλα, τοιχογραφίες και εικόνες σημαντικών λαϊκών αγιογράφων μεταξύ των οποίων των πατέρα και υιού Παγώνη.
  Οι πιο γνωστές είναι του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ.
  Η Δράκεια προσφέρεται για διακοπές τόσο το καλοκαίρι συνδυάζοντας και την επαφή με τις ακτές του Παγασητικού αλλά και για διαμονή σε ένα ζεστό Πηλιορείτικο περιβάλλον.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ