gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΚΕΡΑΣΕΑ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΑ".


Αξιοθέατα (2)

Απολιθωμένα δάση

  Τα τελευταία χρόνια σε μια περιοχή της Κερασιάς "Ντάμκα" σε ένα επιβλητικό ορεινό όγκο, δυτικό τμήμα του Ξηρού Ορους, υπάρχουν επιφανειακά πετρώματα, ένα μεγάλο τμήμα απολιθωμένης γης, ένας φυσικός θησαυρός. Εκεί βλέπει κανείς ατόφιους απολιθωμένους κορμούς δέντρων εκατομμυρίων χρόνων ζωής. Ο επισκέπτης έκπληκτος αντικρίζει κορμούς μέχρι και 20 μ. μήκους που βρίσκονται καταγής εκεί, επί αιώνες.
  Αν και δεν έχουν γίνει συστηματικές ανασκαφές οι πολυπλθείς αναφορές ειδημόνων υποδηλώνουν την ύπαρξη σε βάθος και έκταση ενός μεγάλου γωλογικού θησαυρού. Ισως όλη αυτή η υπαρκτή μαρμαρωμένη χλωρίδα διαμορφώθηκε πριν από 20 εκ. χρόνια, όταν η όλη περιοχή του Β. Αιγαίου μετεβλήθη από ξηρά σε θάλασσα. Τότε λέγεται ότι πύρινες μάζες που βγήκαν από τα έγκατα της γης κατέκαυσαν τα πάντα, χλωρίδα και πανίδα και την απολίθωσαν για αιώνες πια. Το ίδιο δε αυτό συνταρακτικό γεωλογικό φαινόμενο του Β. Αιγαίου τότε να διαφμόρφωσε και το απολιθωμένο δάσος της Λέσβους.
  Στη θέση επίσης "Κόκκινο χώμα", κοντά στο χωριό Κερασιά, έχουν γίνει ανασκαφές από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας Θεοδώρου και έχουν βρεθεί απολιθώματα οστών προϊστορικών ζώων (6-10 εκατομμυρίων ετών).
Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Νηλέως.

Καταρράκτες

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ