gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΗΝΟΣ Νησί ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Αξιοθέατα (7)

Διάφορα

Παλιό βενετσιάνικο λιμάνι

ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΜΕΝΑΣ (Οικισμός) ΤΗΝΟΣ
Το παλιό βενετσιάνικο λιμάνι χρονολογείται από το 1823. Οι δέστρες είναι κολώνες από αρχαία ερείπια ναού του Ποσειδώνα. Η παραλία προσφέρεται για κολύμπι.

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Κάστρο Εξωμβούργου

ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ (Δήμος) ΤΗΝΟΣ
Επιβλητικός γρανιτένιος όγκος ύψους περίπου 640 μ. Είναι ο τόπος που επέλεξαν οι Βενετοί το 1207 για να χτίσουν το Κάστρο τους αφού η τοποθεσία είναι η στρατηγικότερη στο νησί. Έχτισαν δύο πελώρια τείχη. Στο ψηλότερο σημείο του βρίσκεται ο υπερμεγεθής μαρμάρινος σταυρός που στήθηκε το 1901, έπεσε από τους δυνατούς ανέμους το 1915 και αναστηλώθηκε το 1931.

Κτίρια

Νεοκλασικά κτήρια

ΤΗΝΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Στη Χώρα της Τήνου μπορεί κανείς να διακρίνει πολλά νεοκλασικά αρχοντικά κτήρια, δείγματα της ύπαρξης αστικής τάξης κατά τον περασμένο αιώνα στο νησί.

Μνημεία

Νεκροταφείο Πύργου

ΠΥΡΓΟΣ (Οικισμός) ΤΗΝΟΣ
Το κοιμητήριο του Πύργου είναι γνωστό και δέχεται καθημερινά Έλληνες και ξένους επισκέπτες για να θαυμάσουν τα μαρμάρινα διακοσμητικά στις ταφόπλακες. Χρονολογείται από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Το Μαυσωλείο της ΕΛΛΗΣ

ΤΗΝΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Βρίσκεται δίπλα στο Ναό της Ευρέσεως. Εκεί φυλάσσεται τμήμα της τορπίλης που έπληξε στις 15 Αυγούστου 1940 το καταδρομικό "ΕΛΛΗ" καθώς και διάφορα αντικείμενα του πλοίου.

Πλατείες & κήποι

Κεντρική Πλατεία Πύργου

ΠΥΡΓΟΣ (Οικισμός) ΤΗΝΟΣ
Η κεντρική πλατεία του Πύργου με τον αιωνόβιο πλάτανο, της μαρμάρινες επιβλητικές κοινόχρηστες βρύσες, τα παραδοσιακά καφενεία, αποτελεί υποδειγματική πλατεία χωριού.

Σπήλαια

Σπήλαιο Γαστριών

ΤΗΝΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Σπήλαιο που όμοιο του δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη. Η είσοδος του είναι λίγα μόλις μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα μέρος με καταπληκτική θέα προς τη Χώρα και το λιμάνι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ