gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΒΛΥΧΟ Χωριό ΛΕΥΚΑΔΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Βλυχού

Τηλέφωνο: +30 26450 95282
  Στην ανατολική πλευρά του νησιού 20 χλμ. περίπου από την πόλη της Λευκάδας ο επισκέπτης συναντά το γραφικό όρμο του Βλυχού.
  Στην μια πλευρά του κόλπου είναι χτισμένο το Βλυχό ένα χωριό όμορφο, παραδοσιακό στριμωγμένο ανάμεσα στο βουνό και στη θάλασσα. Αντίκρυ στο Βλυχό βρίσκεται ο οικισμός Γένι, περιοχή ξακουστή για την ομορφιά της, με πλούσια βλάστηση και πανέμορφη θέα. Η παραλία του χωριού είναι κατάλληλη για τον ελλιμενισμό και την εξυπηρέτηση σκαφών.
  Επίσης στο Βλυχό υπάρχουν παιδικές χαρές, γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και οργανωμένη πίστα για τηλεκατευθυνόμενα. Στη δαντελωτή ακρογιαλιά της Δεσίμης απολαύστε το μπάνιο σας και όλα τα θαλάσσια σπορ. Στο Γένι θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα, όπου θα φάτε φρέσκο ψάρι και θα δοκιμάσετε όλες τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Πρόκληση για κάθε επισκέπτη είναι ο πρωινός περίπατος στον οικισμό Γένι μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Σε όλη τη διαδρομή η βλάστηση είναι πυκνή και η θέα του κόλπου του Βλυχού και της οροσειράς Σταυρωτά είναι εντυπωσιακή. Στο τέλος του δρόμου ένα πλακόστρωτο δρομάκι οδηγεί στο ξωκλήσι. Στην ίδια περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε τον τάφο του αρχαιολόγου Δέρπφελντ.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ