gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΑΥΛΩΝΑΡΙ Χωριό ΚΑΡΥΣΤΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αυλωναρίου

  Το Αυλωνάρι απέχει 66 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και βρίσκεται στις θέσεις "Γούβα" και "Στέρνα". Μας καλωσορίζει με τον καταπράσινο οικισμό Δάφνη, για να ακολουθήσουν μετά οι υπόλοιποι οικισμοί του, Λοφίσκος, Χάνια και Ελαία.
  Είναι μια γραφική κωμόπολη χτισμένη σε ένα λόφο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο πέτρινος φύλακας της πόλης, ο βενετσιάνικος πύργος, που περιμένει να τον εξερευνήσετε και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου από όπου θα θαυμάσετε την πανοραμική θέα που προσφέρει.
  Ο αρχαίος Αυλών της Εύβοιας, εικάζεται από τους μελετητές ότι βρίσκεται στη θέση εκείνη που βρισκόταν η ιστορική πόλη Οιχαλία. Μέσα στην πορεία του στο χρόνο το Αυλωνάρι γνώρισε πολλούς κατακτητές και έζησε σημαντικές ιστορικές στιγμές. Εζησε τις εισβολές των Ενετών, των Λομβαρδών, των Γενοβέζων, τα χνάρια των οποίων παραμένουν ακόμα και σήμερα με τη μορφή των κάστρων. Δεν απέφυγε τη σκληρή μοίρα των υπόλοιπων ελληνικών περιοχών υποκύπτοντας στην τουρκική σκλαβιά.
  Αδιάψευστος μάρτυρας της οικονομικής ακμής του Αυλωναρίου, τα αρχοντικά του χωριού, τα οποία είναι χτισμένα με μάρμαρο και πέτρα, με σιδερένια κιγκλιδώματα και με σπάνιες τοιχογραφίες στο εσωτερικό τους.
  Η περιοχή Κάναλης μια πανέμορφη ποταμιά με πυκνή βλάστηση, όπου διασώζονται τέσσερις νερόμυλοι, θα γοητεύσει τον ταξιδιώτη και θα τον ξεδιψάσει με το χωνευτικό νερό της βρύσης της.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάρτιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1999) του Δήμου Αυλώνος.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ