gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΜΑΡΕΣ Χωριό ΤΥΜΠΑΚΙ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καμαρών

Τηλέφωνο: +30 28920 43400
  Οι Καμάρες πήραν το όνομα τους από τα λείψανα ενός μεγαλοπρεπούς λουτρού με ψηφιδωτό και ογκώδη θολωτά κτήρια που έφεραν στο φως οι εκσκαφές καθώς επίσης θεμέλια πολλών οικημάτων, κοσμήματα, τάφοι.
  Είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό δημοτικό διαμέρισμα και το περισσότερο ανεπτυγμένο εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα. Στις Καμάρες βρίσκονται οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (δυο γήπεδα ποδοσφαίρου - το ένα με χλοοτάπητα - γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, κλειστό γυμναστήριο). Η Εκκλησία Υπαπαντή του Χριστού είναι η πολιούχος των Καμάρων και κάθε χρόνο στις Φεβρουάριου γίνεται Ιερά Πανήγυρις.
  Παράρτημα δημοσίων υπηρεσιών εδρεύουν στις Καμάρες όπως ΕΛΤΑ, Αστυνομία, Αγρονομείο, Ειρηνοδικείο, υποθηκοφυλακείο, συμβολαιογραφείο, ένα αγροτικό ιατρείο καθώς επίσης και η δημοτική βιβλιοθήκη.
  Οι παραθαλάσσιες περιοχές είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες και παρέχεται η δυνατότητα διαμονής στους επισκέπτες σε πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων.
  Στις Καμάρες δραστηριοποιούνται αρκετοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι με σημαντικές διακρίσεις, όπως ο Χορευτικός Όμιλος Καμάρων που ιδρύθηκε το 1994 και έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σημαντική είναι και η παρουσία και αναβίωση του Φιλοπροοδευτικου Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» όπου μεταξύ των δραστηριοτήτων του είναι και η λειτουργία θεατρικής ομάδας. Επιτυχίες σημειώνουν και οι αθλητικοί σύλλογοι «Αχιλλέας Καμάρων» & «Ολυμπιακός Καμάρων» όπου τα τελευταία χρόνια κατέχουν μια από τις υψηλότερες θέσεις στην κατηγορία που αγωνίζονται. Στην περιοχή δραστηριοποιείται και Κυνηγετικός Σύλλογος.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ