gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΔΥΤΙΚΟ Χωριό ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Δυτικού

ΔΥΤΙΚΟ (Χωριό) ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: +30 23820 93282
  Η αρχαιολογική σκαπάνη μας αποκάλυψε πως η περιοχή του Δυτικού θα πρέπει να έχει κατοικηθεί από τα προϊστορικά χρόνια.
  Ο πρώτος σύγχρονος οικισμός ονομάστηκε Κονίκοβο, που ερμηνεύεται τόπος με πολλά άλογα. Το 1922 η περιοχή κατοικήθηκε από πρόσφυγες του Πόντου που ονόμασαν τον οικισμό Στοίβα από τις πολλές θημωνιές που υπήρχαν. Αργότερα ως κοινότητα από το 1955 ονομάζεται Δυτικό.
  Οι κάτοικοι του Δυτικού στην πλειοψηφία τους είναι ποντιακής καταγωγής και με πείσμα προάγουν τον ποντιακό πολιτισμό. Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί ο σύλλογος ”Υψηλάνται“, που κάθε χρόνο διοργανώνει τα Υψηλάντεια. Πρόκειται για εκδηλώσεις με ποντιακούς χορούς και τραγούδια την ημέρα της γιορτής του Αγίου Κωνσταντίνου.
  Η περιοχή του Δυτικού όπως αναφέρουν ιστορικές πηγές παρουσιάζει σημαντική δράση κατά την εποχή του Μακεδονικού αγώνα. Εδώ ο γνωστός με το ψευδώνυμο Νικηφόρος Β΄ σκοτώθηκε ηρωικά σε ενέδρα των Τούρκων.
  Η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ορθώνεται επιβλητικά για να αποκαλύψει στο εσωτερικό της ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες και τις άγιες εικόνες που έφεραν οι πρόγονοι από το Αβδουραχμαλί του Πόντου.
  Οι κάτοικοι του Δυτικού νιώθουν υπερήφανοι για τον ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ που ιδρύθηκε το 1987 και μέχρι τώρα έχει να επιδείξει μια επιτυχημένη ανοδική πορεία με σημαντικές διακρίσεις. Οι 40 αθλητές πάλης με ισχυρό φρόνημα και αυτοπεποίθηση στοχεύουν στην Ολυμπιάδα του 2004.
  Το τοπίο γύρο από το Δυτικό είναι εξαιρετικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση από πλατάνια που ακολουθούν τη διαδρομή μιας ρεματιάς, τόπο ξεκούρασης και απόλαυσης. Στην είσοδο του χωριού το εκκλησάκι του Αγίου Σοφρωνίου υποδέχεται στοργικά τους επισκέπτες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ