gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΛΥΝΘΟΣ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου

ΟΛΥΝΘΟΣ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23730 91362
Φαξ: +30 23730 91362
  Βρίσκεται στη Νότια Χαλκιδική και πρόκειται για πεδινή περιοχή. Η απόσταση της από τον Πολύγυρο είναι είκοσι τέσσερα χιλιόμετρα.
  Η Ολυνθος αποτελεί την Ιστορική Πρωτεύουσα του Δήμου Πολυγύρου. Η παράδοση αποδίδει την ίδρυσή της πόλης που το όνομα της οφείλει στον ήρωα Ολυνθο, γιο του ποτάμιου θεού Στρυμόνα, ενώ ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι κατακτήθηκε από τους Βοττιαίους της Ημαθίας του 7ουαι. π.χ. όταν μετά την δίωξη τους από τους Μακεδόνες, μετοίκησαν στη Χαλκιδική και εγκαταστάθηκαν στο Νότιο λόφο.
  Ο σημερινός πληθυσμός του χωριού ανέρχεται στους χίλιους ογδόντα εννιά (1089) κατοίκους. Η κύρια ασχολία τους ήταν η κτηνοτροφία και η γεωργία που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και κατατάσσεται πλέον στις πρώτες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας σε βρώσιμη ελιά και αγουρέλαιο. Τα προϊόντα που παράγει είναι λάδι, ελιές, και φιστίκια Αιγίνης.
  Τα αξιοθέατα του τόπου αυτού έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου όπου εκεί βρίσκονται και Βυζαντινά μνημεία. Οι Ολύνθιοι διατηρούν και αυτοί τα πατροπαράδοτα πανηγύρια και τα γιορτάζουν με όλη τους τη μεγαλοσύνη, αυτά είναι: Γιορτή Αγ. Αθανασίου - 2 Μαΐου Γιορτή Αγ. Γεωργίου - 23 Απριλίου Γιορτή Αγ. Αναργύρων - 1 Ιουλίου (κουρμπάνια) και τέλος το τριήμερο εκδηλώσεων με την επωνυμία «Γιορτή Ελιάς» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
  Η Ολυνθος διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή των επισκεπτών, καθώς και παραδοσιακές ταβέρνες. Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο τόπος αυτός είναι το Αγροτικό Ιατρείο, Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ