gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Τοπωνύμια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ Δήμος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" .


Τοπωνύμια (6)

Αρχαία τοπωνύμια

Πηγή Πειρήνη

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ (Κάστρο) ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Η παράδοση έλεγε ότι αυτή την πηγή χάρισε στο Σίσυφο ο Ασωπός, για να μάθει απ' αυτόν πού ήταν η κόρη του η Αίγινα (Παυσ. 2,5,1).

Κράνειον

ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Αρχαία πόλη) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ηταν άλσος με κυπαρίσσια μπροστά στην πόλη (Παυσ. 2,2,4). Ο Πλούταρχος ισχυρίζεται ότι στο Κράνειο ο Αλέξανδρος συνάντησε το Διογένη στο πιθάρι του (Αλεξ. 14).

Πηγή Λέρνα

Βρισκόταν κοντά στο θέατρο της Κορίνθου. Γύρω από την πηγή υπήρχαν κίονες και καθίσματα για να ξαποσταίνουν οι περαστικοί (Παυσ. 2,4,5).

Πηγή της Πειρήνης

Peirene. The spring struck out by the winged steed Pegasus on the citadel of Corinth. It is also said to have sprung from Pirene, daughter of Oebalus, who melted into tears in sorrow for the loss of her son Cenchrias, accidentally slain by Artemis. It flowed from a rock in the Acrocorinthus, and was conveyed by subterranean conduits down the hill to a marble reservoir, from which the city received a great part of its watersupply.
This text is from: Harry Thurston Peck, Harpers Dictionary of Classical Antiquities
Cited Sept 2002 from Perseus Project URL below, which contains interesting hyperlinks.

Η Πειρήνη ήταν η κόρη του Ασωπού που έγινε πηγή από τα πολλά δάκρυα που έχυσε για τον άδικο χαμό του γιου της από την Αρτεμη. Η πηγή στην Κόρινθο ήταν διακοσμημένη με λευκό μάρμαρο και υπήρχαν δωμάτια σαν σπηλιές, απ΄όπου το νερό διοχετευόταν σε υπαίθρια κρήνη (Παυσ. 2,3,2-3).

Pirene: Charlton T. Lewis, Charles Short, A Latin Dictionary

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ