gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πλοηγός  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δήμος ΛΑΣΙΘΙ" .


Πλοηγός (2)

Αγκυροβόλια

Αγκυροβόλιο

ΕΛΟΥΝΤΑ (Κωμόπολη) ΛΑΣΙΘΙ
  Ανάμεσα στη Σπιναλόγκα και την ακτογραμμή της Κρήτης βρίσκεται ο κόλπος της Ελούντας. Ο κόλπος παρέχει πλήρη προστασία από την κακοκαιρία και αρκετά μικρά σκάφη αγκυροβολούν στις ακτές του.

Σπιναλόγγα

ΣΠΙΝΑΛΟΓΓΑ (Νησί) ΚΡΗΤΗ
Θέση: Καθώς έρχεστε από ανατολικά φαίνεται το μεγάλο Βενετικό Κάστρο στο νησάκι της Σπιναλόνγκας. Καθώς στρίβετε στο Ακρωτήρι του Αγίου Ιωάννη στα δυτικά θα το δείτε ξανά. Η είσοδος της λιμνοθάλασσας βρίσκεται ανάμεσα στο δυτικό τμήμα της στεριάς και στην άκρη του νησιού. Η πόλη της Ελούντας βρίσκεται στο τέλος της λιμνοθάλασσας και υπάρχει ένας διάδρομος που ενώνει τη στεριά με το μεγαλύτερο νησί της Σπιναλόνγκας.
Διευκολύνσεις: Η πόλη της Ελούντας είναι ένα θαυμάσιο θέρετρο. Υπάρχει ένα μικρό ψαρολίμανο το οποίο όμως γεμίζει με κρουαζιερόπλοια κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Όλες οι προμήθειες μπορούν να γίνουν στην πόλη. Δεν υπάρχουν λιμενικές αρχές, αν όμως ψάχνετε απελπισμένα για καύσιμα, είναι ευκολότερο να ανεφοδιαστείτε και με προμήθειες αν αράξετε στην νέα μαρίνα του Αγίου Νικολάου. Η λιμνοθάλασσα της Σπιναλόνγκας αποτελεί ένα ευχάριστο θαλάσσιο ταξίδι.
Γενικά Σχόλια: Σημεία αγκυροβόλησης υπάρχουν σε όλο το μήκος της λιμνοθάλασσας. Το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 μέτρων. Ο ορμίσκος της Ελούντας είναι συχνά πολυσύχναστος. Υπάρχει ένας φάρος στο τέλος του Ακρωτηρίου του Αγίου Ιωάννη και τα χωριά της Πλάκας και της Ελούντας φωτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχουν δυνατά κύματα αέρα. Γύρω από το νησάκι και τη χερσόνησο της Σπιναλόγκας υπάρχουν πολλά αγκυροβόλια. Προσέξτε τους ανέμους και επιλέξτε το καλύτερο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ