gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πλοηγός  στην ευρύτερη περιοχή: "ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Δήμος ΛΑΣΙΘΙ" .


Πλοηγός (1)

Αγκυροβόλια

Αγκυροβόλιο Ιεράπετρας

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Πόλη) ΛΑΣΙΘΙ
Θέση: 35*00' 24*44'.4 (φάρος στα ΝΑ του τείχους του λιμανιού) (28420) 22294 VHF Ch12
Η πόλη της Ιεράπετρας βρίσκεται στα νοτιοανατολικά, στο στενότερο σημείο του νησιού. Φαίνεται εύκολα από τη θάλασσα και καθώς πλησιάζετε το Βενετικό κάστρο και ο πύργος του λιμανιού γίνονται εμφανή. Δύο σημαδούρες στο κοίλο του λιμανιού οριοθετούν μια περιοχή με υποθαλάσσιους βράχους. Η είσοδος βρίσκεται ανάμεσα στις σημαδούρες και το τείχος του λιμανιού (βλέπε διάγραμμα).

Διευκολύνσεις: Η Ιεράπετρα έχει καλά καταστήματα για όλων των ειδών τις προμήθειες. Μπορεί να γίνει ανεφοδιασμός σε καύσιμα, ενώ υπάρχει νερό στην προκυμαία. Υπάρχουν γραφεία του Ο.Τ.Ε. και του ταχυδρομείου, Λιμενική Αστυνομία, Τελωνείο και τράπεζες. Η Ιεράπετρα δεν αποτελεί Λιμάνι Εισόδου. Η πόλη διαθέτει ένα Γενικό Νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν και ιδιωτικοί γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακεία. Υπάρχει αγκυροβόλιο για μικρά πλοία.

Γενικά Σχόλια: Το λιμάνι δίνει τη δυνατότητα αγκυροβόλησης στην προκυμαία και παρέχει καλή προστασία για όλες τις καιρικές συνθήκες, εκτός αν πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Υπάρχει φάρος στα ΝΑ του τείχους του λιμανιού. Δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί είσοδος στο λιμάνι τη νύχτα, λόγω του ότι το άνοιγμα του λιμανιού είναι στενό και δύσκολο στο να προσεγγιστεί, ενώ στο βυθό της εισόδου υπάρχουν επικίνδυνοι βράχοι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ