gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προϊόντα για το τοπωνύμιο: "ΚΑΒΑΛΑ Πόλη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ".


Προϊόντα (1)

Σελίδες επίσημες

Η αγορά της πόλης

  Λένε ότι αν δεν γνωρίσει κάποιος την αγορά μιας πόλης δεν μπορεί να νιώσει δικός της άνθρωπος.
  Πριν όμως μπούμε στο εμπορικό κέντρο καλό είναι να γνωρίσουμε τις παραδοσιακές καλλιέργειες, τις ασχολίες και τα προϊόντα του τόπου.
  Οι βάρκες, τα καΐκια και οι μηχανότρατες πηγαινοέρχονται στο λιμάνι. Μπορείτε να δείτε να φεύγουν λίγο πριν πέσει ο ήλιος. Γυρίζουν ξημερώματα με τον κόπο της δουλειάς τους. Η ιχθυόσκαλα της Καβάλας είναι από τις σημαντικότερες της Ελλάδας.
  Το αμπέλι και ο καπνός είναι προϊόντα που συνδέονται παραδοσιακά με την Καβάλα. Αμπελώνες με ονομαστές ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών και κρασιού υπάρχουν σε όλο το νομό.
  Στα μέσα του περασμένου αιώνα διαδόθηκε εξάλλου η καλλιέργεια και η επεξεργασία του καπνού, που κάποια εποχή αποτέλεσε τη σημαντικότερη οικονομική διαδικασία στην πόλη. Μιλούν γι' αυτό το άγαλμα του Καπνεργάτη, στην ομώνυμη πλατεία και το επιβλητικό οικοδόμημα της παλιάς Καπναποθήκης με την εξαιρετική αρχιτεκτονική του.
  Υπάρχει βέβαια και το μάρμαρο. Τα μάρμαρα Καβάλας ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και το μάρμαρο Θάσου, το λευκότερο στον κόσμο.
Τα εμπορικά της πόλης
  Μπείτε στα στενά του Αγ. Νικολάου δίπλα στην κεντρική πλατεία και γυρίστε με βήμα αργό τα μαγαζάκια με τα χίλια εμπορεύματα, ιδανικά για πελάτες με βλέμμα παρατηρητικό και ευαίσθητο. Μικρά παραδοσιακά εμπορικά που δίνουν χρώμα άλλης εποχής. Κοντά στο λιμάνι και οι δρόμοι με τα κοσμηματοπωλεία. Συνθέσεις σε χρυσό και ασήμι πάνω σε παραδοσιακά και αρχαιοελληνικά μοτίβα ή σε μοντέρνα φόρμα.
  Τα σύγχρονα και μεγάλα καταστήματα βρίσκονται από την άλλη πλευρά, ανάμεσα στις οδούς Ομονοίας και Βενιζέλου. Εδώ θα κάνετε τις αγορές σας, ανάμεσα σε ρούχα, παπούτσια και δερμάτινα, όλα από τοπικές βιοτεχνίες που εξάγουν επώνυμα σε πολλές χώρες.
  Ανεση αγορών, σύγχρονη εξυπηρέτηση και όλα τα είδη που βρίσκει κανείς στις βιτρίνες των μεγαλουπόλεων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού Καβάλας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ