gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προϊόντα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Περιφέρεια ΕΛΛΑΔΑ" .


Προϊόντα (5)

Σελίδες επίσημες

ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ (Δήμος) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
   Στα χωριά του Δήμου Ασπροποτάμου θα μπορέσει ο επισκέπτης να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις με τη συνοδεία γευστικού ντόπιου κρασιού και τσίπουρου. Τα παραδοσιακά προϊόντα της Ευρυτανίας είναι εξαιρετικής ποιότητας και τέρπουν και τον πιο δύσκολο ουρανίσκο. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε:
•Κρασί, τσίπουρο και το τοπικό αλκοολούχο ποτό μούρο
•Χυλοπίτες, τραχανά
•Φασόλια, πατάτες, κάστανα, καρύδια, βατόμουρα, μούρα, αγριοκέρασα, βύσσινα, αγριόμηλα, σύκα, κυδώνια, ελατήσιο μέλι, κηρύθρα, και βασιλικό πολτό
•Μεζέδες από ντόπια κρέατα, λουκάνικα, τυρί φέτα, βούτυρο, γιαούρτι και το τοπικό μαλακό τυρί τσαλαφούτι ή κατίκι
•Βουνίσιο τσάι, χαμομήλι, ρίγανη, τίλιο και λεβάντα

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Ασπροποτάμου


ΔΕΣΦΙΝΑ (Κωμόπολη) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
•Κρέατα
  Ποιος δεν γνωρίζει βέβαια ότι στην κεντρική κρεαταγορά τα αρνιά Δεσφίνας είναι και γνωστά και περιζήτητα. Ένας από τους κρεοπώλες τις πλατείας, «ο Μητσάκος», όταν ρωτήθηκε τι είναι αυτό που κάνει τα κρέατα της Δεσφίνας τόσο νόστιμα απάντησε με τον δικό του τρόπο απλά αλλά πειστικά: «γιατί ο τόπος είναι ρεβένιος (ξερότοπος) και όχι βαλτότοπος. Ακόμα ένας παράγοντας είναι ότι βοσκάνε συχνά κοντά στη θάλασσα.
•Τυροκομικά
  Τα νόστιμα και εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο σε όχι μεγάλες ποσότητες. Μια σωστή οργάνωση στην οποία θα βοηθήσει και η δημοτική αρχή, θα αυξήσει και την ποσότητα και την ποιότητα προς όφελος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών.
•Σταφύλια και Κρασί
  H Δεσφίνα, το αμπέλι και το κρασί είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν είχε ποτέ οργανωμένη και φημισμένη οινοπαραγωγή, όμως δεν στερήθηκε ποτέ το εξαιρετικό σπιτικό βαρελίσιο κρασί από τα αμπέλια της. Σήμερα υπάρχουν αρκετά αμπέλια με εκλεκτές, ανθεκτικές ποικιλίες και αρκετοί άνθρωποι συνεχίζουν να βγάζουν κρασί και τσίπουρο.
•Μέλι
  Tο Δεσφινιώτικο μέλι είναι μοναδικής νοστιμιάς και άριστης ποιότητας. Eχει γεύση και άρωμα εξαιρετικό. Tο χαρακτηρίζει η μυρωδιά του θυμαριού, του φυτού που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να φτιάξουν μέλι. Στη Δεσφίνα το μέλι παράγεται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο.
•Ελιές και Λάδι
  Η Δεσφίνα, χάρη στο κλίμα και τη μορφολογία του εδάφους, παράγει λάδι και ελιές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση και ποιότητά τους. Νόστιμα και υγιεινά μετατρέπουν τις σαλάτες και τα φαγητά σε πραγματικές γαστρονομικές απολαύσεις. Τα ελαιόδεντρα της Δεσφίνας καλλιεργούνται χωρίς χημικές παρεμβάσεις.
•Αρτοσκευάσματα
  Στους παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους φούρνους της Δεσφίνας ζυμώνονται και ψήνονται μοναδικά προϊόντα άρτου και αγνές αρτολιχουδιές όπως τα γνωστά παραδοσιακά παξιμάδια της Δεσφίνας.
•Χυλοπίτες
  Σπάνια να συναντήσει κανείς κάποιον που δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά. Εύκολο φαγητό, που όπως και αν το μαγειρέψουμε, περιέργως πώς, είναι πάντα νόστιμο. Αν δε, τα έχουν φτιάξει Δεσφινιώτικα χέρια, τότε είναι ακόμη πιο ωραία.
•Αλλα Προϊόντα
  Αμύγδαλα και τραχανάς είναι ακόμα δύο προϊόντα τα οποία μπορείτε να βρείτε στην Δεσφίνα και παράγονται σε μεγάλες ποσότητες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Δεσφίνας


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Νομός) ΕΛΛΑΔΑ
  H ευρύτερη περιοχή του Nομού Eυρυτανίας είναι ιδιαίτερα γνωστή και για την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας, παραδοσιακών, τοπικών προϊόντων.
  Kατίκι, το κατσικίσιο τυρί της Eυρυτανίας, τυρί φέτα, γιαούρτι και βούτυρο, ντόπια κρέατα και αλλαντικά, φασόλια, χυλοπίτες, τραχανάδες, κάστανα και καρύδια, μούρα, βύσσινα, αγριόμηλα, σύκα και κυδώνια, μέλι, βασιλικό πολτό και υπέροχα γλυκά του κουταλιού καθώς και κρασί, τσίπουρο και λικέρ είναι μερικά από τα τοπικά προϊόντα, που μπορεί να προμηθευτεί κάθε επισκέπτης, από οποιοδήποτε μέρος της περιοχής του Δήμου Kαρπενησίου.
  Εξαιρετικής ποιότητας είναι και τα είδη λαϊκής τέχνης, χειροποίητα κιλίμια, ταγάρια και υφαντά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Καρπενησίου


ΚΤΗΜΕΝΙΑ (Δήμος) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΚΥΜΗ (Κωμόπολη) ΕΥΒΟΙΑ
   Τα "κουκουλάρικα κάδρα", χειροτεχνήματα φτιαγμένα από κουκούλια, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν της παραδοσιακής τέχνης της περιοχής μας. Ήδη ο Συνεταιρισμός των Γυναικών που ασχολούνται με αυτή τη μορφή δημιουργίας επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στους τομείς παραγωγής και εκτροφής του μεταξοσκώληκα.
   Από τα αγροτικά μας προϊόντα, τα σύκα είναι φημισμένα παντού. Θα τα βρείτε εύκολα συσκευασμένα αλλά και χύμα. Εξίσου φημισμένα είναι τα τοπικά γλυκά :ο μπακλαβάς, τα αμυγδαλωτά αλλά και τα γλυκά από μούστο (σουτζούκια, χαϊμαλιά, παστοκύδωνο).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ