gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αθλητισμός & Σπορ  στην ευρύτερη περιοχή: "ΘΗΒΕΣ Δήμος ΒΟΙΩΤΙΑ" .


Αθλητισμός & Σπορ (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΘΗΒΑ (Πόλη) ΒΟΙΩΤΙΑ
  Η Θήβα έχει ιστορία στον αθλητισμό από τα πολύ παλιά χρόνια. Έχει ενισχύσει τον αθλητισμό της χώρας προσφέροντας κατά καιρούς ταλέντα σε όλα τα αθλήματα. Σήμερα στην πόλη είναι ανεπτυγμένα τα παρακάτω αθλητικά τμήματα:
Στίβος
  Στο στίβο δραστηριοποιείται ο Γυμναστικός Σύλλογος "Πίνδαρος" που αριθμεί περίπου διακόσιους αθλητές σε όλα τα αθλήματα. Πολλοί από αυτούς έχουν διακριθεί σε πανελλήνιες διοργανώσεις. Είναι μέσα στα πέντε πρώτα σωματεία στην πανελλαδική κατάταξη. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στην πόλη και ο σύλλογος Δρομέων Υγείας, με συνεχείς συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις δρόμων μεγάλων αποστάσεων.
Μπάσκετ
  Μεγάλη ανάπτυξη έχει τα τελευταία χρόνια η καλαθοσφαίριση, έτσι ώστε η Θήβα να είναι έδρα της Ένωσης Σωματείων Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.) που έχει τα γραφεία της στην αρχή της οδού Πινδάρου. Η Ένωση Μπάσκετ διοργανώνει τα τοπικά πρωταθλήματα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και αριθμεί στη δύναμή της γύρω στα πενήντα σωματεία. Είναι μια από τις καλύτερες Ενώσεις της χώρας. Στην πόλη καλλιεργούν το άθλημα σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων τα παρακάτω αθλητικά σωματεία:Ο Γυμναστικός σύλλογος "Κάδμος", ο Γυμναστικός σύλλογος "Ηρακλής", ο Αθλητικός σύλλογος "Αρης", η Γυμναστική Ένωση Θηβών (ΓΕΘ) και ο Αθλητικός σύλλογος "Ολυμπιακός".
Ποδόσφαιρο
  Με τον βασιλιά των σπορ ασχολούνται τα σωματεία: Αθλητικός Όμιλος Η ΘΗΒΑ, ΙΟΛΑΟΣ, ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και SOCCER CLUB.Η λειτουργία του νέου σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου, θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στα ποδοσφαιρικά τμήματα των σωματείων, διότι προσφέρονται καλύτερες συνθήκες άθλησης. Από παλαιά η πόλη, αριθμούσε πολλά και δυναμικά σωματεία που έχουν κατά καιρούς παίξει σημαντικό ρόλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Τέννις
  Τα τελευταία χρόνια άρχισε να λειτουργεί στην πόλη και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας, που αριθμεί πολλά μέλη όλων των ηλικιών. Με το τέννις ασχολείται και η ΔΕΚΚΑ-Ε, μαθαίνοντας το άθλημα στους μικρούς φίλους του Αθλητισμού.
Σκάκι
  Τη δική του μεγάλη ιστορία έχει στην πόλη ο Σκακιστικός σύλλογος Θηβών, που είναι πολυμελής και με πολλές επιτυχίες. Αποτελεί καύχημα για την πόλη η επίδοση των νέων, με το εγκεφαλικό αυτό σπορ.
Αεραθλητισμός

  Σε μικρή απόσταση από την πόλη μπορεί κανείς να απολαύσει και να κατακτήσει τον ουρανό, με πτήσεις ελαφρών σκαφών, στον ειδικό διάδρομο της αερολέσχης κοντά στη λίμνη Υλίκη, στο 91 χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Ακόμη οι λάτρεις του ύψους μπορούν να διασκεδάσουν πετώντας στο αεραθλητικό κέντρο Πλαταιών, που απέχει 15 χλμ. από την πόλη.
Kλειστό Γυμναστήριο
  Σημαντική ανάπτυξη στον αθλητισμό της πόλης είχαμε, λόγω της λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου, όπου οι αθλητές γυμνάζονται όλες τις εποχές του χρόνου.
Kart
  Όσοι έχουν ανάγκη για πιο έντονες συγκινήσεις, σε 3 χιλιόμετρα από τη Θήβα προς τη Λιβαδειά λειτουργεί πίστα KART. Η πίστα συνδυάζει ψυχαγωγία, αθλητισμό, διασκέδαση και εξοικειώνει τους νέους με τον κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Θήβας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ