gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Βιογραφίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΣΤΟΡΙΑ Δήμος ΕΛΛΑΔΑ" .


Βιογραφίες (4)

Ζωγράφοι

Σαμαράς Λουκάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Πόλη) ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
1936
Γλύπτης , συγγραφέας , ηθοποιός και γενικά καλλιτέχνης πρωτοποριακών τάσεων και πειραματικών αναζητήσεων

Μουσικοί

Χατζηλεοντιάδης Λεόντιος

  Ο Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, γεννήθηκε στην Καστοριά το Μάρτιο του 1966. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, τις οποίες το 1983 συνέχισε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στις τάξεις των Δ. Ιωάννου, Μ. Σκορδίλλη και Φ. Μπαξέ, από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα κιθάρας (Αριστα παμψηφεί και Α' Βραβείο). Παράλληλα, παρακολούθησε την τάξη Ανώτερων Θεωρητικών του Δ. Αθανασιάδη, από όπου πήρε τα πτυχία ειδικού αρμονίας, ενοργάνωσης, αντίστιξης, ενορχήστρωσης και φούγκας με άριστα. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια κιθάρας με τους Η. Kappel, R. Aussel, D. Russel και T. Perring και σεμινάρια σύνθεσης με τους Θόδωρο Αντωνίου, Αλκη Μπαλτά, Δημήτρη Αθανασιάδη. Το διάστημα 1994-1998 παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στην τάξη σύνθεσης του Θόδωρο από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Σύνθεσης (άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο). Από το Νοέμβριο του 1999 συνεργάζεται με τον Prof. David Blake (University of York, Αγγλία) ως visiting student.
  Εργα του έχουν βραβευθεί σε διάφορους διαγωνισμούς σύνθεσης (Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων (ΥΠΠΟ)-Γ' Βραβείο, 1990, Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία "ΤΕΧΝΗ"-Α' Βραβείο, 1992, Μακεδονικό Ωδείο-Α' Βραβείο, 1994, Σ.Κ.Ω.Α., τελική φάση με δύο έργα στα 15 από 160, 1996, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Α' Βραβείο, 1998), και έχουν παιχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αμερική, Μολδαβία) και έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο (Γ' Πρόγραμμα ΕΡΑ, ΕΤ3, 95.8 Ραδιόφωνο Πολιτιστικής Πρωτεύουσας "Θεσσαλονίκη '97"). Εχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο ("Ο κήπος του Θεού", σε σκηνοθεσία Τάκη Σπυριδάκη και παραγωγή Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης 1994) και για την τηλεόραση ("RROMA", ντοκιμαντέρ για τους τσιγγάνους της Θράκης, παραγωγή ΕΡΤ3, 1999) καθώς και μουσική για παιδικό θέατρο (μουσική για περισσότερα από 15 θεατρικά έργα). Από το 1993 είναι τακτικό μέλος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών.
  Διετέλεσε για τρία χρόνια (1997-1999) Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης ως υπεύθυνος όλων των τμημάτων που εντάσσονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Ωδείο, Εργαστήρια, Internet cafe, Θεατρικές ομάδες, Cine Θερμαϊς) και ήταν υπεύθυνος για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Θέρμης (π.χ. Εβδομάδα Μαθητικών Θιάσων Β. Ελλάδας, Θέρμης Δρώμενα, κλπ). Επίσης, συνέβαλλε ενεργά στη διοργάνωση εκδηλώσεων με τη συνεργασία άλλων Δήμων ή φορέων [π.χ. Β΄ συνάντηση συνόλων κρουστών (Δήμος Θέρμης-Δήμος Σταυρούπολης), 1ο Διεθνές φεστιβάλ κρουστών (Μύλος, Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, Ομάδα Κρούσης Πολιτισμού), 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός σύνθεσης για κρουστά (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Ενωση Ελλήνων Μουσουργών), Σεμινάριο σύνθεσης σύγχρονης μουσικής (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Ενωση Ελλήνων Μουσουργών), κλπ]. Συνεργάζεται με πολιτιστικά δίκτυα της Ευρώπης (STRATCULT, ISCM) και έχει συμβάλλει σε πολιτιστικές ανταλλαγές καλλιτεχνών μεταξύ Θέρμης και αντίστοιχων ευρωπαϊκών πόλεων. Το 1998-99 δίδαξε σύνθεση στο Ωδείο της Θέρμης.
  Παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές, το Μάιο του 1997 πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.
 Από το Δεκέμβριο του 1999 ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Λέκτορας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ. Παράλληλα, διδάσκει σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
  Οι συνθετικές του κατευθύνσεις προδιαγράφονται από ερεθίσματα βασισμένα στην πολυπλοκότητα της νόησης (έργα δομημένα σε μαθηματικές θεωρίες), αλλά και στην απλότητα της αυθόρμητης έκφρασης. Μερικά από τα έργα του: Αγιστεία, για σόλο κιθάρα, Ασαφοποίηση, για βιολί και άρπα, Ακίνητο Κινούν για ορχήστρα δωματίου, Ειδογραφία για φλάουτο και πιάνο, Συντομογραφίες για πιάνο, Wavelets για σεξτέτο, Quartet No 1 για κουαρτέτο εγχόρδων, Ομβροτοκία για οκτέτο πνευστών, Ιχνομυθία για 42 έγχορδα, Ελεγεία για σόλο φλάουτο, Σκιές για σόλο βιολί, Quartet No 2 για κουαρτέτο εγχόρδων και CD, Running ...Bach για σόλο κιθάρα, Τοπίο για φωνή, πιάνο και βιολοντσέλο, χορωδιακά και ορχηστρικά έργα, κλπ.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής "Λίλιαν Βουδούρη"


Ποιητές

Χριστόπουλος Αθανάσιος

1772 - 1847

Πολιτικοί

Δημήτρης Δόλλης

1956
Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ