gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οι κάτοικοι του τόπου  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΑΣΙΘΙ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Οι κάτοικοι του τόπου (1)

Σελίδες επίσημες

ΙΤΑΝΟΣ (Δήμος) ΛΑΣΙΘΙ
  Ο Δήμος Ιτάνου είναι από τους μικρότερους Δήμους του Νομού Λασιθίου, με πληθυσμό γύρω στους 2500 κατοίκους. Η φύση όμως προίκησε αυτή τη μικρή περιοχή με τόσες ομορφιές που την καθιστούν μοναδική στην Κρήτη. Πουθενά αλλού δεν έχουν συγκεντρωθεί τόσοι Αρχαιολογικοί χώροι, που μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία αυτής της περιοχής. Ψηλά βουνά, φαράγγια, σπήλαια, υπέροχες ονειρεμένες παραλίες είναι τα στοιχεία που κάνουν τον ανατολικότερο αυτό Δήμο της Κρήτης μοναδικό.
  Μοναδικοί όμως είναι και οι άνθρωποι που ζουν σ΄αυτό τον τόπο και κρατούν ακόμα ζωντανές τις παραδόσεις και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Η βασική τους ασχολία είναι η γεωργία και ειδικά το μάζεμα της Ελιάς, που λόγω της ποσότητας κρατάει σχεδόν όλο τον χειμώνα. Αλλωστε η περιοχή του Δήμου Ιτάνου όπως και ολόκληρη η Επαρχία Σητείας φημίζεται για το καλύτερο και ποιοτικότερο ελαιόλαδο του κόσμου. Το καλοκαίρι οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, το ψάρεμα και τον τουρισμό. Από την φύση τους γλεντζέδες, γνωρίζουν πως να χαίρονται και να διασκεδάζουν με τρόπους μοναδικούς, με μουσική και χορούς που ξυπνούν τις παραδόσεις και μεταδίδονται αναλλοίωτοι από γενιά σε γενιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνουν πανηγύρια και γιορτές, με λύρα και ντόπιους μεζέδες, με καλεσμένους όλους τους ξένους επισκέπτες, που έχουν την ευκαιρία να δούν, να συμμετέχουν και να μάθουν Κρητικούς χορούς από τους πάντα πρόθυμους και ταλαντούχους χορευτές.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Δήμου Ιτάνου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ