gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΜΟΝΗ ΣΑΒΒΑΘΙΑΝΩΝ Μοναστήρι ΓΑΖΙ".


Προσκυνήματα (2)

Μοναστήρια

Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Σαββαθιανών

Τηλέφωνο: +30 2810 841296, 220579
Βρίσκεται σε μια κατάφυτη λαγκάδα του όρους Βασιλικός κοντά στη Ροδιά. Είναι αφιερωμένη στο προστάτη των μοναχών Aγιο Αντώνιο προς τιμήν του οποίου χτίστηκε ο παλαιός σπηλαιώδης ναός. Από τις σημαντικότερες ιστορικές μονές στην περίοδο της τουρκοκρατίας στην οποία βρήκαν καταφύγιο οι μοναχοί του Αγίου Σάββα (παραλία Αλμυρού) εξαιτίας της δυσπρόσιτης θέσης της. Η Μονή γνώρισε σοβαρές ζημιές κατά την τουρκική επίθεση το 1648, αλλά το 1745 άρχισε η ανασυγκρότησή της.

  Η Μονή Σαβαθιανών βρίσκεται 14 χιλιόμετρα δυτικά από το Ηράκλειο, στο δρόμο Ηράκλειο - Ρογδιά - Μονή Σαβαθιανών. Το μοναστήρι είναι ένας ευχάριστος χώρος γεμάτος θάμνους και δέντρα, κοντά στην κορυφή του λόφου με μία πανοραμική θέα των βόρειων ακτών της Κρήτης και μια μικρή κοιλάδα. Η εκκλησία της Παναγίας χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου χρονολογείται από το 15ο αιώνα κι ένα μεγάλο κομμάτι της είναι χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά. Μια μικρή γέφυρα συνδέει το κύριο μέρος του μοναστηριού με την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και χρονολογείται από το 1535. Οι καλόγριες καλύπτουν τα έξοδα τους πουλώντας εργόχειρα.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Ιανουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ