gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΒΔΗΡΑ Κωμόπολη ΞΑΝΘΗ" .


Προσκυνήματα (2)

Εκκλησίες

Το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

ΑΒΔΗΡΑ (Κωμόπολη) ΞΑΝΘΗ
Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου, που απλώνεται πάνω από τον παρακείμενο οικισμό της Βελόνης Αβδήρων. Δεσπόζει επιβλητικά στην κορυφή του Λόφου, σε πανοραμική θέση από όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το μεγαλείο της Φύσης, του ουρανού και της θάλασσας.

Καθεδρικοί ναοί

Πολιούχου των Αβδήρων Αγία Παρασκευή

Η παραδοσιακή εκκλησία της Πολιούχου των Αβδήρων Αγίας Παρασκευής χτίστηκε στο τέλος περίπου του 1700 από τον Μητροπολίτη Ξάνθης ΕΥΓΕΝΙΟ και έχει μεγάλη ιστορική αλλά και θρησκευτική αξία. Στο εσωτερικό της υπάρχουν αρκετές τοιχογραφίες και ένα αξιοθαύμαστο ξυλόγλυπτο τέμπλο και βημόθυρο. Η αυλόπορτα της κοσμείται με δυο σκαλιστά τεράστια ανθοδοχεία με λουλούδια που σκάλισε ένας λαϊκός τεχνίτης. Κατά τον επίσημο εορτασμό της Αγίας Παρασκευής , στις 26 Ιουλίου, πλήθος πιστών από την γύρω περιοχή επισκέπτεται τον Ναό για να λειτουργηθούν και να δοκιμάσουν το πατροπαράδωτο "κουρμπάνι".

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ