gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΑΜΠΕΙΑ Χωριό ΗΛΕΙΑ" .


Προσκυνήματα (3)

Μοναστήρια

Μονή Χρυσοπηγής Ανω Δίβρης

ΛΑΜΠΕΙΑ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26240 81263
Μετά το χωριό ο ανηφορικός δρόμος μας φέρνει στο κυρίως μοναστήρι χαμένο κυριολεκτικά μέσα στα έλατα. Ένα πραγματικό ησυχαστήριο, που κτίστηκε το 1667, με τις επίσης υπέροχες τοιχογραφίες. Στο βορειοδυτικό τμήμα του Μοναστηριού βρίσκεται το υπόγειο κρυφό σχολειό από όπου ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας των Ελλήνων.Βρίσκεται μακρύτερα από κάθε άλλο μοναστήρι, αλλά για τα 60 χλμ. της διαδρομής θα ανταμειφθεί ο επισκέπτης περνώντας από την αρχαία Ολυμπία, το πανέμορφο δάσος της Φολόης και την γραφική Λαμπεία.

Μονή Χρυσοπηγής Κάτω Δίβρης

Τηλέφωνο: +30 26240 81263
  Ενα από τα σπουδαιότερα Μοναστήρια της Ηλείας και της Ελλάδος ίσως είναι η Ιερά Μονή της Δίβρης. Στην είσοδο του γραφικού χωρίου με τα όμορφα πετρόχτιστα σπίτια βρίσκεται το ένα τμήμα του η Κάτω Μονή Δίβρης.
  Ο ναός της Μονής, αφιέρωμα στη Κοίμηση της Θεοτόκου είναι του 18ου αιώνα μ.Χ. και έχει τις πιο καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες και ένα αριστουργηματικό ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ