gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑ Επαρχία ΗΡΑΚΛΕΙΟ" .


Προσκυνήματα (7)

Εκκλησίες

Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Γαλατά

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (Αρχαιολογικός χώρος) ΤΥΜΠΑΚΙ
Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Τριάδας βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Γαλατά που ανακαινίστηκε το 1302 και περιέχει τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Στο βόρειο τοίχο έξω από την εκκλησία βρίσκεται ένας τάφος με μια παράσταση δικέφαλου αετού, που ήταν το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και χρονολογείται το 1581. Η εκκλησία έχει επίσης χαραγμένη μια παράσταση πεπονιού καθώς και μια περίτεχνα χαραγμένη πόρτα. Το τέμπλο της εκκλησίας είναι χτισμένο από πέτρα. Στο καμπαναριό υπάρχει μια επιγραφή.

Εκκλησία του Αγίου Παύλου

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Χωριό) ΤΥΜΠΑΚΙ
  Η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Παύλου περιτριγυρίζεται από ένα μικρό νεκροταφείο και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του δρόμου. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα κι έχει τοιχογραφίες, με καλύτερη αυτή των Ευαγγελιστών. Η εκκλησία σχηματίζει ένα μικρό σταυρό μ' ένα μεγάλο θόλο κι ένα μικρότερο θόλο πάνω από το τέμπλο. Έχει ιδιόμορφη αρχιτεκτονική ως το νάρθηκα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος της εκκλησίας και είναι τόσο μεγάλος, όσο ολόκληρη η εκκλησία.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Βυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου

ΒΩΡΟΙ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  Στο δρόμο από τους Βόρους προς το Τυμπάκι (1 χιλιόμετρο) βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τοιχογραφίες και μια επιγραφή του 1380.

Το παρεκκλήσι της Παναγιάς μέσα στο βράχο

ΜΑΤΑΛΑ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  Η μικρή βυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς είναι χτισμένη μέσα στη σπηλιά με δύο μαρμάρινα τέμπλα και κιονόκρανα από μια παλιότερη εκκλησία της Πρώτης Βυζαντινής Περιόδου.

Μοναστήρια

Μονή Καρδιώτισσας

ΒΩΡΟΙ (Χωριό) ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλέφωνο: +30 28920 22208
Φαξ: +30 28920 24804

Μονή Παναγίας Καλυβιανής

Τηλέφωνο: +30 28920 22151

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ