gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΤΑΔΙΟ Χωριό ΤΕΓΕΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (2)

Εθιμικές

Γιορτή Σκόρδου

ΛΙΘΟΒΟΥΝΙ (Χωριό) ΤΕΓΕΑ
Το σκόρδο είναι ένα από τα κατ' εξοχή προϊόντα της Τεγέας και η ποιότητά του είναι εξαιρετική. Στο χωριό Λιθοβούνια, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου διοργανώνεται εδώ και δύο χρόνια η γιορτή του σκόρδου. Γίνονται δημοτικοί χοροί με συνοδεία οργάνων, προσφέρεται στους παρευρικόμενους πιάτο με σκορδαλιά και διοργανώνεται διαγωνισμός της καλύτερης πλεξούδας σκόρδων.

Εμποροπανήγυρεις

Εμποροπανήγυρις Τεγέας

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Χωριό) ΤΕΓΕΑ
13/8/2003 - 20/8/2003
  Τον Δεκαπενταύγουστο, κατά τον εορτασμό της Παναγίας του ναού της Επισκοπής, η Τεγέα γίνεται το κέντρο της Πελοποννήσου. Από τις 13 ως τις 20 Αυγούστου, οργανώνεται κάθε χρόνο (από το 1883) στο χώρο της Επισκοπής, το μεγαλύτερο θρησκευτικό και εμπορικό πανηγύρι της Ελλάδας. Ο διοργανωτής του είναι ο Τεγεατικός Σύνδεσμος. Στα πλαίσια του πανηγυριού διοργανώνεται από τον ίδιο Σύνδεσμο Παμπελοποννησιακή Γεωργική Εκθεση. Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού οργανώνονται επίσης πολλές εκδηλώσεις: παμπελοποννησιακοί διαγωνισμοί λαϊκών χορών και τραγουδιών, λαϊκοί αγώνες στίβου "Αλέαια" (αναβίωση των αρχαίων αγώνων), άλλοι αθλητικοί αγώνες, χορευτικές εκδηλώσεις, Παντεγεατικό Συνέδριο με ομιλίες-εισηγήσεις σε διάφορα θέματα που αφορούν την Τεγέα και την Αρκαδία, δεξίωση στον κήπο της Οικοκυρικής Σχολής, τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, βράβευση μαθητών, ομιλίες και θεάματα.. Στις 14 Αυγούστου το βράδυ γίνεται η λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας. Το πανηγύρι γνωρίζει ζωηρή εμπορική κίνηση και συγκεντρώνει πολύ κόσμο από τα γύρω χωριά, την Τρίπολη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα παλιότερα χρόνια το πανηγύρι συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον και για το ζωοεμπόριο. Σήμερα το εμπόριο επικεντρώνεται στα είδη καθημερινής χρήσης και στην ένδυση. Στα κέντρα που λειτουργούν στο χώρο της Επισκοπής μουσικά συγκροτήματα παίζουν δημοτική και λαϊκή μουσική. Παντού καταναλώνεται η παραδοσιακή γουρουνοπούλα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ