gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ Χωριό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ (Χωριό) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιορτή Σταφυλιού
  Η μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση του Νέου Ρυσίου είναι η Γιορτή του Σταφυλιού. Διοργανώνεται το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, από το Δήμο, κάτω από την αιγίδα της Νομαρχίας και της Διεύθυνσης Γεωργίας. Ξεκίνησε το 1983, σαν μια προσπάθεια προβολής της καλλιέργειας του αμπελιού, του σταφυλιού και των παραγώγων του.
  Σήμερα πλαισιώνεται και από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, γίνεται έκθεση ποικιλιών σταφυλιού και των παραγώγων τους. Στη συνέχεια, βραβεύονται από το Δήμο οι τρεις καλύτεροι παραγωγοί και οι τρεις καλύτερες παρουσιάσεις παραγώγων σταφυλιού.
Παραδοσιακοί χοροί
  Τα τμήματα λειτουργούν από το 1997 με στόχο τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα και διατίθεται πλούσια συλλογή παραδοσιακών φορεσιών. Το 1999 δημιουργήθηκε το τμήμα ενηλίκων που δίνει την ευκαιρία σε άντρες και γυναίκες να ασχοληθούν με την ελληνική παράδοση σε επίπεδο εκμάθησης χορών από όλη την Ελλάδα και με τη λαογραφία.
Τμήμα Γυναικών
Ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό την ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση σε ζητήματα που αφορούν τη γυναίκα στο πολυδιάστατο της λειτουργίας της ως σύγχρονου ανθρώπου, συζύγου και μητέρας.
Δανειστική Βιβλιοθήκη
Διαθέτει περισσότερους από 3.000 τόμους βιβλίων, προσιτούς σε όλους. Στο χώρο της βιβλιοθήκης γίνονται παράλληλα μαθήματα χειροτεχνίας και κατασκευών για παιδιά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ