gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΘΗΒΕΣ Δήμος ΒΟΙΩΤΙΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (2)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

"Πινδάρεια"

ΘΗΒΑ (Πόλη) ΒΟΙΩΤΙΑ
Eίναι οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προς τιμή του αρχαίου ποιητή Πίνδαρου, που διοργανώνει ο δήμος, από τα μέσα του Aυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στις εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα, παραστάσεις αρχαίου δράματος, που γίνονται στο θέατρο αρχαίου τύπου στο Mοσχοπόδι, μουσικές συναυλίες, χορωδιακά και χορευτικά φεστιβάλ κ.λπ. που γίνονται σε όλες τις πλατείες και συνοικίες του διευρυμένου δήμου.

Φεστιβάλ

Χορωδιακό Φεστιβάλ

Στη Θήβα ξεκίνησε το 1992 η πρώτη χορωδιακή συνάντηση, με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού κ. Σπύρου Θεοδώρου διευθυντή της φιλαρμονικής μπάντας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων. Από τότε το χορωδιακό φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα της άνοιξης με ελληνικές και ξένες συμμετοχές, έτσι ώστε να αποτελεί την σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Η εκδήλωση διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από το Πνευματικό Κέντρο και από το σύνολο των χορωδών που με πολύ μεράκι ασχολούνται και με την μικρότερη λεπτομέρεια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μικτή χορωδία αποτελείται από 45 μέλη και συνοδεύεται μερικές φορές από πενταμελή ορχήστρα. Παρουσίασε συναυλίες στη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, στην Οδυσσό Ουκρανίας, στη Λεμεσό Κύπρου, Καρίνθια Αυστρίας, Ρέτζιο Καλαβρίας κ.α. με μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχε ακόμη στην θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, αποδίδοντας τη μουσική των χορικών.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Θήβας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ